توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کلید کاهش سرعت پیری عضلات پیدا شد

  • کد خبر: ۳۲۳۸۰۵
  • ۰۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
کلید کاهش سرعت پیری عضلات پیدا شد
جمعی از دانشمندان چینی چگونگی تاثیر پیری بر عضلات را کشف و راهی برای آهسته کردن این روند پیدا کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، لیو گوانگهویی از موسسه جانورشناسی در آکادمی علوم چین و وانگ سی از بیمارستان ژوان وو در دانشگاه کپیتال مدیکال اظهار کردند: «پروتئین سیرتونین ۵» (SIRT ۵) با افزایش سن نقش کلیدی در حفظ سلامت عضلات دارد.

آنان بررسی کردند، چگونه این پروتئین که گاهی اوقات «پروتئین طول عمر» نامیده می‌شود، به محافظت از عضلات در برابر پیامد‌های ناشی از افزایش سن کمک می‌کند؛ زمانی که عضلات به‌طور طبیعی حجم و قدرت خود را از دست می‌دهند. این مورد می‌تواند منجر به پیامد‌های جدی سلامتی مانند مشکل در راه رفتن، خطر بیشتر زمین خوردن و احتمال بیشتر ابتلا به بیماری‌های مزمن شود. 

در حال حاضر میلیون‌ها نفر تحت تاثیر این مشکل قرار دارند، اما درمان‌های کمی برای بررسی مستقیم پیری عضلات وجود دارد. عضلات علاوه بر حرکت، در نحوه پردازش انرژی بدن نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند، بنابراین قوی نگه داشتن آنها فقط برای تناسب اندام حائز اهمیت نیست، بلکه برای سلامت کلی و مستقل بودن در سنین بالاتر ضروری است.

دانشمندان از «مدل نخستی‌ها»، برای بررسی چگونگی تغییر ماهیچه‌های اسکلتی با افزایش سن استفاده کردند. آنان چندین نشانه معمولی از پیری عضلانی ازجمله فیبر‌های عضلانی کوچکتر، تغییرات در انواع فیبر‌های عضلانی موجود، افزایش التهاب و سلول‌های بنیادی عضلانی کمتر که برای ترمیم عضلات آسیب‌دیده مورد نیاز هستند را یافتند.

یکی از مهمترین یافته‌های این پژوهش، کشف کاهش بیشتر سطح «پروتئین سیرتونین ۵» در بافت عضلانی است. دانشمندان برای درک مهم بودن این کشف، به بررسی نحوه تعامل «پروتئین سیرتونین ۵» با پروتئین دیگری به نام TBK ۱ پرداختند که به‌عنوان محرک التهاب در بدن شناخته شده است.

آنان دریافتند که «پروتئین سیرتونین ۵» به کنترل TBK ۱ کمک می‌کند و این عملکرد با حذف یک نشانگر شیمیایی به نام گروه سوکسینیل از TBK ۱ انجام می‌شود که TBK ۱ را از فعال کردن مسیر‌های التهابی باز می‌دارد. بدون «پروتئین سیرتونین ۵» کافی، TBK ۱ فعال‌تر و منجر به التهاب بیشتر و پیری سریع‌تر عضلات می‌شود. آنان بعد از درک این مورد، فراتر رفتند و نوعی ژن‌درمانی با استفاده از یک لنتی ویروس - نوعی ویروس که اغلب در تحقیقات پزشکی استفاده می‌شود - ایجاد کردند تا نسخه‌های اضافی از «ژن سیرتونین ۵» را به عضلات موش‌های مسن تحویل دهند.

دانشمندان به نتایج چشمگیری دست یافتند؛ موش‌هایی که این درمان را طی پنج هفته دریافت کرده بودند، عملکرد جسمی قوی‌تر، فیبر‌های عضلانی بزرگ‌تر، سطوح کمتر التهاب و فعالیت ژن‌های جوان‌تر را نشان دادند. این نتایج بیان کرد که افزایش سطح «سیرتونین ۵» می‌تواند برخی از اثرات پیری عضلات را معکوس کند.

نکات مهم

این پژوهش، دیدگاه‌های مهم جدیدی در مورد اینکه چرا عضلات ما با افزایش سن ضعیف می‌شوند و برای جلوگیری از آن چه باید کرد، ارائه کرده است. یافته کلیدی پژوهش کنونی این است که «پروتئین سیرتونین ۵» می‌تواند در تعامل با پروتئین دیگری به نام TBK ۱، التهاب مضر در عضلات پیر را مسدود کند و بدون «پروتئین سیرتونین ۵» کافی، فعالیت TBK ۱ افزایش می‌یابد و در نتیجه سرعت آسیب و از دست دادن عضلات بیشتر خواهد شد.

دانشمندان با بازگرداندن سطح «پروتئین سیرتونین ۵» از طریق ژن‌درمانی، توانستند التهاب را کاهش دهند و سلامت عضلانی را در موش‌های مسن بهبود ببخشند. این یافته‌ها هیجان‌انگیز هستند، زیرا نشان می‌دهند که روزی ممکن است بتوانیم از درمان‌های مشابهی برای کمک به انسان‌ها برای حفظ قدرت بدنی و فعال ماندن خود با افزایش سن استفاده کنیم، در حالی که این نتایج امیدوارکننده هستند، مهم است به یاد داشته باشید که ژن‌درمانی بر روی موش‌ها و نه افراد آزمایش شده است.

بر اساس نتایج تحقیق منتشر شده در سایت ساینس، تحقیقات بیشتری لازم است تا دریابیم که این درمان برای انسان‌ها، به‌ویژه افراد مسن، بی‌خطر و موثر است یا خیر. دانشمندان همچنین باید در مورد نحوه رفتار «پروتئین سیرتونین ۵» در بافت‌های مختلف موارد بیشتری بدانند و عوارض احتمالی جانبی آن را بهتر درک کنند. با این حال، این تحقیق گامی بزرگ در مبارزه با کاهش عضلانی ناشی از افزایش سن است و بر توضیح دلیل اصلی پیری ماهیچه‌ها، راه‌های جدیدی را برای درمان یا حتی پیشگیری از این مشکل فراهم می‌کند. اگر نتایج پژوهش‌های آینده این نتایج را تایید کند، درمان‌های مبتنی بر «پروتئین سیرتونین ۵» می‌تواند امیدی برای میلیون‌ها نفر باشد که در زندگی آینده خود با ضعف و از دست دادن عضلانی رو‌به‌رو هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->