کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت ترکیه به طرح نتانیاهو علیه غزه واکنش نشان داد یکی از رهبران جبهه مردمی فلسطین در لبنان ترور شد عارف: خبرنگاری با سختی‌های متعدد و متنوعی رو‌به‌رو است فریاد ترامپ بر سر نتانیاهو ۳۰ حمله پهپادی اوکراین به روسیه دفع شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی مدعی شلیک ۲ پهپاد از سمت یمن شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) جایزه ۵۰ میلیون دلاری آمریکا برای بازداشت رئیس جمهور ونزوئلا ۱۰ هزار نفر از مردم سوریه از زمان سقوط حکومت بشار اسد کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) کابینه رژیم صهیونیستی با اشغالگری در غزه موافقت کرد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) سقوط هواپیمای امداد در حومه پایتخت کنیا| ۶ نفر کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) آیا پوتین با زلنسکی دیدار می‌کند؟ تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعمال می‌شود (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) حماس: گسترش تجاوز علیه مردم فلسطین آسان نخواهد بود موافقت لبنان با خواسته‌های آمریکا | انحصار سلاح و استقرار ارتش در جنوب لبنان نتانیاهو: قصد سیطره کامل بر غزه را داریم امضای تفاهم‌نامه بین شورای عالی استان‌ها و مجمع شهرداران کلانشهر‌های کشور | هم‌افزایی برای استفاده بیشتر از ظرفیت شورا‌ها + فیلم زاکانی در مشهد: نظام مدیریتی شهری باید بازبینی شود | ۴۵۱ خانوار تهرانی همچنان در هتل اسکان دارند واکنش بی سابقه دولت جدید لبنان به اظهارات عراقچی عراقچی: جمهوری اسلامی ایران خواهان تشکیل نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی جهت رسیدگی به وضعیت فاجعه‌بار غزه است رئیس سازمان اطلاعات سپاه در مشهد: ایران، صلح‌طلبِ جنگ‌بلد است | دشمن باید بداند اگر غلط زیادی بکند نقاط آسیب پذیری آن در سطح منطقه در اختیار ماست آیین بزرگداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر شهید محمد کاظمی در مشهد (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم پوتین و ترامپ به زودی دیدار خواهند کرد انتصاب احمدیان و شمخانی به عنوان نمایندگان رهبری در شورای دفاع رهبر معظم انقلاب، علی لاریجانی را به سمت نماینده رهبری در شورایعالی امنیت ملی منصوب کردند مراسم چهلم شهدای اقتدار در تهران (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) شهادت ۱۳ فلسطینی در حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به غزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ادعای آژانس اتمی درباره اورانیوم غنی‌شده در ایران

  • کد خبر: ۳۱۸۸۴۸
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۸
ادعای آژانس اتمی درباره اورانیوم غنی‌شده در ایران
خبرگزاری رویترز ادعا کرد که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی برای اعضای شورای حکام، اعلام کرد که ذخایر اورانیوم بسیار غنی‌شده در ایران طی ماه‌های اخیر به میزان چشمگیری افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، در این سند که به رویت رویترز رسیده، آژانس ادعا شده است که ایران تا تاریخ ۸ فوریه ۲۰۲۵ میلادی (۲۰ بهمن ۱۴۰۳) ۲۷۴.۸ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصد در اختیار داشته که این میزان نسبت به گزارش قبلی در نوامبر ۲۰۲۴ میلادی ۹۲.۵ کیلوگرم افزایش یافته است.

ایران بر اساس گزارش قبلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه نوامبر ۲۰۲۴ میلادی، ۱۸۲.۳ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در اختیار داشت. این رقم در ماه اوت سال گذشته ۱۶۴.۷ کیلوگرم بود.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود برآورد کرده است که ذخایر کلی اورانیوم غنی‌شده ایران تا تاریخ ۸ فوریه به ۸ هزار و ۲۹۴ کیلوگرم رسیده که نسبت به گزارش قبلی در نوامبر، هزار و ۶۹۰ کیلوگرم افزایش داشته است.

در این گزارش با تکرار ادعا‌های سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، آمده است: «تولید و انباشت چشمگیر اورانیوم با غنای بالا توسط ایران، که تنها کشور غیرهسته‌ای تولیدکننده چنین مواد هسته‌ای است، باعث نگرانی جدی است.»

در بخش دیگری از گزارش، به واکنش قانونی ایران در پی سیاسی‌کاری کشورهای غربی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره شده وآمده است: «مدیرکل عمیقاً ابراز تأسف می‌کند که ایران، علیرغم ابراز تمایل به بررسی پذیرش انتصاب چهار بازرس باتجربه اضافی آژانس، این انتصابات را نپذیرفته است.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سپس ادعاهای سیاسی درباره تداوم مسائل پادمانی را تکرار و ادعا کرده است: «هیچ پیشرفتی در حل مسائل پادمانی باقی‌مانده مربوط به ورامین و تورقوزآباد» حاصل نشده است.

در گزارش ادعا شده است: « «ایران اعلام کرده که تمام مواد هسته‌ای، فعالیت‌ها و مکان‌های لازم را طبق توافق پادمانی خود گزارش داده است. اما آژانس معتقد است که این ادعا با شواهد مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده در چهار مکان مورد اشاره در ایران همخوانی ندارد. بنابراین، آژانس در بن‌بست قرار دارد و قادر به حل این مسائل پادمانی باقی‌مانده نیست.»

این گزارش همچنین به آخرین تماس تلفنی مدیرکل آژانس با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در ابتدای سال جاری میلادی اشاره کرده که دو طرف درباره همکاری‌های فنی و اجرای بیانیه موسوم به ۴ مارس برای حل‌وفصل تمامی مسائل باقی‌مانده بحث و تبادل نظر کردند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->