غذای ترحیم، رسمی که مصیبت شده است زلزله‌ای نسبتا شدید اَردکان در استان فارس را لرزاند (۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آموزش ۷ هزارو ۵۰۰ زوج مشهدی در طرح «باهم» عوارض خطرناک پیرسینگ و سوراخ کردن گوش در آرایشگاه‌ها ثبت مالکیت املاک و اراضی الزامی می‌شود | سامانه «ساغر»، روزنه امید برای حل یک چالش ۱۰۰ ساله «سامانه اشارک» برای خدمات بیمه‌ای ناشنوایان راه‌اندازی شد تمدید یک‌هفته‌ای استفاده از اعتبار طرح یسنا تأمین واکسن «پنتاوالان» در شرایط پایدار است یک قرن افتخارآفرینی علمی در مؤسسه سرم‌سازی رازی از کمبود مدرسه در منطقه تبادکان مشهد تا هنرستانی برای سمپادی ها شرط سنی مقرر در قوانین جاری بازنشستگی تغییر نکرده است  | منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تأمین اجتماعی به ۶۲ سال پایان شگرد مرموز پیرمرد شامی در  مشهد | باند خانوادگی سرقت، متلاشی شد ماهیت اشیای نورانی ناشناس در آسمان شب خراسان رضوی چه بود؟ آغاز فرایند انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ از امروز، یکم اردیبهشت‌ماه پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۱۴۰۳ در حال واریز است (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) بازسازی حادثه زورگیری از زن جوان در بزرگراه بعثت با حضور دستگاه قضایی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرمای تابستان در دل بهار یک دیالوگ جنجالی، یک زبان جدید | ریمیکس محمدرضا گلزار و تاثیرات فرهنگی آن محاسبه شهریه مدارس کودک بر اساس دوره آموزشی از مهر تا خرداد تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ تولد سالانه ۳ تا ۵ هزار نوزاد کم‌شنوا در کشور جزئیات جدید از بیمه تکمیلی بازنشستگان اعلام شد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) از هر ۱۰۰۰ تولد ۴ نوزاد با شکاف لب متولد می‌شوند یک کشته و ۸۴ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی پیش‌بینی بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۳ استان طی امروز و فردا (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) چگونه می‌توان موهایی سالم داشت؟ «پنتاوالان» همچنان کمیاب | چشم امید نوزادان ایرانی به دست داروسازان هندی بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند ایرانی‌ها یک‌چهارم میانگین جهانی لبنیات مصرف می‌کنند
سرخط خبرها

چاقی میانگین امید به زندگی را کاهش می‌دهد

  • کد خبر: ۳۲۴۰۶۰
  • ۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
چاقی میانگین امید به زندگی را کاهش می‌دهد
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: چاقی به عنوان آسیب سبک زندگی مدرن نه تنها باعث بیماری جدی می‌شود بلکه به طور قابل توجهی میانگین امید به زندگی عمومی را کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، سپیده دولتی افزود: در کشور شاهد افزایش ۲ تا سه برابری در شیوع چاقی هستیم که علت آن شهرنشینی، سبک زندگی کم تحرک و افزایش مصرف غذا‌های فرآوری شده پرکالری است.

وی اظهار کرد: از آنجایی که چاقی یک مسئله بهداشت عمومی است، افزایش هشداردهنده چاقی در دوران کودکی نشان‌دهنده بار عظیم پیشگیری از بیماری‌های مزمن در سیستم‌های مراقبت‌های بهداشت عمومی آینده در کشور است.

این کارشناس با اشاره به افزایش شیوع چاقی و اضافه وزن میان دانش‌آموزان، گفت: وزارت آموزش و پرورش باید سیاست‌های سطح مدرسه از جمله برنامه‌های منظم برای فعالیت بدنی در مدرسه را بهبود بخشد و مواد غذایی ناسالم را از دسترس دانش آموزان خارج کند و الگوی استفاده از غذایی سالم را آنها آموزش دهد.

مطالعات نشان می‌دهد بزرگسالانی که در ۴۰ سالگی چاق بودند، ۶ تا ۷ سال از عمر مورد انتظار خود را از دست دادند.

دولتی تصریح کرد: چاقی در بزرگسالی پیش‌بینی کننده قوی مرگ زودرس است. مطالعات نشان می‌دهد بزرگسالانی که در ۴۰ سالگی چاق بودند، ۶ تا ۷ سال از عمر مورد انتظار خود را از دست دادند.

چاقی بر کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه چاقی بر جنبه‌های جسمی و روانی و اجتماعی کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد، گفت: خطر ابتلا به هرگونه بیماری مزمن پزشکی در چاقی در مقایسه با افراد دارای اضافه وزن تقریبا ۲ برابر است.

دولتی افزود: پیشگیری از چاقی یک عامل حیاتی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی، فشار خون بالا، سرطان و مشکلات روانی است؛ بنابراین باید مداخلات موثرتر اجرا شود تا بتوانیم روند شیوع چاقی و اضافه وزن را کنترل کنیم.

رویکرد خانواده محور بهترین مداخله برای کاهش وزن

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر مداخلات خانواده محور، اظهار داشت: رویکرد خانواده محور بهترین مداخله برای کاهش وزن در میان بیماران دارای اضافه وزن یا چاقی است همچنین یک رژیم غذایی کم‌چرب با پروتئین بالا باعث حفظ وزن می‌شود.

وضع مالیات قابل توجه برای مواد غذایی ناسالم و تخصیص یارانه به غذای سالم، راهبرد‌های مهمی برای پیشگیری از چاقی است.

دولتی ادامه داد: وضع مالیات قابل توجه برای مواد غذایی ناسالم و تخصیص یارانه به غذای سالم، راهبرد‌های مهمی برای پیشگیری از چاقی است و خط مشی بهداشت عمومی باید بر طراحی جوامع دوستدار همچنین همکاری سازمان‌های مسئول با ایجاد مسیر‌های دوچرخه سواری و پیاده روی، دسترسی آسان به غذای سالم و ایمن تمرکز کند.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات چاقی ایران، حدود ۱۶ درصد کودکان و نوجوانان و حدود ۶۰ درصد افراد بالغ به چاقی و اضافه وزن دچار هستند همچنین حدود ۲۲ نوع سرطان از جمله سرطان‌های سینه و پروستات در اثر اضافه وزن و چاقی افزایش می‌یابد و باعث می‌شود بیماری‌های گوارشی مانند سنگ کیسه صفرا، ریفلاکس و آسم زیاد شود.

شیوع چاقی به عنوان یکی از عوامل عمده ابتلا به بیماری‌های مزمن است و اهتمام به مقابله با این معضل در راستای آینده‌نگری سلامت جامعه ایرانی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها در حوزه پیشگیری اولیه و ثانویه به شمار می‌آید.

۸۲ درصد افراد بالای ۳۰ سال در شهر‌ها و ۷۲ درصد نیز در روستا‌ها افزایش وزن دارند یا به چاقی مبتلا هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->