مدنی زاده و فرزین به کمیسیون اقتصادی مجلس می‌روند جزئیات مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت سیدان شهید مقاومت در بیروت با سخنرانی شیخ نعیم قاسم لاریجانی وارد بیروت شد حکم اعدام متهمان شبکه جاسوسی مرتبط با موساد و منافقین در کرج صادر شد کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نشست امنیتی-انتظامی برگزار خواهد کرد عارف: کاغذبازی موجب کاهش درآمد ایران از ترانزیت شده است اعتراف رژیم صهیونیستی به قابلیت‌های تولید موشک و پهپاد در ارتش یمن رئیس جمهور در گفت و گو با فاکس نیوز: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است وزیر خارجه امارات در نیویورک با نتانیاهو دیدار کرد دادستانی با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه در پی فعال سازی مکانیسم ماشه برخورد می‌کند ترامپ: صحبت‌های بسیار سازنده درباره مساله غزه داشتم رئیس موقت سوریه: در آمریکا شاهد پافشاری بین‌المللی بر وحدت سوریه بودم انتقاد اسلامی از عدم محکومیت حمله به تأسیسات اتمی ایران از سوی آژانس انفجار و آتش سوزی در مرکز داده‌های کره‌جنوبی 600 سامانه دولتی را از دسترس خارج کرد بیانیه سپاه در اولین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله: دشمنان مقاومت رسوا و تحقیر خواهند شد جزئیاتی از طرح ترامپ برای غزه دیدگاه برخی نمایندگان مجلس در واکنش به فعال شدن مکانیسم ماشه تاکید رئیس جمهور عراق برعدم تمایل ایران برای داشتن سلاح هسته‌ای مهاجرانی: «بیانیه ملی ایران در نیویورک»، نقطه عطفی در دیپلماسی کشور است مجلس، اجرای سال نخست برنامه هفتم توسعه را مورد بررسی قرار خواهد داد واکنش ایروانی به سخنرانی نتانیاهو: جنایتکار جنگی نباید در مجمع عمومی سخن بگوید پزشکیان از نیویورک عازم تهران شد (۵ مهر ۱۴۰۴) آیا شماره پلاک خودروها لاتین می‌شوند؟ | فایده این طرح چیست؟ توییت رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از پایان جلسه شورای امنیت واکنش عراقچی به اتهام‌زنی فرانسه علیه ایران: بازرسان آژانس در ایران حضور دارند سخنرانی عراقچی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فعال شدن مکانیسم ماشه: آمریکا به دیپلماسی خیانت اما اروپا آن را خاک کرد تعلیق همکاری با آژانس در صورت فعال سازی مکانیسم ماشه
سرخط خبرها

سخنگوی وزارت خارجه: مذاکرات کماکان غیرمستقیم خواهد بود | مبنای ما در مذاکره فقط موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌هاست

  • کد خبر: ۳۲۶۳۳۸
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۴
سخنگوی وزارت خارجه: مذاکرات کماکان غیرمستقیم خواهد بود | مبنای ما در مذاکره فقط موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌هاست
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این‌که محل دور بعدی مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا عمان باشد یا جای دیگر، در حال بحث هستیم، ولی مهم این است که کماکان عمان این نقش میانجیگر را انجام خواهد داد.

به گزارش شهرآرانیوز، «اسماعیل بقائی» روز یک‌شنبه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در مورد دور بعدی مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا گفت: کماکان مذاکرات به صورت غیرمستقیم و با میزبانی عمان خواهد بود. عمان به عنوان طرف واسط و طرف میانجیگر کماکان این نقش را انجام خواهد داد، بنابراین این مهم است یعنی چارچوب مذاکرات همانطور که بوده، ادامه پیدا خواهد کرد. اینکه محل آن عمان باشد یا جای دیگر، در حال بحث هستیم ولی مهم این است که کماکان عمان این نقش میانجیگر را انجام خواهد داد.

