«سانائه تاکایچی»، اولین نخست‌وزیر زن تاریخ ژاپن، در یک‌قدمی انتخاب آلمان ۱۵ جنگنده اف-۳۵ از آمریکا خریداری می‌کند نماینده مجلس در اجلاس ژنو: ایران «امنیت غذایی» را حقی جهانی و غیرقابل‌مذاکره می‌داند اخلاقی‌امیری: همایش دیپلماسی استانی، فرصتی برای نشان‌دادن ظرفیت‌های بین‌المللی مشهد است جنجال بر سر واژه «مرز» در بیانیه آتش بس میان افغانستان و پاکستان سخنگوی دولت: ۵ مدیر به‌دلیل شکایات مردمی عزل شدند | آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان مشاور امنیت ملی عراق وارد تهران شد مراسم تشییع شهید الغماری با حضور هزاران تن در صنعا برگزار شد پزشکیان در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها: در مقابلِ دانایان، فارغ از دیدگاه و جنسیت سرخم کنیم بررسی مجدد طرح کالابرگ در دولت با تأکید بر کنترل فشار معیشتی مردم اژه‌ای: راهبرد دستگاه قضایی برخورد قاطع با اشرار، تروریست‌ها و سارقین مسلح و رأفت اسلامی با محکومین واجد شرایط است مصر و اسرائیل برای بازشدن گره رفح رایزنی می‌کنند معاون گوترش خواستار گنجانده‌شدن انتقال تجهیزات لازم برای بیرون‌آوردن اجساد در مفاد آتش‌بس شد نماینده مجلس: کشت خشخاش در ایران به‌زودی میسر نخواهد شد نماینده ویژه پوتین با علی لاریجانی در تهران دیدار می‌کند طباطبایی: نشست خبری رئیس‌جمهور، ماه آینده برگزار می‌شود گذار از مفهوم سنتی همسایگی دیپلمات ارشد روس از ابلاغ قانون پیوستن ایران به CFT استقبال کرد شورای نگهبان با حذف چهار صفر از پول ملی مخالفت نکرد | ارجاع موادی از قانون به مجلس برای رفع ابهامات ویتکاف در گفت‌وگو با سی‌بی‌اس: امیدواریم یک راه‌حل دیپلماتیک بلندمدت با ایران داشته باشیم بقایی در نشست خبری: مشهد، آخر هفته میزبان دومین اجلاس بین المللی دیپلماسی استانی خواهد بود رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: بالاترین سطح آمادگی را حفظ می‌کنیم آیا موشک‌های تاماهاک آمریکا واقعاً می‌توانند بازی جنگ اوکراین را عوض کنند؟ جوکار: عدالت انتخاباتی با روش تناسبی افزایش خواهد یافت تصویب قیمت پایه و روش مولدسازی ۳۰ قطعه زمین، واحد تجاری، ملک و ساختمان با حضور عارف نماینده ولی فقیه در سپاه: دشمن در روایت خود از شرم الشیخ نیز شکست خورد آغاز رسمی سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها | رتبه‌های برتر کنکور از سوی رئیس‌جمهور، تقدیر شدند
سرخط خبرها

نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت دارو، نتیجه مشکلات ساختاری وزارت بهداشت است | لزوم تعیین تکلیف مابه‌التفاوت نرخ ارز

  • کد خبر: ۳۱۷۹۵۵
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت دارو، نتیجه مشکلات ساختاری وزارت بهداشت است | لزوم تعیین تکلیف مابه‌التفاوت نرخ ارز
نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش بی‌رویه قیمت دارو ناشی از مشکلات ساختاری وزارت بهداشت است.

به گزارش شهرآرانیوز، رضا جباری افزایش بی‌رویه قیمت دارو را ناشی از مشکلات ساختاری وزارت بهداشت دانست و گفت: مشکلات در حوزه دارو و بهداشت کشور تنها به قیمت دارو محدود نمی‌شود بلکه باید به سیاست‌های اقتصادی و مالی وزارت بهداشت نیز توجه کرد؛ مسیر امروز این وزارتخانه منطبق با قوانین نیست و در طول سال‌ها نتواسته تکالیف قانونی خود را به درستی انجام دهد و با فشار‌های ایجاد شده، عملکرد و کیفیت خدمات آن روز به روز افت کرده است.

وی کاهش بودجه وزارت بهداشت از ۷ درصد به ۳.۸ درصد را یکی از دلایل اصلی مشکلات فعلی در حوزه بهداشت و درمان دانست و افزود: احتمال می‌رود این سهم در بودجه سال آینده با توجه به عدم تعیین تکلیف ارز دارویی هم کاهش بیشتری داشته باشد و این کاهش منابع، مشکلی بزرگ است البته با افزایش هزینه‌های درمان در سطح جهانی مواجه هستیم و در کشور ما هم به تبع این موضوع اتفاق می‌افتد، اما وزارت بهداشت با همین منابع اندک هم سال‌ها از انجام تکالیف قانونی خود به دلیل سخت انگاری سرباز زده و زیر بار آن نرفته است.

