آیا زمان برگزاری آزمون های ارشد و دکتری تغییر خواهد کرد؟ دختر پزشکیان در منزل جان‌باختگان حادثه اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی حضور یافت آیا مدارس و ادارات استان گیلان فردا یکشنبه (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ پیاده‌راه‌های حیاتی پوشش شبکه بهداشت در روستا‌های کشور کامل شد آیا مدارس، ادارات و بانک‌های تهران فردا (یکشنبه - ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می‌کند؟ آماده باش کامل سازمان پایانه‌های مسافربری شهرداری مشهد در پی بارش برف و یخبندان (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) واکنش قاطع وزیر آموزش و پرورش به قصور در حادثه دانش‌آموزان کرمانی شناسایی حدود ۳۰۰۰ منزل شخصی مسافرپذیر در مشهد افزایش توان امدادی با استقرار دو بالگرد‌ سنگین در مناطق دوردست گیلان (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) احتمال افزایش مبلغ ۷۰۰ هزارتومانی حکمت کارت کارکنان و بازنشستگان نیرو‌های مسلح (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) چرا سازمان برنامه طلب تأمین اجتماعی را نمی‌پردازد؟ | بازنشستگان برای تأمین هزینه‌های روزانه خود «وام» می‌گیرند! آیا فردا (یکشنبه، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳) مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی تعطیل است؟ واریز حقوق بهمن‌ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) آغاز شد پلیس فتا: مراقب پیامک‌های جعلی قطع یارانه باشید آماده‌باش ستاد بحران مشهد و خراسان رضوی درپی سرمای هوا و بارش برف راز قتل پیرمرد ۹۱ ساله افغانستانی در شعله‌های سرکش آتش فاش شد کردستان، با دمای منفی ۲۱ درجه رکورددار سرما در کشور شد (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) مواد شوینده و ترکیبات اسیدی را دور از دسترس کودکان قرار دهید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۰ بهمن ۱۴۰۳) | تا صبح دوشنبه، بر حجم بارش‌ها افزوده خواهد شد سرویس‌دهی رایگان مترو مشهد در یوم‌الله ۲۲بهمن سال ۱۴۰۳ معرفی مواد ممنوعه خطرناک در مکمل‌های ورزشی  آماده‌باش کامل نیرو‌های خدمات شهری برای مراسم ۲۲بهمن ۱۴۰۳ در مشهد تمامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی مرخص شدند سنگ کیسه صفرا چه زمانی به جراحی نیاز دارد؟ اهدای عضو به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) فعالیت کدام دانشگاه‌ها مجازی شد؟ (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) حکم نهایی متهمان قاچاق لوازم خانگی بوش صادر شد آخرین وضعیت راه‌های مواصلاتی خراسان رضوی (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) + تصاویر جاده‌ها حدود ۷۰ درصد ابتلا به سرطان سینه با تغذیه سالم قابل پیشگیری است
سرخط خبرها

آیا استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۱۵۳۹۴
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۴
آیا استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می‌کند؟
متخصص تغذیه گفت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند و به همین دلیل در بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی‌شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، آزیتا حکمت‌دوست، گفت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند و به همین دلیل در بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی‌شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی در توضیح روش‌های نگهداری مواد غذایی افزود: برای افزایش ماندگاری مواد غذایی، دو روش عمده وجود دارد. یک استفاده از بسته‌بندی‌های استریل با دمای بالا، مانند شیر‌های تترا پک (نوع ویژه‌ای از بسته‌بندی) که در آن هیچ باکتری باقی نمی‌ماند. روش دوم اضافه کردن مواد نگهدارنده، مانند بنزوات سدیم (یک مادهٔ نگهدارندهٔ غذایی است و در محیط اسیدی از فعالیت باکتری‌ها و قارچ‌ها جلوگیری می‌کند) به نوشابه است که مانع از رشد باکتری‌ها می‌شود.

میزان استاندارد مواد نگهدارنده و تأثیر آن بر سلامت

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مقدار مجاز مواد نگهدارنده بر اساس استاندارد‌های مشخص تعیین شده است، ادامه داد: مصرف این مواد در حد استاندارد، معمولاً مشکل جدی برای بدن ایجاد نمی‌کند. اما مصرف بیش‌ازحد آنها ممکن است اثرات تجمعی داشته باشد و به سلول‌های بدن آسیب برساند.

وی اذعان کرد: مطالعات گسترده‌ای در این زمینه روی حیوانات انجام شده است، زیرا انجام این آزمایشات با دوز‌های بالا روی انسان از نظر اخلاقی امکان‌پذیر نیست. نتایج این مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد مواد نگهدارنده می‌تواند به اندام‌هایی مانند کبد و کلیه آسیب برساند.

خطرات مصرف بیش‌ازحد مواد نگهدارنده

حکمت‌دوست با اشاره به مضرات برخی مواد نگهدارنده در ادامه گفت: به‌عنوان مثال، نیترات که به سوسیس و کالباس اضافه می‌شود، می‌تواند در بدن به نیتروزآمین (نیتروزآمین ترکیبی است که از برقراری پیوند میان گروه نیتریت یا نیترات و آمین‌های نوع دوم یا سوم آزاد موجود در فرآورده‌های پروتئینی و گوشتی ایجاد می‌شود) تبدیل شود که خطر آسیب به سلول‌ها و افزایش احتمال ابتلاء به سرطان‌های دستگاه گوارش را به دنبال دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: کسانی که به‌طور مداوم و در هر وعده غذایی از نوشابه‌های گازدار، سوسیس و کالباس استفاده می‌کنند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند، زیرا تجمع این مواد در بدن می‌تواند آسیب‌های جدی ایجاد کند.

مواد نگهدارنده و تأثیر آن بر کودکان

این متخصص تغذیه درباره تأثیر مواد نگهدارنده بر کودکان بیان کرد: کودکان و سالمندان جز گروه‌های آسیب‌پذیر محسوب می‌شوند. از آنجا که تکثیر سلولی در کودکان بیشتر است، حساسیت بدن آنها نسبت به مواد شیمیایی افزایش می‌یابد. به همین دلیل، در آزمایش‌های پزشکی ابتدا محصولات جدید روی بزرگسالان آزمایش می‌شود و پس از تأیید ایمنی، برای کودکان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد نگهدارنده در لبنیات و سایر محصولات غذایی

حکمت‌دوست مطرح کرد: لبنیات پاستوریزه نیازی به مواد نگهدارنده ندارند. فرآیند پاستوریزاسیون به‌گونه‌ای طراحی شده که شیر و سایر محصولات لبنی بدون افزودن مواد نگهدارنده ماندگاری داشته باشند. در صورت اضافه شدن مواد نگهدارنده به لبنیات، این اقدام تخلف محسوب می‌شود.

وی افزود: در صنایع غذایی، استفاده از برخی مواد نگهدارنده، مانند نیترات در سوسیس و کالباس یا بنزوات سدیم در نوشابه‌ها، اجتناب‌ناپذیر است. اما این مواد دارای استاندارد‌های مشخصی هستند و نباید از حد مجاز فراتر روند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->