غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

این توصیه‌ها را هنگام خانه تکانی جدی بگیرید

  • کد خبر: ۳۱۹۹۲۵
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
این توصیه‌ها را هنگام خانه تکانی جدی بگیرید
سنت قدیمی ایرانی‌ها در خانه تکانی پایان سال، با عارضه‌های جسمانی زیادی همراه است، اما یکی از شایع‌ترین آنها، کمردرد است.

به گزارش شهرآرانیوز، در روز‌های پایانی سال و در آستانه فرا رسیدن سال نو، یکی از سنت‌های دیرینه ایرانی‌ها را شاهد هستیم که هیچ وقت کم رنگ نمی‌شود. سنت قدیمی خانه تکانی که البته در گذر زمان، شیوه انجام آن برای خیلی‌ها عوض شده، اما همچنان پابرجا مانده است.

اما، نکته‌ای که نسبت به سنت قدیمی خانه تکانی نباید فراموش شود، عارضه‌های جسمانی ناشی از کار زیاد و سخت در تمیز کردن خانه است.

ابوذر عینی‌پور کارشناس ارگونومی، با بیان اینکه کمردرد بیشترین سهم بروز ناتوانی را در جهان دارد و شیوع آن در طول عمر تقریباً ۴۰ تا ۸۰ درصد است، نسبت به رعایت اصول ارگونومی در فرایند خانه تکانی برای پیشگیری از کمردرد تاکید کرد.

وی، کمردرد را به عنوان شایع‌ترین اختلال یا آسیب اسکلتی عضلانی عنوان کرد و گفت: بر اساس یافته‌ها کمردرد، بیشترین سهم بروز ناتوانی را در جهان دارد و شیوع آن در طول عمر تقریباً ۴۰ تا ۸۰ درصد است.

عینی پور، ریشه بروز کمر درد را حمل بار بیش از توان فرد یا انجام برخی فعالیت‌ها در وضعیت نامناسب بدنی ذکر کرد و افزود: آسیب ناحیه کمر افراد ممکن است به صورت ناگهانی و در یک مرحله به دلیل جابه‌جایی و حمل بار سنگین رخ دهد یا اینکه به صورت تدریجی و به دنبال حمل و جابه‌جایی نادرست بار سبک با تکرار زیاد ایجاد شود.

وی، هزینه‌های درمانی زیاد، ناتوانی، محدودیت‌های حرکتی و آسیب‌های روانی فرد و خانواده را از جمله عواقب آسیب مهره‌های کمری برشمرد و یادآور شد: گاهی بهبودی کامل میسر نشده و ممکن است فرد به شرایط طبیعی قبل از آسیب بازنگردد.

این کارشناس ارگونومی تاکید کرد: با توجه به شیوه جدید زندگی، کم تحرکی و ضعف عضلانی افراد، آسیب‌ها و اختلالات اسکلتی عضلانی رو به افزایش است، اما با رعایت نکاتی بسیار ساده می‌توان از بروز بسیاری از این آسیب‌ها به ویژه در ایام خانه تکانی نوروز جلوگیری کرد و با سلامت و شادابی به استقبال بهار رفت.

قبل از انجام هر کار ابتدا فکر کنید چگونه می‌توان آن را راحت‌تر و ایمن‌تر انجام دهید.

قبل از شروع فعالیت، بدن خود را گرم کرده و حرکات کششی انجام دهید. این کار کمک می‌کند در حین کار و بعد از آن کمتر دچار درد عضلات و کشیدگی تاندون‌ها شوید.

هنگام بلند کردن بار‌های سنگین در صورت امکان آنها را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید تا احتمال آسیب به اندام‌ها و مفاصل کاهش یابد.

در صورتی که امکان سبک کردن بار مقدور نیست قبل از بلند کردن یا برداشتن بار، حتماً از دیگران کمک بگیرید.

