رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور رشد ۵ هزار تومانی قیمت نقره | گرم نقره به ۱۹۳ هزار تومان رسید پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ مشهد، میزبان بزرگ‌ترین رویداد نمایشگاهی صنعت ساختمان در کشور قیمت خودروهای داخلی و خارجی (۷ آبان ۱۴۰۴) | بازار در وضعیت انتظار جزئیات مصوبات کمیته حمایت از کسب‌وکار اعلام شد شرایط فروش فوری محصول برقی شرکت سایپا اعلام شد | مهلت افتتاح حساب وکالتی تا چه روزی است؟ + لینک ثبت نام عبور میانگین قیمت خانه در تهران از متری ۱۲۹ میلیون تومان | رشد خفیف تورم مسکن در مهرماه ۱۴۰۴ برنامه اصلاحی بانک مرکزی درباره ۵ بانک ناتراز چیست؟ سرانه مصرف انرژی بخش خانگی در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است ظهوریان: نهاد‌های نظارتی به وقوع پول‌شویی در پروژه‌های بانک آینده مشکوک‌اند +فیلم صعود بورس به کانال ۳.۲ میلیونی | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ آبان ۱۴۰۴) نرخ دلار در بازار آزاد مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) هر گرم طلا امروز در بازار مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) اونس جهانی طلا بار دیگر افزایش یافت (۷ آبان ۱۴۰۴) دلایل افزایش قیمت پوشاک چیست؟ | پوشاک استوک، بلای جان تولیدکنندگان جهش بی‌سابقه قیمت گوشت در بازار | علت چه بود؟ آخرین خبر از ساعت کاری کارکنان دولت (۷ آبان ۱۴۰۴) ساعت ثبت سفارش خرید عرضه‌اولیه امروز اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد تومور تورم در خراسان رضوی | تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها در خراسان رضوی در مهرماه ۱۴۰۴، به  ۶۷.۴ درصد رسید دینار عراق امروز در مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) شنبه منتظر عرضه‌اولیه سهام «پتوسعه» باشید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ آبان ۱۴۰۴) | میوه‌های پاییزی چند؟ واردات برق ایران ۳برابر بیشتر از صادرات آن
سرخط خبرها

دلیل افزایش قیمت برخی محصولات در بازار چیست؟ (۲۵ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۶۲۶۷
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
دلیل افزایش قیمت برخی محصولات در بازار چیست؟ (۲۵ بهمن ۱۴۰۳)
در حالی که دولت با پشتوانه تصمیم سران قوا برای تنظیم بازار و مقابله با سودجویی محتکران ایستاده است، برخی جریان‌ها تلاش می‌کنند این اقدامات را تقلیل داده و افکار عمومی را منحرف کنند. وزیر جهاد کشاورزی با رد شایعات مطرح شده تأکید کرد که تصمیم سران قوا صرفاً درباره یک محصول خاص نبوده، بلکه به ستاد تنظیم بازار اختیار عمل داده شده است تا برای کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از کمبود کالا‌های اساسی اقدام کند.

به گزارش شهرآرانیوز، چند روزی است کاسبان احتکار که از پاسخ‌های صریح و قاطع وزیر جهاد کشاورزی بازار سوجویی‌شان به‌هم ریخته، بهانه‌جویی می‌کنند که مصوبات و جلسات سران قوا برای تنظیم بازار، امنیت غذایی و معیشت و سفره مردم را فقط به یک کالای خاص، تقلیل دهند.

غلامرضا نوری قزلجه هفته پیش در اجلاس شورای عالی استان‌ها در سخنانی به دلایل افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی در بازار اشاره کرد و صادرات بی‌رویه را مهمترین عامل افزایش قیمت و کمبود برخی محصولات کشاورزی در بازار عنوان کرد.

وزیر جهاد کشاورزی در همان جلسه تاکید کرد که «طبق قانون نمی‌توان مانع صادرات محصولات کشاورزی شد»، زیرا تفاوت نرخ ارز در کشور‌های همسایه جذابیت ویژه‌ای برای صادرکنندگان دارد، اما برای تنظیم بازار گاهی لازم است تدبیر کرد.

یکی از تدابیر که نیاز به تصمیم‌گیری در سطوح عالی دارد محدودیت در صادرات برخی محصولات کشاورزی است که در بازار با کمبود و البته افزایش قیمت مواجه شده است، تصمیمی که قطعا بر «تنظیم بازار» موثر خواهد بود.

نوری در همان اجلاسیه و روزی که در مجلس شورای اسلامی حضور داشت به صورت موردی به سیب‌زمینی و برنج اشاره کرد که صادرات بی‌رویه باعث بهم‌ریختگی بازار این دو محصول شده است و در همان جلسات به تصمیم راهبردی سران قوا برای «تفویض اختیار» به وزارت جهاد که مسوولیت ستاد تنظیم بازار را به نیز به عهده دارد، اشاره کرد.

هنوز چند ساعتی نگذشته بود که کاسبان سودجو که این تصمیم را مانع کسب منافع شخصی خود می‌دانستند شروع به تقلیل تصمیم موثر سران قوا کردند و جریانی را در اخبار دامن زدند که «سران قوا مسایل مملکت را رها کرده‌اند و سیب زمینی را دستور کار قرار دادند»، حال آنکه این تصمیم کلان نه فقط برای یک محصول خاص بلکه از «تفویض» اختیار عمل به ستاد تنظیم بازار خبر می‌دهد.

این شایعات به جایی رسید که بالاخره وزیر جهاد کشاورزی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره این شایعات و کم‌اندیشی‌ها توضیح داد که «جلسه سران قوا درباره سیب‌زمینی نبود و اینها شایعه است؛ در آن جلسه برای ستاد تنظیم بازار و فعالیت این ستاد از سران قوا «مجوز» گرفته شد که بر این اساس ستاد تنظیم بازار تصمیماتی درباره برنج و سیب زمینی و برخورد با محتکرین و انبار‌های محل احتکار گرفته و از این پس خواهد گرفت.

کاسبان و محتکران سودجو هیچ‌گاه و در هیچ شرایطی به فکر سفره مردم نیستند، دغدغه‌ای هم ندارند که مردم در شرایط اقتصادی دشوار چه باید کنند. حالا وقتی دولت محکم برای دفاع از سفره و معیشت مردم ایستاده است و پشتوانه تصمیم کلیدی سران قوا را هم دارد به سوی بهانه‌جویی و سخره گرفتن تصمیمات مدیریتی می‌روند، فرقی نمی‌کند برنج باشد یا گوشت؛ گوجه فرنگی باشد یا سیب زمینی؛ آنها نه مردم برایشان مهم است نه بازار و کشاورز نه منافع مردم و مملکت. آنها کاسب منافع شخصی خودشان هستند و فقط جیبشان و سودشان مهم است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->