انجام ۱۰ پرواز از مدینه به مشهد در روز جاری (۶ تیر ۱۴۰۴) فراجا اعلام کرد: عدم تغییر در سیاست‌های فراجا درباره طرد اتباع غیرمجاز اسامی فرآورده‌های بهداشتی و تمیز کننده غیرمجاز منتشر شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: ذره‌ای در مسیر خدمت مجاهدانه و مخلصانه به مردم کم نگذاریم متروی تهران فردا رایگان است (۷ تیر ۱۴۰۴) دستور اخراج همه اتباع غیرمجاز از کشور صادر شد (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد، پدیده غالب جوی در سطح استان ۴ پروتکل بهزیستی برای حفاظت از سلامت روان کودکان تحت پوشش در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش‌های ۵روزه در ۱۰ استان (۶ تیر ۱۴۰۴) آزمون جامع دکتری در دانشگاه آزاد حذف نشده است ۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود
سرخط خبرها

تسهیل فرزندخواندگی بدون انتظار در نوبت با طرح میزبان

  • کد خبر: ۳۱۹۲۵۷
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۵
تسهیل فرزندخواندگی بدون انتظار در نوبت با طرح میزبان
سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: متقاضیان فرزندخواندگی در طرح میزبان پشت نوبت نمی‌مانند و به محض ثبت‌نام، کودک براساس فرآیند به آنها سپرده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا الوند افزود: از سال گذشته تاکنون ۲۲۰ کودک در قالب طرح میزبان به خانواده‌های واجد شرایط واگذار شدند که بیشترین آمار متقاضیان مربوط به استان‌های تهران و خراسان رضوی است.

وی ادامه داد: طرح میزبان یکی از مدل‌های مراقبت‌های خانواده محور است که در کنار فرزندخانوادگی دائم و فرزندخواندگی موقت در قالب طرح خانواده امین اجرا می‌شود.

الوند خاطرنشان کرد: طرح میزبان از آذر سال ۱۴۰۲ در قالب یک آیین‌نامه اجرایی توسط وزیر دادگستری در ۷۵ ماده ابلاغ شد و در آن به سازمان بهزیستی اجازه داده شد تا طرح میزبان را در راستای توسعه برنامه‌های خانواده محور اجرا کند.

تفاوت سرپرستی کودک در طرح میزبان با سرپرستی دائم در چیست؟

سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: در طرح میزبان، کودک واجد شرایط تا زمانی که شرایطش برای بازگشت به خانواده زیستی یا پذیرفته شدن به فرزندخواندگی مهیا شود در یک خانواده، مهمان می‌شود و حتی همان خانواده می‌تواند متقاضی فرزندخواندگی دائم باشد.

الوند افزود: در طرح میزبان، اولویت واگذاری با کودکان واجد شرایط هفت سال به بالا است، زیرا بیشترین تعداد کودکانی که متقاضی سرپرستی دائم یا فرزندخواندگی دارند، در سن صفر تا سه سال یا سن صفر تا ۶ سال هستند در حالی که بر اساس قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، کودکان تا سن ۱۶ سالگی اجازه دارند به خانواده‌ها سپرده شوند.

وی تصریح کرد: معمولا در کشور برای کودکان تا هفت سال، متقاضی زیاد و برای کودکان در سنین بالای هفت سال، متقاضی کم است؛ بنابراین کودکان دارای متقاضی کم یعنی کودکان بالای هفت سال و کودکان بیمار در طرح میزبان به خانواده‌های متقاضی سپرده می‌شوند.

شرایط سرپرستی کودکان در طرح میزبان

سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: شرایط سرپرستی کودکان در طرح میزبان همان شرایط درج شده در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست مصوب سال ۱۳۹۲ است، اما تنها تفاوتی که دارد این است که شرایط «انتقال بخشی از اموال به کودک» در آن وجود ندارد و از سوی دیگر روند فرزندخواندگی نیازمند دستور قضایی نیست، اما برخی ادارات بهزیستی دستور قضایی را هم می‌گیرند؛ به هرحال خود بهزیستی هم می‌تواند این کار را انجام دهد.

الوند درباره نظارت‌ها بر اوضاع فرزندخوانده نیز گفت: نظارت‌ها در ماه اول، هر هفته خواهد بود که کارشناسان به وضعیت کودک و خانواده نظارت می‌کنند. نظارت به صورت خوداظهاری نیز وجود دارد که خانواده میزبان، وضعیت خود را با کودک خوداظهاری می‌کند.

وی در عین حال تصریح کرد: اگر برای کودک در طرح میزبان، مشکلی پیش بیاید با توجه به اینکه بهزیستی متولی استیفای حقوق کودک است، او را بر می‌گرداند و کودک دوباره در سیستم مراکز شبانه‌روزی بهزیستی قرار می‌گیرد و بعد دوباره خانواده متقاضی دیگری انتخاب می‌شود.

مردم چطور می‌توانند در طرح میزبان ثبت‌نام کنند؟

سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: متقاضیان برای میزبانی کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در قالب طرح میزبان باید وارد سامانه فرزندخواندگی به نشانی http://adoption.behzisti.net/ شوند و مدارک لازم را بارگذاری کنند.

الوند افزود: بعد از ثبت‌نام و بارگذاری مدارک، کارگروه شبه خانواده بهزیستی استان که مباحث سرپرستی را مدیریت می‌کند برای آنها پیامک دعوت می‌فرستد تا در جلسات تخصصی کارگروه شرکت کنند. در آن جلسه مباحث مطرح می‌شود و متقاضیان ارزیابی می‌شوند و چنانچه شرایط اولیه مورد پذیرش قرار گرفت، کارگروه به خانواده اعلام می‌کند که می‌تواند برای میزبانی کودک پیش قدم شود.

وی ادامه داد: برای این متقاضیان، دوره‌های پودمان آموزشی، بهداشتی، روانی، خودمراقبتی و شیوه‌های فرزندپروری برگزار می‌شود. متقاضیان در صورت داشتن کودک زیستی هم می‌توانند متقاضی کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->