۱۱ مصدوم در حادثه واژگونی مینی بوس کارگران معدن در محور سبزوار-بردسکن زن و شوهر مشهدی بر اثر گازگرفتگی در ساحل بابلسر جان باختند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) حذف زندان برای مهریه؛ آرامش مردانه، اضطراب زنانه؟ ریزش آوار ساختمان مسکونی در تبریز بر اثر گودبرداری اختصاص ۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها به پژوهش و فناوری کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند!
سرخط خبرها

آیا استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۱۵۳۹۴
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۴
آیا استفاده از مواد نگهدارنده در صنایع غذایی سلامت را تهدید می‌کند؟
متخصص تغذیه گفت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند و به همین دلیل در بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی‌شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، آزیتا حکمت‌دوست، گفت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند و به همین دلیل در بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی‌شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی در توضیح روش‌های نگهداری مواد غذایی افزود: برای افزایش ماندگاری مواد غذایی، دو روش عمده وجود دارد. یک استفاده از بسته‌بندی‌های استریل با دمای بالا، مانند شیر‌های تترا پک (نوع ویژه‌ای از بسته‌بندی) که در آن هیچ باکتری باقی نمی‌ماند. روش دوم اضافه کردن مواد نگهدارنده، مانند بنزوات سدیم (یک مادهٔ نگهدارندهٔ غذایی است و در محیط اسیدی از فعالیت باکتری‌ها و قارچ‌ها جلوگیری می‌کند) به نوشابه است که مانع از رشد باکتری‌ها می‌شود.

میزان استاندارد مواد نگهدارنده و تأثیر آن بر سلامت

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مقدار مجاز مواد نگهدارنده بر اساس استاندارد‌های مشخص تعیین شده است، ادامه داد: مصرف این مواد در حد استاندارد، معمولاً مشکل جدی برای بدن ایجاد نمی‌کند. اما مصرف بیش‌ازحد آنها ممکن است اثرات تجمعی داشته باشد و به سلول‌های بدن آسیب برساند.

وی اذعان کرد: مطالعات گسترده‌ای در این زمینه روی حیوانات انجام شده است، زیرا انجام این آزمایشات با دوز‌های بالا روی انسان از نظر اخلاقی امکان‌پذیر نیست. نتایج این مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد مواد نگهدارنده می‌تواند به اندام‌هایی مانند کبد و کلیه آسیب برساند.

خطرات مصرف بیش‌ازحد مواد نگهدارنده

حکمت‌دوست با اشاره به مضرات برخی مواد نگهدارنده در ادامه گفت: به‌عنوان مثال، نیترات که به سوسیس و کالباس اضافه می‌شود، می‌تواند در بدن به نیتروزآمین (نیتروزآمین ترکیبی است که از برقراری پیوند میان گروه نیتریت یا نیترات و آمین‌های نوع دوم یا سوم آزاد موجود در فرآورده‌های پروتئینی و گوشتی ایجاد می‌شود) تبدیل شود که خطر آسیب به سلول‌ها و افزایش احتمال ابتلاء به سرطان‌های دستگاه گوارش را به دنبال دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: کسانی که به‌طور مداوم و در هر وعده غذایی از نوشابه‌های گازدار، سوسیس و کالباس استفاده می‌کنند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند، زیرا تجمع این مواد در بدن می‌تواند آسیب‌های جدی ایجاد کند.

مواد نگهدارنده و تأثیر آن بر کودکان

این متخصص تغذیه درباره تأثیر مواد نگهدارنده بر کودکان بیان کرد: کودکان و سالمندان جز گروه‌های آسیب‌پذیر محسوب می‌شوند. از آنجا که تکثیر سلولی در کودکان بیشتر است، حساسیت بدن آنها نسبت به مواد شیمیایی افزایش می‌یابد. به همین دلیل، در آزمایش‌های پزشکی ابتدا محصولات جدید روی بزرگسالان آزمایش می‌شود و پس از تأیید ایمنی، برای کودکان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد نگهدارنده در لبنیات و سایر محصولات غذایی

حکمت‌دوست مطرح کرد: لبنیات پاستوریزه نیازی به مواد نگهدارنده ندارند. فرآیند پاستوریزاسیون به‌گونه‌ای طراحی شده که شیر و سایر محصولات لبنی بدون افزودن مواد نگهدارنده ماندگاری داشته باشند. در صورت اضافه شدن مواد نگهدارنده به لبنیات، این اقدام تخلف محسوب می‌شود.

وی افزود: در صنایع غذایی، استفاده از برخی مواد نگهدارنده، مانند نیترات در سوسیس و کالباس یا بنزوات سدیم در نوشابه‌ها، اجتناب‌ناپذیر است. اما این مواد دارای استاندارد‌های مشخصی هستند و نباید از حد مجاز فراتر روند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->