۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟
سرخط خبرها

تغییر خودسرانه مصرف دارو در ماه رمضان سلامت بیماران را تهدید می‌کند

  • کد خبر: ۳۱۹۸۵۶
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
تغییر خودسرانه مصرف دارو در ماه رمضان سلامت بیماران را تهدید می‌کند
سرپرست دفتر پایش و نظارت بر مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: طبق بررسی‌ها بیش از نیمی از بیماران در ماه رمضان به‌صورت خودسرانه مصرف دارو‌های خود را تغییر می‌دهند که این تغییرات، از قطع کامل درمان تا تغییر ساعت مصرف، می‌تواند سلامت بیماران را به خطر بیندازد.

به گزارش شهرآرانیوز، نازیلا یوسفی افزود: در ماه رمضان تغییراتی در شرایط فیزیولوژیک بدن و الگوی وعده‌های غذایی رخ می‌دهد که می‌تواند بر وضعیت بیماری و دارودرمانی اثرگذار باشد.

وی اظهار داشت: از آنجا که در این ایام معمولاً دو وعده غذایی اصلی در سحر و افطار مصرف می‌شود و این وعده‌ها اغلب حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات و چربی هستند، ممکن است متابولیسم دارو‌ها را تحت تأثیر قرار دهد؛ بنابراین بیماران باید درخصوص نحوه مصرف دارو‌ها و ارزیابی عملکرد آنها با پزشک یا داروساز خود مشورت کنند.

سرپرست دفتر پایش و نظارت بر مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با تاکید بر اهمیت تنظیم مصرف دارو‌ها در بازه زمانی بین افطار و سحر ادامه داد: با توجه به اینکه اکثر داروها، به‌ویژه دارو‌های خوراکی، فقط در این فاصله قابل مصرف هستند، تغییر در رژیم دارویی اجتناب‌ناپذیر است.

یوسفی ادامه داد: در چنین شرایطی، رژیم‌های دارویی یک‌بار یا دو بار در روز بیشترین کاربرد را دارند، اما اینکه کدام دارو‌ها قابلیت این تغییر را دارند و مصرف آنها در وعده افطار یا سحر مناسب‌تر است، باید تحت نظر پزشک یا داروساز تعیین شود.

وی تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام‌شده، حدود ۵۸ درصد بیماران در این ماه اقدام به تغییر خودسرانه رژیم دارویی خود می‌کنند که از این میان ۴۳ درصد اقدام به قطع درمان، ۱۰ درصد تغییر ساعت مصرف و ۵ درصد باقی‌مانده تمامی دارو‌های خود را به صورت یک وعده در روز مصرف کرده‌اند.

به گفته یوسفی، تمامی این اقدامات می‌تواند سلامت بیماران را تهدید کند، درحالی‌که با تنظیم رژیم دارویی مناسب می‌توان به اکثر بیماران کمک کرد تا ضمن حفظ سلامتی، از این ماه بهره‌مند شوند.

وی تصریح کرد: برخی دارو‌ها دارای اثر بخشی طولانی‌مدت هستند و می‌توانند تنها یک بار در روز مصرف شوند. در مواردی که امکان جایگزینی وجود داشته باشد، پزشک می‌تواند دارو‌هایی که چند بار در روز مصرف می‌شوند را با دارو‌های دارای قابلیت مصرف یک یا دو بار در روز جایگزین کند. این اقدامات می‌تواند به مدیریت بهتر روند درمان در ایام ماه رمضان کمک کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->