رژیم اسرائیل جسد سه اسیر را تحویل گرفت رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سطح آمادگی نیروهای نظامی و امنیتی مستقر در غرب کشور بسیار مطلوب است اوکراین تحریم‌هایی را علیه روسیه، ایران و چین اعمال کرد حمایت ایران از تمامیت و یکپارچگی سرزمینی سودان اصرار مجدد گروسی بر دسترسی آژانس اتمی به سایت‌های آسیب‌دیده در ایران مصر و عربستان توافق همکاری نظامی امضا کردند ترامپ تصمیم حمله به ونزوئلا را انکار کرد | درخواست تسلیحات نظامی کاراکاس از مسکو گزارشگر سازمان ملل: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور سازمان ملل است دیپلمات ایرانی: نقش اسرائیل در تحولات جاری سودان باید جدی گرفته شود فیدان: ترکیه میزبان نشست وزرای کشور‌های اسلامی درمورد غزه خواهد بود غزه، لبنان ‌و موضوع هسته‌ای محور گفت‌وگوی عراقچی و همتای مصری سازمان ملل: حملات آمریکا به مظنونان قاچاق مواد مخدر غیرقانونی است تخت روانچی: هر مذاکره‌ای که نتایجش از قبل مشخص شده باشد، بی معنا است مقام روس: مسکو همیشه آماده انجام آزمایش هسته‌ای است شیخ نعیم قاسم: واشنگتن تجاوزات اسرائیل را توجیه می‌کند | آمریکا هیچ‌گاه میانجی صادق و بی‌طرفی نبوده است معاون وزیر کشور: استانداران اختیار تجارت استانی با کشور‌های همسایه را دریافت کردند خودسوزی یک نظامی صهیونیست (۹ آبان ۱۴۰۴) توقیف شناور حامل ۲۴۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس (۹ آبان ۱۴۰۴) نماینده مجلس: قطع یک‌باره یارانه سه دهک، اشتباه است رابرت مالی: اسرائیل قادر به مقابله با موشک‌های ایران نبود | به نظر می‌آید ترامپ مصمم است که به توافقی با ایران دست بیابد وزارت اقتصاد مامور ساماندهی مدیریت مرزها شد آیت‌الله علم‌الهدی: آمریکا هیچ‌گاه به دنبال دوستی با ایران نیست| عبرت دشمنی آمریکا با ایران باید به نسل‌های بعد منتقل شود پشت پرده لغو دیدار ترامپ و پوتین در بوداپست چه بود؟ ثبت ۹ آذر به عنوان روز ملی جزایر سه‌گانه در تقویم رسمی کشور سقوط بی‌سابقه محبوبیت مکرون در فرانسه جزئیاتی جدید از پیشنهاد آمریکا به حماس حمله پهپاد اسرائیلی به یک موتورسیکلت در جنوب لبنان (۹ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نخست‌وزیر ارمنستان: خواهان تقویت روابط با ایران هستیم| مرزهای آذربایجان و ترکیه بر ما بسته است!

  • کد خبر: ۳۱۴۹۹۴
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۰
نخست‌وزیر ارمنستان: خواهان تقویت روابط با ایران هستیم| مرزهای آذربایجان و ترکیه بر ما بسته است!
نخست‌وزیر ارمنستان با اشاره به بسته‌بودن مرز‌های این کشور با ترکیه و جمهوری آذربایجان، مرز‌های ایران و گرجستان و نیز روابط با این کشور‌ها را برای ایروان بسیار مهم اعلام‌کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان طی نطقی در نشست «شورای آتلانتیک» در واشنگتن، با اشاره به بسته بودن مرز‌های این کشور با ترکیه و جمهوری آذربایجان اعلام کرد: از چهار مرزی که ما با کشور‌های همسایه داریم، فقط مرز‌های ما با ایران و گرجستان باز هستند و روابط با این دو کشور برای ما بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: ما همکاری و روابط عمیقی با ایران و گرجستان داریم و خواهان تقویت این روابط هستیم.

این مقام ارمنی، گسترش روابط با همسایگان و کشور‌های منطقه را اولویت سیاست خارجی ایروان اعلام کرد و افزود: همانطور که می‌دانید شرایط بین المللی مانع از گسترش و تعمیق روابط ما با برخی از همسایگانمان شده است.

پاشینیان با اشاره به گفت‌و‌گو‌های ایروان و باکو برای حل مسائل دوجانبه، خاطرنشان کرد: ما می‌خواهیم فصل جدیدی در روابط با ترکیه و آذربایجان بگشاییم و ۱۵ ماده از ۱۷ ماده پیش‌نویس توافقنامه صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان به توافق رسیده‌اند.

وی بر ماندن ایروان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا تاکید کرد و گفت: ما عضویت در سازمان پیمان امنیت جمعی را تعلیق کردیم، چون برای تامین امنیت ما اقدامی نکرد.

نخست وزیر ارمنستان هدف از امضای پیمان مشارکت راهبردی با آمریکا و در عین حال گسترش روابط با اروپا را تنوع بخشیدن به روابط با جهان و برخوردای از حمایت آنها در حوزه‌های اقتصادی و امنیتی اعلام کرد.

لازم به ذکر است که درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، اما درگیر‌های معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد.

در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان، یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود شش سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا شش هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه مستقر شدند و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بار‌ها نقض شده است.

دولت ارمنستان برای برقراری ثبات و امضای معاهده صلح، با واگذاری چهار روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->