عمان مسئولیت تنظیم تمهیدات و ترتیبات مربوط به‌جای هیئت‌ها را بر عهده دارد

وی در پاسخ به سوال که یعنی ممکن است مثلا در امارات برگزار شود ولی عمانی‌ها هم حضور داشته باشند، گفت: خیر. هر جایی که باشد، عمان مسئولیت تنظیم تمهیدات و ترتیبات مربوط به‌جای هیئت‌ها را بر عهده دارد، اینکه چگونه هیئت‌ها با یکدیگر پیام‌ها را تبادل کنند، این کار را عمان انجام خواهد داد، ولی ممکن است بنا به ملاحظاتی که خیلی هم به نظر من مهم نیست، مهم نیست که کجا باشد. مهم این است که شکل و فرمت مذاکرات کما فی السابق به همین شکل غیر مستقیم با وساطت عمان ادامه پیدا خواهد کرد.

روشن است طرف آمریکایی بر اساس دستورالعمل‌هایی که داشته، وارد این تعامل شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت‌و‌گو با شبکه افق در پاسخ به این سوال که امروز روزنامه کیهان مطلبی در مورد مذاکرات دیروز نوشته و اعلام کرده که طبق اعلام منبع موثق روزنامه کیهان دیروز در مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا پیش‌نویسی که طرف آمریکایی بر روی میز آقای عراقچی قرار داده برخلاف ادعا‌های قبلی آمریکا بوده است و در مورد مسائل منطقه‌ای و موشکی و امنیتی نبوده و صرفا خواسته شده که ایران تضمین بدهد که مسائل و برنامه هسته‌ای‌اش غیرنظامی است و آیا این گزاره را تایید می‌کنید که آمریکا از شرایطی که پیش از این در سخنرانی‌های آقای ترامپ به آن اشاره کرده بود، عدول کرده است؟ گفت: ما اگر آن مکاتبه‌ای که صورت گرفت و شروع روندی بود که منتج به گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم مسقط شد را به عنوان مبنای کار در نظر بگیریم، در آن مکاتبه چیزی غیر از همین موضوع هسته‌ای نداشتیم.

وی افزود: بنابراین فکر می‌کنم این روشن است که قاعدتاً طرف آمریکایی هم بر اساس همان دستورالعمل‌هایی که داشته، وارد این تعامل شده است. بنابراین فکر می‌کنم این روشن است که قاعدتاً طرف آمریکایی هم بر اساس همان دستورالعمل‌هایی که داشته، وارد این تعامل شده است.

مبنای ما در مذاکره فقط راجع به موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌هاست

وی در پاسخ به این سوال که یعنی نامه آقای ترامپ صرفا در مورد مسائل هسته‌ای بوده است؟ گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران روشن بوده که موضوع بحث فقط موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌هاست و در مورد هیچ موضوع دیگری در مسقط با طرف آمریکایی گفت‌و‌گو نداشتیم. این مبنای کار ما در مسقط بوده است.

بقائی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در این ارتباط گفت: من کاری به مباحث رسانه‌ای و سخنرانی‌های مختلفی که توسط مقام‌های مختلف در طرف مقابل اعم از آمریکایی اروپایی مطرح می‌شود، ندارم. موضوعی که مبنای ما بوده و ما به آن ملتزم بودیم هم طبق دستورالعمل‌های واصله از مراجع نظام و هم بر اساس باور دستگاه دیپلماسی این بوده که ما با طرف آمریکایی فقط راجع به موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها مذاکره کنیم.

همه جوانب کار را از قبل برنامه‌ریزی کردیم

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان اینکه «حدود ساعت ۱۱ شب به تهران رسیدیم»، درباره بحث رسانه‌ای پیرامون مذاکرات روز گذشته ایران و آمریکا و اینکه «برنامه رسانه‌ای» در این خصوص وجود داشت؟ گفت: ما حتما همه جوانب کار را از قبل برنامه‌ریزی کردیم. رسانه برای ما مهم است و رسانه در چنین مذاکراتی نقش بسیار اثرگذار، چه مثبت و چه منفی ایفا می‌کند. ترتیباتی که چیده شده بود، با هماهنگی میزبان عمانی بود. جا دارد از رویکرد حرفه‌ای آنها تشکر کنیم. البته که میانجی‌گر سعی می‌کند روابط متعادلی با هر ۲ طرف ماجرا داشته باشد. طرف مقابل هم حتما هماهنگی‌ها را انجام داده بودند.