برای بلند کردن بار، اگر مشکل زانو درد ندارید کمر را راست نگه دارید و زانو‌ها را خم کنید (حالت اسکات) سعی کنید نیروی لازم برای بلند کردن بار را توسط عضلات پا‌ها تأمین کنید.

برای بلند کردن اشیا و اجسام و کار‌های سبک به جای یک دست حتماً از دو دست خود استفاده کنید.

به جای بلند کردن اجسام در صورت امکان آنها را بلغزانید یا هل دهید یا بکشید.

برای حمل بار‌های حجیم از چرخ دستی استفاده کنید.

اشیا را در نزدیکی بدن قرار دهید تا به راحتی در دسترس شما باشند.

هنگام حمل کردن، اجسام را نزدیک بدن در سطح کمر نگه دارید.

در حین انجام کار، حرکات پیچشی و خم شدن را به حداقل برسانید.

مچ دست را تا حد امکان خم نکنید و از حرکات شدید خودداری کنید.

استفاده از ابزار مناسب می‌تواند باعث افزایش راحتی، ارتقای ایمنی و سلامت فرد شود؛ بنابراین از ابزار و تجهیزات مناسب مثل جارو‌های دسته‌دار، تی و وسایلی از این قبیل برای انجام کار‌ها استفاده کنید.

بلند کردن دست و بازو بالاتر از حد شانه آسیب‌زا است. برای بلند کردن اجسام از بالای سر و بالاتر از حد شانه از یک چهارپایه یا نردبان ایمن بهره بگیرید.

هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یک‌بار به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت کنید.

از قرار گرفتن در موقعیت‌های ثابت برای مدت طولانی اجتناب کنید. ماهیچه‌ها وقتی در یک موقعیت ثابت قرار می‌گیرند سریع‌تر خسته می‌شوند.

هر زمان که فعالیت‌ها باعث درد شدند، وضعیت خود را تغییر دهید یا متوقف کنید.

در صورت وجود درد در عضلات، استراحت کنید و در موارد شدید به پزشک مراجعه کنید.

به جز آسیب‌های اسکلتی عضلانی، خطر بروز حوادث نیز وجود دارد به این موارد نیز حتماً توجه داشته باشید.

در هنگام کار برای جلوگیری از لیز خوردن، مواظب سطوح لغزنده، روغنی و لیز باشید.

هنگام جابه جا کردن اشیا در قفسه‌های بلند، حتماً باید روی سطح محکم و ثابتی مثل چهارپایه قرار بگیرید. استفاده از نردبان غیرایمن یا صندلی چرخدار، مناسب نخواهد بود و احتمال افتادن و آسیب را افزایش می‌دهد.

هنگام جابه‌جایی مواد خطرناک نظیر مواد شیمیایی، آتش‌گیر، اسید و مواردی از این قبیل تمامی جوانب احتیاط را باید رعایت کرده و برچسب روی جعبه را حتماً مطالعه کنید.

توجه کنید که دستگیره‌هایی که برای حمل برخی وسایل و بار در نظر گرفته شده برای راحتی در جابه جایی و مصرف انرژی کمتر است.

هنگام جابه‌جایی بار جلوی دید خود را باز بگذارید و مسیر حرکت خود را باز و خلوت نگه دارید.

هنگام حمل بار حتماً از دستکش مناسب و تمیز استفاده کنید.

مراقب میخ‌های بیرون آمده از تخته‌ها باشید.

حتماً از وسایل و تجهیزات کمکی و استاندارد استفاده کنید.

اگر از نیروی شرکت‌های خدماتی برای خانه تکانی کمک می‌گیرید لازم است که شرکت گواهی دوره ایمنی کار را داشته باشد.

توجه داشته باشید، موقع درخواست نیروی خدماتی، شرایط انجام کار و خدمات مورد نیاز را به شرکت اعلام کنید تا بتواند متناسب با نوع کار، تجهیزات و ابزار‌های مناسب را در اختیار نیروی خدماتی قرار دهد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->