سرویس‌دهی ویژه قطار شهری مشهد در روز طبیعت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) لغو رویداد «نورنما» در میدان شهدا مشهد در پی بارش باران(۱۲ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه پارکینگ پارک جنگلی وکیل آباد برای روز طبیعت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| تجربه دل‌انگیز زیارت امام رضا(ع) در جشنواره گل ره باغ رضوان ۲۱۵ بازرس بهداشت محیط در مشهد، آماده نظارت ویژه در روز طبیعت آمادگی مدیریت شهری مشهد برای خدمت‌رسانی به شهروندان در روز طبیعت پروژه‌های تاثیرگذار مدیریت شهری مشهد در زمینه توسعه فضای سبز | مشهد در زمینه فضای سبز پیشرو است پیش بینی حدود ۳۵۰ دستگاه اتوبوس برای سرویس‌دهی به مراکز تفرجگاهی مشهد پایش لحظه‌ای ترافیک مشهد در ایام خاص با تجهیزات هوشمند پیش‌بینی جمع‌آوری ۱۹۰۰ تن زباله در مشهد همزمان با روز طبیعت آماده‌باش نیروهای فضای سبز مشهد همزمان با روز طبیعت مشهد الگوی ملی زیباسازی شهری است محمد معتمدی: رویداد «نورنما» گامی مثبت و امیدآفرین در مشهد است برنامه‌های متنوع شهرداری مشهد برای ایجاد «شادی مومنانه» در ماه رمضان مشارکت بیش از ۱۱ هزار نفر در پویش مردمی «مشهد مهربان» برپایی ۱۷ ایستگاه استقبال از زائران در جاده‌های خراسان رضوی آماده‌سازی ۳۹ بوستان شهری مشهد برای روز طبیعت آلودگی هوای مشهد در ۱۰ منطقه (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: تشکیل باشگاه حرفه‌ای برای ورزش مشهد اولویت است + فیلم تلاش مدیریت شهری، تحقق نشاط مؤمنانه برای زائران و مجاوران است ضیافت نور و رنگ و تصویر در جشن بزرگ «نورنما»| آیین افتتاحیه بزرگ‌ترین نمایش ویدئومپینگ کشور در مشهد برگزار شد+ویدئو
سرخط خبرها

گلایه‌های ساکنان محله مجیدیه مشهد در تریبون مردمی شهرآرا | کمبود سرانه‌ها در سایه بلند برج‌ها

  • کد خبر: ۳۱۸۹۸۴
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
گلایه‌های ساکنان محله مجیدیه مشهد در تریبون مردمی شهرآرا | کمبود سرانه‌ها در سایه بلند برج‌ها
معاون شهردار منطقه ۱۲ مشهد: به دلیل رشد جمعیت و ساخت و ساز در همه سرانه‌های منطقه کمبود داریم.
انسیه شهرکی
خبرنگار انسیه شهرکی

به گزارش شهرآرانیوز؛ محله مجیدیه، از محله‌های برخوردار و اسم و رسم دار الهیه است. تا چشم کار می‌کند در محله مجیدیه، ساختمان‌های رنگارنگ و سر به فلک کشیده وجود دارد. محدوده‌ای با قدمت حدود سی ساله که با وجود نونوار بودنش از کمبود‌هایی رنج می‌برد. گرچه اقدامات انجام شده برای عمران و آبادانی اش را نمی‌توان نادیده گرفت، اما سرانه‌های پایین آموزشی و تعداد کم مدرسه، فضای سبز، ورزشی، کمبود مسجد و دیگر موارد همچنان بر سر منطقه ۱۲ و ساکنان محلاتی نظیر مجیدیه سایه انداخته است. معضلی که ساکنان این محله در تریبون مردمی با شهرآرا برآن تأکید می‌کنند.

مسجدی که چشم انتظار دست به خیرهاست

وعده دیدار فعالان فرهنگی و اعضای شورای اجتماعی محله و مسئولان شهرداری منطقه، مسجد بوستان آفرینش است که به تازگی به مسجد امام حسین (ع) تغییر نام داده است. دور و بر این بوستان محلی را آپارتمان‌هایی احاطه کرده که برخی از آن‌ها هنوز تکمیل نشده است. در گوشه‌ای از آن مدرسه و مسجد کوچکی قراردارد. ساکنان محله می‌خواهند محل گفت‌و‌گو کنار مسجد باشد تا درباره آن صحبت کنند.