وی افزود: مهم این بود که مذاکرات در یک فضای آرام و سالم برگزار شود. نقش رسانه‌ها مهم است و حق دارند و وظیفه دارند اطلاع‌رسانی کنند. بعضا تجربه نشان داده متاسفانه رسانه‌های طرف مقابل، درصدد ارائه اخبار نادرست یا گمراه‌کننده از تحولات بودند. آنچه که به ما مربوط می‌شد، برنامه بسیار منسجمی در این ارتباط داشتیم و جا دارد در همین جا از جامعه رسانه‌ای کشور تشکر کنم.

حتما روی دیوار رسانه‌های خودمان یادگاری می‌نویسیم

بقائی با اشاره به موضوع این برنامه گفت: سوال اول شما خطاب به بینندگان این بود که «شما روی دیوارچه کسی یادگاری می‌نویسید؟»، من می‌خواهم بگویم ما حتما روی دیوار رسانه‌های خودمان یادگاری می‌نویسیم و به آنها اطمینان داریم. آنها در این وضعیت نشان دادند که با همدلی، حرفه‌ای‌گری و احساس مسئولیت با جریان‌های خبرساز نادرست مقابله می‌کنند. آنها کمک می‌کنند که روایت واقعی متناسب و منطبق با منافع ملی مردم ایران منتشر شود.

بقائی افزود: هم محل اقامت هر ۲ هیات و هم محل برگزاری جلسه بنا به دلایل مختلف اعلام نشده بود، اما این وظیفه برعهده مجموعه رسانه‌ای وزارت خارجه بود که بتواند جریان رسانه‌ای کشور را تغذیه کند. ما سعی کردیم این را به صورت حرفه‌ای پیگیری کنیم. باید از مجموعه رسانه‌ها تشکر کرد که با همدلی و همکاری، کار کردند. بدون همکاری آنها قطعا نمی‌توانستیم این کار را انجام دهیم.

دستور العمل تیم مذاکراتی، مذاکرات غیرمستقیم است

بقایی در ادامه گفتگوی خود در پاسخ به این سوال که در برخی از رسانه‌ها منتشر شده بود که اگر روند مذاکرات غیر مستقیم مثبت باشد احتمالاً مذاکرات ایران و آمریکا مستقیم خواهد بود، گفت: خیر.

وی در این ارتباط افزود: وزارت خارجه تابع تصمیمات نظام و سلسله مراتب تصمیم گیری کشور است و دستور العمل تیم مذاکراتی، مذاکرات غیر مستقیم است و از نظر کارشناسی نیز ما معتقدیم در شرایط فعلی موثرترین شیوه برای حل فصل موضوع رفع تحریم‌ها و مسائل مرتبط با هسته‌ای همین شیوه است.

وی افزود: لذا برای ما موثر بودن مهم است ما قبلا نیز اعلام کرده‌ایم که در شرایطی که بحث تهدید، فشار و ارعاب مطرح است، مذاکره مستقیم منجر به نتیجه نمی‌شود و اصلاً در این زمینه نگاه ایدئولوژیک مطرح نیست و معتقدیم در این شرایط چنین شیوه مذاکراتی مفید نخواهد بود.

تابع تصمیمات نظام هستیم

وی با با بیان اینکه ما «تابع تصمیمات نظام هستیم» گفت: در شرایط فعلی و تا جایی که مربوط به وزارت خارجه است، چیزی جز مذاکره غیر مستقیم در دستور کار قرار ندارد.

این خبر تکمیل می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->