به گزارش شهرآرانیوز، آیدین امیدوار، اظهار کرد: بیماریهای ستون فقرات از دهه دوم زندگی به تدریج آغاز میشود و تغییرات فرسایشی در این ناحیه میتواند به دردهای مزمن و مشکلات جدیتری منجر شده و به درمانهای جراحی نیاز پیدا کند.
وی با اشاره به عوامل مؤثر در سرعت پیشرفت فرسودگی ستون فقرات افزود: بنا به پژوهشهای علمی هر چند که عوامل ژنتیکی غیرقابل تغییر هستند، اما بسیاری از عوامل دیگر قابل مداخله است و میتوان از آنها پیشگیری کرد.
یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات بیان کرد: رژیم غذایی ناسالم و چاقی از عوامل مهمی هستند که میتوانند فشار زیادی بر ستون فقرات وارد کنند. بسیاری از افراد به علت عادتهای غذایی نادرست و مصرف بیش از حد غذاهای چرب و شیرین به چاقی مبتلا میشوند که این خود میتواند منجر به بروز مشکلات جدی در ناحیه ستون فقرات شود.
امیدوار با اشاره به ضرورت انجام حرکات اصلاحی به صورت منظم گفت: این فعالیتها با تقویت عضلات اطراف ستون فقرات، میتوانند از بروز آسیبها جلوگیری کنند.
وی افزود: مردم به علائم هشداردهنده مانند درد در ناحیه ستون فقرات توجه کنند و در صورت بروز این علائم، به پزشک مراجعه کنند، زیرا در بسیاری از موارد، با رعایت توصیههای درمانی و اصلاحی میتوان مانع پیشرفت بیماری شده و از جراحی، خودداری کرد.
امیدوار تصریح کرد: جراحی، آخرین گزینه در صورت بروز دردهای ستون فقرات است و بسیاری از بیماران به علت عدم توجه به علائم اولیه، مشکلات جدیتری پیدا میکنند که در نهایت نیاز به درمانهای تهاجمی را افزایش میدهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: شهروندان، به سلامت خود اهمیت بدهند، زیرا در بسیاری از موارد با رعایت نکات ساده، میتوان کیفیت زندگی خود را بهبود بخشیده و از بروز مشکلات جدی در آینده جلوگیری کرد.
منبع: ایرنا