ضرورت توجه به موضوع خرید راهبردی

نماینده مردم مسجدسلیمان با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع خرید راهبردی، ادامه داد: اگر وزارت بهداشت به قانون خرید راهبردی درمان توجه بیشتری داشته باشد، بسیاری از مشکلات حوزه دارو و خدمات درمانی و حوزه‌های دیگر حل خواهد شد و، چون سازوکار ما دقیق و قانونی نیست بنابراین با افزایش هزینه‌های بهداشت و درمان و کاهش بهره وری در سول سال‌ها مواجه هستیم و امروز در بحرانی قرار داریم که باید رئیس جمهور که سال‌ها عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بود و به طور مداوم تاکید بر اجرای برنامه هفتم و خرید راهبردی داشت نگاه ویژه‌ای به اجرای برنامه و خرید راهبردی دشته باشد.

جباری با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت باید نقش تولیتی خود را ایفا کند، گفت: منابع باید به بیمه‌ها داده شود و خرید راهبردی انجام و خدمات از ارائه‌دهندگان خریداری تا بازار رقابتی و قیمت‌ها کنترل شود و با این روش، هزینه‌های درمان مشخص و کنترل شده و مردم از خدمات درمانی به‌صرفه‌تری بهره‌مند می‌شوند.

اجرای سیاست‌های درست اقتصادی، راهکار کاهش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اجرای سیاست‌های درست اقتصادی در این حوزه می‌تواند به کاهش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی کمک کند، افزود: در صورتی که ارز ترجیحی از دارو و تجهیزات برداشته شود، قیمت‌ها تا حدود ۵۰ درصد کاهش می‌یابد، زیرا بازار رقابتی می‌شود و این موضوع را وزارت بهداشت هم تایید کرده است.

وی با اشاره به وجود مشکلات اساسی در سیستم بیمه‌ای، گفت: دولت حذف ارز ترجیحی را مطرح کرده و صحیح هم است، اما آیا به دنبال اجرای تجمیع بیمه‌ها هم است و اینکه پول را با چه مکانیزمی در بیمه‌ها تزریق خواهد کرد و مکانیزم‌های خرید راهبردی بیمه‌ها بر اساس شرایط امروز چگونه است و وزارت بهداشت چگونه می‌تواند بدنه خود را لاغر کند، اگر به این مسائل توجه نشود آینده خوبی را برای بهداشت و درمان کشور متصور نیستیم در این رابطه باید به گونه‌ای چاره اندیشی کرد که یک بار برای همیشه به سمت رفع این مشکلات گام برداریم.

جباری یادآور شد: اعلام شده که ارز ترجیحی داده نمی‌شود و از سویی چگونگی پرداخت مابه التفاوت هم تعیین تکلیف نشده و مشخص نیست این مبلغ را چه کسی باید پرداخت کند در این رابطه دولت باید تکلیف مابه‌التفاوت حذف ارز ترجیحی را مشخص کند و اگر این موضوع به درستی مدیریت نشود، شاهد ایجاد مافیا و بحران دارویی و فشار‌های بیشتر به مردم خواهیم بود بنابراین نیاز است دولت مشخص کند که چه منابعی برای جبران این افزایش قیمت‌ها در نظر گرفته تا از هرگونه سوءاستفاده جلوگیری شود.

نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس دوازدهم، ادامه داد: به طور قطع اگر مکانیزم بازار به هم بخورد با افزایش قیمت‌ها مواجه خواهیم بود؛ در این رابطه بار‌ها به وزیر بهداشت گفتیم برنامه مشخص برای این موضوع ارائه کند و ما به ایشان کمک خواهیم کرد، اما متاسفانه هنوز در این زمینه هیچ اقدامی مؤثر و نتیجه‌بخشی انجام نشده است.

بخش دولتی نیازمند منابع مالی است | پول رانتی به بخش خصوصی داده می‌شود

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: در حال حاضر، با وجود اینکه بخش دولتی ما نیازمند منابع مالی است، اما متاسفانه پول رانتی به بخش خصوصی داده می‌شود در حالی که در هیچ جای دنیا این کار انجام می‌شود؟ در همین شرایطی که با کاهش سهم جی‌دی‌پی مواجه هستیم اگر قوانین به درستی اجرا شود وضعیت خیلی بهتر از شرایط فعلی خواهد بود، اما متأسفانه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نمی‌گیرد.

جباری یادآور شد: باید بررسی شود که هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در دو الی سه سال گذشته، کدام بیمارستان‌ها و مراکز وابسته به بانک‌های خصوصی را با ارز ۲۸۵۰۰ و ۴۲۰۰ تجهیز کرده و این موارد به‌وضوح نشان می‌دهند که سیستم بهداشت و درمان کشور دچار مشکلات جدی است.

جباری به اشاره به افزایش قیمت دارو، گفت: واقعیت این است که قیمت دارو‌ها افزایش یافته و این شامل دارو‌های بیمارستانی و غیر بیمارستانی می‌شود و این افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم تعیین تکلیف سیاست‌های دولت و وزارت بهداشت است و برخی از دارو‌ها تا ۲۰۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند که این موضوع باعث فشار مضاعفی به مردم شده است. 

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->