اعلام برنامه‌های سالروز ورود آزادگان به کشور، در استان خراسان رضوی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) مشهد، بزرگ‌ترین شهر وقفی جهان اسلام | برخورد قاطع با تصرفات موقوفات و تسهیلات ویژه برای ساکنان بافت‌های فرسوده + فیلم خطر افراطی‌گری را جدی بگیریم | گفت‌و‌گو با عضو مجلس خبرگان رهبری درباره مسئله وحدت شیعه و سنی ثبت‌نام ۲ میلیون و ۷۰۰ زائر اربعین در سامانه سماح | یک میلیون و ۷۰۰ هزار زائر وارد عراق شدند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) بزرگ‌ترین عملیات تغذیه و اسکان خراسان رضوی برای زائران اربعین ۱۴۰۴ جهش ۶۲ درصدی مشارکت خراسان رضوی در بازسازی عتبات عالیات | بهره‌برداری از صحن عقیله بنی‌هاشم(س) در کربلا تا ۲ سال آینده سند کربلا روایت توست عالم مردم‌دار | یادی از آیت‌ا... محمدهادی میلانی، مرجع فقید، هم‌زمان با سالروز درگذشتش از نجف تا کربلا، دل‌هایی که راه می‌روند بیش از ۲.۶ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) تولیت آستان قدس رضوی: هیچ‌کس حق ندارد اتحاد ملت در برابر دشمن را بهم بزند| انسجام ملی، آینده ایران را رقم خواهد زد! رادیو موکب در مسیر پیاده‌روی اربعین آغاز به کار کرد برپایی موکب فرهنگی «ایران امام رضا (ع)» در دهه پایانی ماه صفر رمان «جزیره گمشده من» روانه بازار نشر شد | رمانی با محوریت کرامات امام رضا (ع) اعزام کاروان پزشکی به منظور ارائه خدمات به اربعین (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) زائران اربعین برای دریافت خسارت بیمه به کجا مراجعه کنند؟ بازنگری میراث حدیثی از زمان اهل بیت آغاز شد اشک‌های خبرنگار آمریکایی برای شهدای جنگ ۱۲ روزه علیه ایران + فیلم بازگشایی تل زینبیه پس از چند سال برای زائران اربعین حسینی امکان تماس رایگان در پیاده‌روی اربعین
سرخط خبرها

اصیل و پایدار شادی کنیم

  • کد خبر: ۳۲۷۲۴۶
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۴
اصیل و پایدار شادی کنیم
امروز که شادی عمیق و پایدار نیاز جامعه است، باید گعده‌های علمی تشکیل و فرهنگ شادی در اسلام، استخراج و مرز‌ها و حدود و ثغورش تعیین شود تا بدانیم چطور هم خودمان شاد باشیم و هم دیگران را شاد کنیم.

اسلام بر شادی و خنده مدیریت‌شده و حلال تأکید می‌کند؛ مثل باهم خندیدن نه به‌هم خندیدن، اینکه به بهانه شادی کسی را تحقیر نکنیم و حرامی را مرتکب نشویم. اسلام بر شادی‌های اصیل و پایدار و هماهنگ با فطرت تأکید می‌کند نه شادی‌های دم‌دستی و الکی‌خوشی که غم به‌دنبال خود دارد. ما دو فصل داریم؛ شادی‌های غم‌افزا و غم‌های شادی‌افزا. خیلی از غم‌ها به انسان انبساط روحی می‌دهد؛ مثل غم تفکر و اندیشیدن و از آن‌سو شادی‌های غم‌افزا داریم که برای رسیدن به دقایق و ساعاتی خوشی، مدت‌ها غمگین می‌شویم.

چه‌بسیار افرادی که به‌ظاهر اهل خنده و خنداندن دیگران‌اند، اما شادی‌های عمیق درونی ندارند و افسرده‌اند؛ الکی خوش بودن و دیگران را خنداندن، شادی درونی نیست. به قول شاعر «خنده می‌بینی، ولی از گریه دل غافلی/ خانه ما اندرون، ابر است و بیرون آفتاب». ما باید روی شادی مؤمنانه و عمیق و پایدار کار کنیم.

شادی مؤمنانه، لحظه‌ای نیست

از منظر آموزه‌های دینی‌روایی، شادی اصیل لحظه‌ای نیست و آرامش و انبساط روح به انسان می‌دهد و بعدش انسان را غمگین نمی‌کند؛ هستند قرص‌های شادی‌بخش و روانگردان که ممکن است برای ساعاتی انسان را شاد کنند، اما با محو آثار این قرص‌ها، انسان به‌شدت غمگین و افسرده می‌شود. اما شادی مؤمنانه‌ای که از راه‌هایی همچون ارتباط با خدا، شاد کردن یکدیگر و باهم شاد بودن به‌دست می‌آید، متین و استوار است و جای خود را به حس غم نمی‌دهد.

بلد نیستیم در شادی، شور بگیریم

امروز که شادی عمیق و پایدار نیاز جامعه است، باید گعده‌های علمی تشکیل و فرهنگ شادی در اسلام، استخراج و مرز‌ها و حدود و ثغورش تعیین شود تا بدانیم چطور هم خودمان شاد باشیم و هم دیگران را شاد کنیم. ما در فرهنگ غم و سوگواری، سینه‌زنی داریم و بلدیم چطور شور بگیریم، اما در شادی این‌طور نیست! زمانی رهبر معظم انقلاب در دیدار با مداحان فرمودند: «اگر شما را نبینیم، دست زدن شما در شادی‌ها با سینه‌زنی در غم‌ها تفاوتی ندارد... این ایراد و آسیبی بزرگ است که ما روش شادی را بلد نیستیم».

به جوانان، شاد بودن را یاد بدهیم

باید بسته شادی‌های مؤمنانه در اسلام، استخراج و به نسل جوان عرضه شود تا بدانند چطور شادی کنند. جوانان ما برای فرهنگ غم هیچ‌گاه به غرب نظر ندارند؛ چون در محرم و صفر و فاطمیه بلد هستیم چطور سوگواری کنیم، اما در فرهنگ شادی، می‌بینیم که جوانان به غرب و الگو‌های وارداتی نگاه می‌کنند. یک دلیلش، کم‌کاری ما در الگوسازی از شادی‌های مؤمنانه است؛ برای همین دست جوانان ما خالی است و برای شاد بودن به بیگانگان نگاه می‌کنند.

دربرابر الگو‌های شادی، حساس باشیم

اسلام به‌خوبی الگو‌های شاد بودن را عرضه کرده است و باید اینها را استخراج و عرضه کنیم. نمی‌شود سلیقه‌ای و بدون الگو در این‌باره عمل کرد. همان‌طور که درباره فرهنگ سوگواری حساس هستیم، باید درباره الگو‌های شادی هم حساس باشیم و هر چیزی را نپذیریم. باید دانشگاه، حوزه علمیه، آموزش‌وپرورش و رسانه ما بررسی و الگوی شادی مؤمنانه را تدوین کنند؛ چون فقط در سایه این شادی است که فرد، خانواده و جامعه آرامش می‌گیرد و به‌دنبال الگو‌های شادی جعلی و آسیب‌رسان نمی‌رود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->