فرار مرد رفیق‌کش بعد از جنایت مستانه چرا بیماری قلبی برای بانوان کشنده‌تر است؟ ورود سامانه بارشی جدید و بارش در نیمه غربی و نواحی شمالی کشور (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) پیامد‌های منفی و مثبت استرس در کودکان چرا حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی با تأخیر واریز می‌شود؟ جنگ با بی‌خوابی شبانه با ۱۰ داروی گیاهی مؤثر قاتل نامرئی زنان میانسال | تنهایی، خطر مرگ را ۳برابر افزایش می‌دهد تولید زخم‌پوش نانو الیاف ایرانی با عصاره بلوط دستور فوری دادستان ری برای رسیدگی به ماجرای آزار و اذیت دانش آموزان ورود وزارت آموزش و پرورش به ماجرای مدرسه شهر ری بیمه سلامت خراسان‌رضوی ۲ هزار میلیارد ریال برای بیماران سخت درمان پرداخت کرد متوسط سن بازنشستگی اعلام شد شیوع نگران‌کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران دستگیری زن‌وشوهر موادفروش با ۴۶ کیلوگرم مواد روان‌گردان هشدار هواشناسی؛ تشدید بارش و کاهش محسوس دما در خراسان رضوی و ۲۷ استان دیگر سقوط مرگبار مرد ۶۹ ساله از ارتفاعات پادنا استان اصفهان زمان پیش‌فروش بلیت قطار‌های اردیبهشت ۱۴۰۴ مشخص شد+ جزئیات اطلاعیه تأمین‌اجتماعی درباره تأخیر در زمان پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی: عذرخواهیم، معوقات نهایتاً تا فردا (دوشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) واریز می‌شود شغل آتش‌نشانی با حکم دیوان عدالت اداری سخت و زیان‌آور شناخته شد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار | معوقات حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می‌شود؟ از آن بالا چرخ‌بال می‌آید، یک دانه سشوار می‌آید! خودکشی دسته‌جمعی نهنگ‌ها بازتاب گزارش شهرآرا از سرا‌های سالمندان و پیشنهاد شهروندان | مدیران بهزیستی خراسان رضوی سری به سرا‌ها بزنید خراسان رضوی ۳۴ مدرسه سنگی دارد گلایه های ساکنان محله سیدی مشهد برای آنتن دهی خطوط مخابراتی | دردسرهای خاموشی ارتباطات! آنچه باید درباره خرید و نگهداری جوجه رنگی‌ها بدانیم راه‌اندازی سامانه جدید قیمت‌گذاری دارو از اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ اجرای عملیات تکمیلی سالانه واکسیناسیون فلج اطفال بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد نجات بخش زندگی سه بیمار شد  (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) تلخی این قند | آیا شیرین‌کننده‌های مصنوعی بی‌خطرند؟ دعوای مالک و مستأجر به نزاعی هولناک در مشهد منجر شد | مالک تبربه‌دست داروخانه را  آتش زد
سرخط خبرها

بیش از ۵۰ درصد ایرانیان بزرگسال چاقی و اضافه وزن دارند

  • کد خبر: ۳۱۹۹۲۹
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸
بیش از ۵۰ درصد ایرانیان بزرگسال چاقی و اضافه وزن دارند
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به روند رو به رشد چاقی در ایران و جهان، گفت: بیش از نیمی از بزرگسالان ایرانی به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند و کنترل این موضوع نیازمند اقداماتی مؤثر و مشارکت همه‌جانبه است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا رییسی، عنوان کرد: همانگونه که آگاهی دارید، چاقی یک مشکل عمده بهداشت عمومی با اهمیت جهانی است. نرخ شیوع چاقی در تمام نقاط جهان، هم در کشور‌های غربی و هم در کشور‌های فقیر در حال افزایش است. تأثیر جدی اضافه وزن بر افراد و جوامع در سراسر جهان از نظر هزینه‌های بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی مرتبط بسیار جدی و تامل برانگیز است.

وی ادامه داد: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۲، از هر ۸ نفر در جهان یک نفر با چاقی زندگی می‌کرد. چاقی بزرگسالان در سراسر جهان از سال ۱۹۹۰ تاکنون بیش از دو برابر و چاقی نوجوانان حدود چهار برابر شده است. در سال ۲۰۲۲، ۴۳ درصد از بزرگسالان ۱۸ سال و بالاتر دارای اضافه وزن بودند و ۱۶ درصد با چاقی زندگی می‌کردند. در ایران نیز آمار اضافه وزن و چاقی وضعیت مطلوبی ندارد و بیش از ۵۰ درصد بزرگسالان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند. آمار‌ها در مورد شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی نیز چندان خوشایند نیست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین بیان داشت: امسال سازمان جهانی بهداشت در خصوص روز جهانی چاقی (۴ مارس مصادف با چهاردهم اسفند ماه) در بیانیه خود اعلام کرده است "همه کشور‌ها از دستیابی به اهداف سازمان جهانی بهداشت در مورد چاقی تا سال ۲۰۲۵ بازمانده‌اند" و این نشان می‌دهد که سیاست‌ها و راهکار‌ها برای کنترل چاقی در دنیا کارآمد نبوده است. کشور‌های با درآمد پایین و متوسط بیشترین افزایش، بیشترین تعداد و کمترین احتمال دستیابی به اهداف سازمان جهانی بهداشت را تجربه می‌کنند.

به گفته وی، برآورد می‌شود که BMI بالا، سالانه ۹۹۰ میلیارد دلار برای خدمات بهداشتی در سراسر جهان هزینه داشته باشد (۱۳ درصد هزینه مراقبت‌های بهداشتی). این هزینه‌ها، به هزینه‌های مستقیم خدمات پیشگیرانه، تشخیصی و درمانی و هزینه‌های غیرمستقیم بهره‌وری از دست رفته شامل غیبت کارکنان از محل کار به دلایل بهداشتی مرتبط با چاقی، کاهش بهره‌وری در حین کار و مرگ و ناتوانی زودرس است. باید توجه داشت چاقی، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

رییسی در ادامه تصریح کرد: وقتی صحبت از بیماری مانند چاقی می‌شود، پیچیدگی آن بیشتر از چیزی است که به نظر می‌رسد. مانند همه بیماری‌های مزمن، علل ریشه‌ای چاقی شامل مسائل محیطی، ژنتیکی، روانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی است؛ با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته برای کنترل چاقی در کشور، شیوع آن روندی صعودی دارد. این امر نشان می‌دهد که در این زمینه باید طرحی نو درانداخت و به جای پرداختن به درمان چاقی، ریشه‌های اساسی ایجاد چاقی باید مورد هدف قرار گیرند که مشارکت همه جانبه تمام دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی لازمه موفقیت در این مسیر است؛ لذا از کلیه روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، درخواست می‌شود که برنامه ویژه‌ای با لحاظ شرایط منطقه خود و با درگیر کردن تمام دستگاه‌ها و بخش‌های دولتی و غیردولتی برای کنترل چاقی لحاظ کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->