راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

شیوع نگران‌کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران

  • کد خبر: ۳۲۶۴۴۴
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۲
شیوع نگران‌کننده یک بیماری خونی و ژنتیکی در ایران
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به شیوع بالای بیماری تالاسمی در ایران و تحمیل هزینه قابل توجه درمان آن به بخش سلامت کشور به ویژه سازمان انتقال خون برای تأمین خون و فراورده‌های آن، اعلام کرد: این سازمان از روش ژن درمانی برای درمان بیماران تالاسمی حمایت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تالاسمی نوعی بیماری شایع در سراسر جهان است که می‌تواند کودکان، مردان و زنان را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری یک نوع اختلال خونی ژنتیکی است که از طریق ارث به فرزندان رسید و در این بیماری مغز استخوان قادر به تولید هموگلوبین طبیعی کافی در بدن نخواهد بود. هموگلوبین نیز پروتئینی در داخل گلبول‌های قرمز خون است که می‌تواند اکسیژن را حمل و به سایر اندام‌های بدن منتقل کند.

زمانی که هموگلوبین به اندازهٔ کافی در بدن تولید نشود، می‌توانیم بگوییم که فرد دچار تالاسمی شده است.

بزرگسالان و کودکانی که مبتلا به بیماری تالاسمی هستند، ممکن است کم‌خونی خفیف تا شدید را تجربه کنند.

همچنین بیماری تالاسمی نیز دارای انواع مختلف با عوارض متفاوتی در بدن است و افرادی که مبتلا به کم‌خونی شدید هستند، اغلب نیاز به تزریق خون منظم خواهند داشت که در اصطلاح به این نوع بیماری تالاسمی ماژور گفته می‌شود.

مصطفی جمالی تاکید کرد: روش جدید ژن‌درمانی امکان درمان قطعی این بیماری را فراهم کرده است ولی هزینه بسیار بالای آن و نیز ضرورت تولید اختصاصی برای هر بیمار ایجاب می‌کند که فناوری تولید این دارو در کشور بومی‌سازی شود.

وی افزود: هم اکنون یک طرح کلان ملی با مشارکت تیمی از اعضای هیأت علمی و فناوران دانشگاه‌های مختلف با محوریت مؤسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون وابسته به این سازمان تشکیل و وارد فاز اول اجرایی شده است.

جمالی با اشاره به نقش راهبردی شتاب‌دهنده‌ها در تسهیل فرایند ورود محصولات دانش‌بنیان به بازار افزود: یک شتاب‌دهنده تخصصی ژن‌درمانی برای استقرار این تیم فناور در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دسترسی این تیم به زیرساخت‌های علمی و فناوری این دانشگاه و همچنین اکوسیستم بیمارستانی موردنیاز برای تولید این دارو، دعوت به همکاری شده است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون اظهار داشت: باتوجه‌به هزینه بسیار بالای درمان بیماران تالاسمی و نیز از دست دادن سال‌های متعدد از عمر مفید این بیماران، سرمایه‌گذاری بر روی توسعه داروی ژن‌درمانی تالاسمی به عنوان درمان قطعی بیماری، ضمن کاستن از آلام بیماران و خانواده‌های آنها، کمک مؤثری به اقتصاد نظام سلامت خواهد کرد و مطابق رهنمود حمایت از سرمایه‌گذاری برای تولید محصولات دانش‌بنیان است.

وی ابراز امیدواری کرد: با تلاش محققین کشور و در سایه عنایات حضرت ولی‌عصر (ع) انجام این پروژه ملی با موفقیت به اتمام رسیده و ظرف چند سال آینده داروی مذکور در دسترس بیماران قرار گیرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->