مدرس نیا، رئیس شورای اجتماعی محله به مسجد امام حسین (ع) اشاره می‌کند و می‌گوید: خون جگر خوردیم و کلی پیگیری و دوندگی کردیم تا این مکان، مسجد شد. متأسفانه تعداد مساجد در مجیدیه خیلی کم است. این بنای صدمتری را نیز شهرداری در اختیار ما قرار داد. اما فضای آن برای مسجد، بسیار کم است. از دست اندرکاران مدرسه مجاور بوستان درخواست کردیم بخشی از حیاط مدرسه را برای توسعه مسجد اختصاص دهند، اما موافقت نکردند. بار دیگر شهرداری بخشی از بوستان را صاف و تسطیح کرد تا مسجد صدمتری وسعت و به دویست متر افزایش پیدا کند. حالا زمین برای بسط مسجد هست، اما برای ساختش متولیان باید پای کار بیایند.

اوقاف برای توسعه مساجد در منطقه ۱۲ چه کمکی می‌کند؟

مدرس نیا از پیگیری هایش می‌گوید: با آنکه متولی ساخت مسجد، شهرداری نیست، اما حسابی پای کار است. همان طور که اشاره شد باید از ظرفیت خیران نیز استفاده کنیم. در این بین سؤالم از دست اندرکارانی همچون سازمان اوقاف یا امور مساجد این است که چه کمکی برای گسترش این مسجد می‌خواهند انجام بدهند؟ رسانه شهرآرا هم باید بازوی ما باشد تا صدایمان را به بقیه برسانیم؛ زیرا مردم با این اوضاع معیشتی توان ساخت مسجد را ندارند.

او در ادامه بیان می‌کند: در ضرورت ساخت و توسعه این مسجد همین نکته بس که در گذشته برخی شهروندان این منطقه در این گوشه، زیرانداز می‌انداختند و نماز می‌خواندند؛ بنابراین توسعه آن برای محله مجیدیه، ضروری است.

از سگ گردانی تا پرسه زنی سگ‌های ولگرد

یزدانی، دیگر ساکن محله، به معضل سگ گردانی در معابر و بوستان‌های الهیه و مجیدیه اشاره دارد که به تعبیر او رشد فزاینده‌ای دارد. او با ابراز نگرانی، این طور بیان می‌کند: آن‌هایی که در این محله‌ها زندگی می‌کنند به عمق حرف هایم پی می‌برند. در این محله‌ها روز به روز بر تعداد افرادی که بر گردن سگ‌ها قلاده می‌اندازند و در بوستان‌ها و کوچه و خیابان‌ها می‌گردانند، افزوده می‌شود. بالاخره باید از فراوانی و عادی شدن این معضل اجتماعی جلوگیری کرد. تنها کاری که شهرداری انجام داده در پارک‌ها و معابر، بنر «سگ گردانی ممنوع» را نصب کرده است. بقیه دستگاه‌های متولی نیز که انگار چنین مسئله‌ای را نمی‌بینند یا

نمی‌خواهند ببینند. نخعی، دیگر ساکن محله در ادامه به سگ‌های رها اشاره دارد که هیچ مهار و کنترلی ندارند و در این باره می‌افزاید: در ابتدای خیابان آیت ا... هاشمی رفسنجانی ۱۰ به مدت چند روز شش قلاده سگ پرسه می‌زدند. در همان مدت زن و بچه ما آسایش و آرامش نداشتند. مدرس نیا در ادامه می‌گوید: پیگیری کردیم و آن سگ‌ها از مکان مدنظر جمع آوری شد.

از طرفی این نکته هم باید گفته شود که گرچه سگ‌های ولگرد در زمین‌های بایر هستند، اما بی انصافی است اگر نگویم که تعدادشان در مقایسه با گذشته خیلی کم شده است. راهکاری هم پیشنهاد می‌شود که شهرداری زمین‌های بایر محل تجمع این حیوانات را دیوارکشی کند. رئیس شورای اجتماعی این محله همچنین به اختصاص سهم ویژه منطقه از المان‌های بهاری اشاره و درخواستش را این طور مطرح می‌کند: امیدواریم در این بهار منطقه ما مانند مناطق برخوردار شهر با المان‎های چشم نواز آذین شود و طراوت خاصی پیدا کند.

