پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز

  • کد خبر: ۳۲۷۲۳۲
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲
تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز
در جریان بازار باز هفته آخر فروردین‌ماه، بانک مرکزی برای دومین هفته متوالی ۲۹۰ هزار میلیارد تومان به بانک‌ها وام داد. همچنین بانک‌ها رقم ثبت سفارش خود در این بازار را کاهش دادند و این کاهش را با استقراض بیش از ۳۱۸ هزار میلیارد تومان از طریق بازار شبانه جبران کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، در پی روند هفتگی انتشار گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی که از سمت بانک مرکزی انجام می‌شود و در آن عملکرد شبکه بانکی کشور در بازار باز و بازار شبانه مورد بررسی قرار می‌گیرد، این بانک آخرین آمار و ارقام مربوط به هفت روز منتهی به ۲۵ فروردین‌ماه این دو بازار را منتشر کرد.

طبق گزارش مذکور، بانک‌ها در بازار باز این هفته رقم ثبت سفارش ریپو را چهار هزار میلیارد تومان نسبت به هفته گذشته کاهش دادند. میزان وام‌دهی به بانک‌ها از سوی بانک مرکزی نیز از سقف ۲۹۰ هزار میلیارد تومانی هفته‌های اخیر تجاوز نکرد.

تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز

جزئیات حراج دوم بازار باز سال ۱۴۰۴

در تاریخ ۲۵ فروردین‌ماه سال ۱۴۰۴ و در جریان دومین بازار باز، تعداد ۲۱ بانک و موسسه اعتباری غیربانکی شرکت کردند و موضع عملیاتی بانک مرکزی بر توافق بازخرید بود. همچنین مدت توافق بازخرید و حداقل نرخ توافق بازخرید مانند حراج‌های گذشته، به ترتیب بر هفت روز و ۲۳ درصد ثابت ماند.

در این عملیات، بانک‌هایی که با کسری منابع نقد مواجه هستند، می‌توانند سفارش‌های خود برای دریافت این وجوه را در بازار باز ارسال کنند و بانک مرکزی نیز بر اساس سیاست‌های خود، همه یا بخشی از این سفارش‌ها را می‌پذیرد و مبلغ مورد نیاز آنها را فراهم می‌کند. در این معامله، اوراق در اختیار بانک‌ها نقش اصلی را ایفا می‌کنند. چراکه بانک‌ها این اوراق را به بانک مرکزی می‌فروشند و وظیفه دارند در زمان سررسید، آن اوراق را با نرخ سودی مشخص که همان نرخ توافق بازخرید است، بازخرید کنند.

بانک‌ها از ثبت رکورد جدید در بازار باز عقب کشیدند

با استناد به گزارش بانک مرکزی، بانک‌ها در جریان دومین بازار باز سال جاری رقم ۳۷۶ هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان سفارش ریپو ثبت کردند که این رقم چهار هزار میلیارد تومان نسبت به اولین حراج بازار باز در سال جاری کاهش داشت.

از سمتی دیگر بانک مرکزی همچون هفته گذشته، ۲۹۰ هزار میلیارد تومان از سفارش‌های ارسال شده از سوی بانک‌ها را پذیرفت و این مبلغ را به آنها قرض داد. به این ترتیب بانک مرکزی بیش از ۸۶ هزار میلیارد تومان از درخواست‌های ارسالی بانک‌ها را بی‌پاسخی گذاشت. همچنین در این هفته رقم ۲۹۱ هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان ریپو سررسید شد و این مبلغ به منابع بانک مرکزی بازگشت.

جهش سه برابری اعتبارگیری بانک‌ها از طریق بازار شبانه

در قسمت دیگری از گزارش بانک مرکزی به وضعیت اعتبارگیری قاعده‌مند بانک‌ها در بازار بین بانکی پرداخته است. داده‌های این بخش حاکی از آن هستند که در جریان بازار شبانه هفت روز منتهی به ۲۵ فروردین‌ماه، بانک‌ها روزانه رقمی بین ۶۱ هزار تا ۷۱ هزار میلیارد تومان اعتبار از بانک مرکزی دریافت کردند.

به این ترتیب، مجموع رقمی که بانک‌ها در بازار شبانه این هفته از بانک مرکزی دریافت کردند، معادل ۳۱۸ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان بود که این رقم، حدود سه برابر هفته پیش از آن بود. به این ترتیب به نظر می‌رسد که با وجود کاهش سفارش‌های ارسالی در بازار باز، تب استقراض از طریق بازار بین بانکی داغ‌تر شده و بانک‌ها همچنان در تنگنای مالی و کمبود نقدینگی به سر می‌برند.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->