تصادف زنجیره‌ای در جاده شیروان به فاروج ۳ مصدوم بر جا گذاشت (۶ شهریور ۱۴۰۴) آیا بابک زنجانی به پلیس فتا احضار شد؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) واکنش پلیس راهور به صدور گواهینامه موتور سیکلت برای بانوان؛ اقداماتی در حال انجام است +فیلم ویدئو | توقیف گواهینامه ۲۰ هزار راننده متخلف از ابتدای شهریور ۱۴۰۴ اعلام زمان نتایج نهایی آزمون دستیاری پزشکی ۱۴۰۴+ زمان ثبت نام ویژگی‌های یک شهر دوستدار کودک چیست | شهری که می‌خواهد صدای کودکان را بشنود ویدئو | دستگیری سارق سنگ قبر یک هنرمند از قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تهران بهره‌برداری از هفت طرح بهداشتی در مشهد همزمان با هفته دولت فرآیند اعلام حضور داوطلبان در ارزیابی استخدام آموزش و پرورش ۱۴۰۴ آغاز شد گلایه دانشجویان دانشگاه آزاد به پرداخت شهریه زودهنگام و محدودیت انتخاب واحد ماجرای قتل وحشتناک مدیر ساختمان و همسرش توسط مرد همسایه جزئیات ساعات کاری کارمندان دولت پس از ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ + فیلم روند افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی باید متوقف شود جلوگیری از سقط بیش از ۱۰ هزار جنین در کشور با اجرایی شدن طرح نفس افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب‌های درسی مردود است دو مکمل غذایی که پیری پوست را تسریع می‌کنند یک جاده غیرمجاز به درازای ۸ کیلومتری در جنگل‌های گیلان کشف شد بیماران فشار خون بالا چه چیز‌هایی را نباید در وعده‌های غذایی خود مصرف کنند؟ استرداد متهم کلاهبرداری ۵۰ هزار دلاری به کشور اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ شهریور ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون قضاوت سال ۱۴۰۴، فردا، ۷ شهریورماه، است زمان اعلام نتایج آزمون دستیاری مشخص شد پاسخ گویی آبفا به سؤالات ریزودرشت مردم مشهد نیم‌روزی با شهروندان در امور مشترکان آب مناطق ۲  و ۴  مشهد | گلایه‌هایی برای گرانی آب ناترازی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی و تعداد خوابگاه‌های دانشجویی نگاهی به مشاوره های پیش از طلاق و اثرگذاری شان در سازش زوجین در خراسان رضوی | نجات خانواده از «تصمیم» تا «مسیر» به این دلایل روی کاناپه نخوابید جدیدترین اعترافات زوج سارق: زن‌هایی که طلای زیادی داشتند سوژه ما بودند آیا پاکسازی کبد در درمان بیماری‌های کبدی مؤثر است؟
سرخط خبرها

برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید

  • کد خبر: ۳۲۰۳۳۷
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید
مغز انسان تقریباً حاوی یک قاشق غذاخوری میکروپلاستیک و نانوپلاستیک است که سطوح آن در افراد مبتلا به زوال عقل سه تا پنج برابر بیشتر است. پژوهشگران با افزایش نگرانی‌ها در مورد ارتباط میکروپلاستیک با بیماری‌هایی مانند زوال عقل، سرطان و بیماری‌های قلبی، پیشنهاد کردند که تغییری ساده در عادات نوشیدن، می‌تواند میزان مصرف میکروپلاستیک را تا ۹۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، میکروپلاستیک‌ها در همه جا وجود دارند، از غذایی که می‌خوریم گرفته تا آبی که می‌نوشیم و هوایی که تنفس می‌کنیم. پژوهشگران می‌گویند: با توجه به حضور گسترده میکروپلاستیک‌ها در محیط، حذف کامل قرار گرفتن در معرض آن غیر واقعی است و رویکرد عملی‌تر، کاهش مهمترین منابع جذب میکروپلاستیک است.

آنان دریافتند، تغییر روش نوشیدن آب از آب داخل بطری به آب لوله‌کشی تصفیه شده می‌تواند مصرف میکروپلاستیک را از ۹۰ هزار به ۴۰۰۰ ذره در سال کاهش دهد و آن را به یک «مداخله تاثیرگذار» تبدیل کند.

پژوهشگران اظهار کردند: در حالی که کاهش مصرف رویکردی منطقی است، اما هنوز مشخص نیست که آیا این مورد به کاهش قابل اندازه‌گیری تجمع میکروپلاستیک در بافت‌های انسان تبدیل می‌شود یا خیر. فراتر از آب بطری، از جمله منابع غذایی مهم دیگر دارای میکروپلاستیک‌ها، غذا‌های دریایی هستند.

آنان جدا از حذف بطری‌های پلاستیکی، چندین راهبرد عملی دیگر را برای کاهش قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک در زندگی روزمره ما برجسته کردند که شامل عادت معمول گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی نیز بود، زیرا می‌تواند تا ۴.۲۲ میلیون ذره میکروپلاستیک در هر سانتی‌متر مربع را آزاد کند که باید از آنها اجتناب کرد. کاهش استفاده از چای کیسه‌ای که اغلب حاوی میکروپلاستیک هستند و خودداری از نگهداری مواد غذایی در ظروف پلاستیکی نیز از اقدامات توصیه شده است.

این پژوهش همچنین بر اهمیت انتخاب غذا‌های کامل به جای غذا‌های کنسرو شده یا فوق‌فرآوری شده تاکید کرد: به‌عنوان مثال، نتایج تحقیقات نشان دادند که غذا‌های فرآوری شده مانند ناگت مرغ در مقایسه با سینه مرغ تازه حاوی ۳۰ برابر بیشتر میکروپلاستیک در هر گرم هستند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که انسان در هر سال ۶۲هزار ذره میکروپلاستیک را تنفس می‌کند. از آنجایی که استنشاق منبع اصلی قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک است، پژوهشگران استفاده از فیلتر‌های هپا (HEPA) که توانایی حذف ذرات معلق بسیار ریز مانند گرده، آلرژن‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها را دارند، پیشنهاد می‌کنند، زیرا می‌توانند تا ۹۹.۹۷ درصد از ذرات معلق در هوا را به کوچکی ۰.۳ میکرون حذف کنند.

محققان خاطرنشان کردند که سن، تاثیری بر میزان تجمع میکروپلاستیک در بدن ندارد که یافته امیدوارکننده است، زیرا نشان می‌دهد، با وجود قرار گرفتن مداوم در معرض میکروپلاستیک‌ها در محیط، بدن می‌تواند به‌طور طبیعی آنها را از طریق تعریق، ادرار و حرکات روده در طول زمان حذف کند.

نتایج این تحقیق در نشریه Genomic Press منتشرشده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->