خیران برای ساخت مسجد کمک کنند

جلال بیوکی، معاون فنی و اجرایی شهرداری منطقه ۱۲ در پاسخ به درخواست شهروندان برای توسعه مسجد کنار بوستان می‌گوید: منطقه ۱۲ شهرداری با توجه به رشد جمعیت و ساخت وسازی که در دو سه دهه اخیر در این محدوده اتفاق افتاده است، همه سرانه‌های خدماتی اش با کمبود روبه روست. سرانه مذهبی و مسجد هم از این قاعده، مستثنا نیست و کمبود مسجد در منطقه، محسوس است. برای حوزه آموزشی نیز کمبود مدرسه وجود دارد.

معاون فنی و اجرایی شهرداری منطقه ۱۲ در ادامه می‌افزاید: به همین علت شهرداری انجمن و مجمع خیران مدرسه ساز و مسجدساز را در منطقه تشکیل داده است تا خیران را پای کار بیاورد و کمبود این سرانه‌ها جبران شود.

بیوکی در مورد مسجد آفرینش (امام حسین (ع)) نیز می ‎گوید: بخشی از فضای سبز کنار مسجد را تسطیح کردیم و درختان آن را به روش روت بال جابه جا کردیم. در شرایط کنونی زمین آماده شده است. در حقیقت از ظرفیت سه درصدی بوستان‌ها استفاده کرده‌ایم که به ما اجازه می‌دهد طبق قانون برای موارد خدماتی اختصاص داده شود. در گام بعدی، باید مردم و خیران شهرداری را همراهی کنند تا کار ساخت زمین الحاق شده به پایان برسد.

همت همگانی برای رفع معضلی اجتماعی

جلوگیری از سگ گردانی و جمع آوری سگ‌های ولگرد بحث دیگری بود که معاون فنی و اجرایی منطقه ۱۲ برای آن توضیحاتی ارائه می‌دهد: نحوه جمع آوری و برخورد سگ‌های شناسنامه دار و دارای صاحب با سگ‌های ولگرد.

متفاوت است. شهرداری به لحاظ قانونی نمی‌تواند مانع سگ گردانی افراد شود و متولی این معضل اجتماعی، نهاد‌های دیگری هستند و باید در این عرصه کار فرهنگی انجام شود. شهرداری فقط می‌تواند بنر درون بوستان‌ها و معابر عمومی نصب کند که این کار، ممنوع است.

اما بیوکی جمع آوری سگ‌های ولگرد را از وظایف شهرداری می‌داند و در این زمینه به دلایل حضور این حیوانات در این محدوده می‌پردازد: منطقه ۱۲ شهرداری با سه روستا مجاورت دارد و عواملی همچون حاشیه باز انتهای آن و سرمای هوا و نزدیک بودن آن به مناطق ییلاقی طرقبه و شاندیز و از سوی دیگر زباله‌های برخی شهروندان در گوشه و کنار منطقه، دست به دست هم می‌دهد تا سر و کله سگ‌های ولگرد برای یافتن غذا در این تکه شهر پیدا شود.

۱۲  المان بهاری در راه منطقه

او در حاشیه این دیدار مردمی، آماری از اقدامات استقبال از بهار نیز ارائه می‌دهد: طبق پیگیری‌های انجام شده، سهم شهرداری منطقه ۱۲ برای المان‌های بهاری دوازده عدد است که بیشتر آن‌ها در حاشیه بزرگراه میثاق نصب می‌شود. البته استقبال از بهار به نصب المان خلاصه نمی‌شود و کاشت گل‌ها و گونه ‎های فصلی، ۱۰ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته است.

علاوه بر آن عملیات رنگ آمیزی جوی، جداول و خط کشی‌ها و روکش آسفالت معابر را زودتر از موعد شروع کرده‌ایم تا کیفیت کار افزایش پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->