پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید

  • کد خبر: ۳۲۰۳۳۷
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید
مغز انسان تقریباً حاوی یک قاشق غذاخوری میکروپلاستیک و نانوپلاستیک است که سطوح آن در افراد مبتلا به زوال عقل سه تا پنج برابر بیشتر است. پژوهشگران با افزایش نگرانی‌ها در مورد ارتباط میکروپلاستیک با بیماری‌هایی مانند زوال عقل، سرطان و بیماری‌های قلبی، پیشنهاد کردند که تغییری ساده در عادات نوشیدن، می‌تواند میزان مصرف میکروپلاستیک را تا ۹۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، میکروپلاستیک‌ها در همه جا وجود دارند، از غذایی که می‌خوریم گرفته تا آبی که می‌نوشیم و هوایی که تنفس می‌کنیم. پژوهشگران می‌گویند: با توجه به حضور گسترده میکروپلاستیک‌ها در محیط، حذف کامل قرار گرفتن در معرض آن غیر واقعی است و رویکرد عملی‌تر، کاهش مهمترین منابع جذب میکروپلاستیک است.

آنان دریافتند، تغییر روش نوشیدن آب از آب داخل بطری به آب لوله‌کشی تصفیه شده می‌تواند مصرف میکروپلاستیک را از ۹۰ هزار به ۴۰۰۰ ذره در سال کاهش دهد و آن را به یک «مداخله تاثیرگذار» تبدیل کند.

پژوهشگران اظهار کردند: در حالی که کاهش مصرف رویکردی منطقی است، اما هنوز مشخص نیست که آیا این مورد به کاهش قابل اندازه‌گیری تجمع میکروپلاستیک در بافت‌های انسان تبدیل می‌شود یا خیر. فراتر از آب بطری، از جمله منابع غذایی مهم دیگر دارای میکروپلاستیک‌ها، غذا‌های دریایی هستند.

آنان جدا از حذف بطری‌های پلاستیکی، چندین راهبرد عملی دیگر را برای کاهش قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک در زندگی روزمره ما برجسته کردند که شامل عادت معمول گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی نیز بود، زیرا می‌تواند تا ۴.۲۲ میلیون ذره میکروپلاستیک در هر سانتی‌متر مربع را آزاد کند که باید از آنها اجتناب کرد. کاهش استفاده از چای کیسه‌ای که اغلب حاوی میکروپلاستیک هستند و خودداری از نگهداری مواد غذایی در ظروف پلاستیکی نیز از اقدامات توصیه شده است.

این پژوهش همچنین بر اهمیت انتخاب غذا‌های کامل به جای غذا‌های کنسرو شده یا فوق‌فرآوری شده تاکید کرد: به‌عنوان مثال، نتایج تحقیقات نشان دادند که غذا‌های فرآوری شده مانند ناگت مرغ در مقایسه با سینه مرغ تازه حاوی ۳۰ برابر بیشتر میکروپلاستیک در هر گرم هستند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که انسان در هر سال ۶۲هزار ذره میکروپلاستیک را تنفس می‌کند. از آنجایی که استنشاق منبع اصلی قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک است، پژوهشگران استفاده از فیلتر‌های هپا (HEPA) که توانایی حذف ذرات معلق بسیار ریز مانند گرده، آلرژن‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها را دارند، پیشنهاد می‌کنند، زیرا می‌توانند تا ۹۹.۹۷ درصد از ذرات معلق در هوا را به کوچکی ۰.۳ میکرون حذف کنند.

محققان خاطرنشان کردند که سن، تاثیری بر میزان تجمع میکروپلاستیک در بدن ندارد که یافته امیدوارکننده است، زیرا نشان می‌دهد، با وجود قرار گرفتن مداوم در معرض میکروپلاستیک‌ها در محیط، بدن می‌تواند به‌طور طبیعی آنها را از طریق تعریق، ادرار و حرکات روده در طول زمان حذف کند.

نتایج این تحقیق در نشریه Genomic Press منتشرشده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->