پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر پوشاندن صورت در کرانه باختری ممنوع شد ویدئو | اعترافات شخصی که عکس و لوکیشن بیمارستان فارابی کرمانشاه را برای هدف قرار دادن به عوامل رژیم اسرائیل ارسال کرده بود کمیسیون امنیت ملی درباره مکانیسم ماشه، ۳۱ تیرماه جلسه برگزار خواهد کرد پاکستان: آمریکا بزرگ‌ترین شریک تجاری ماست اولین واکنش آرژانتین به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در غزه! گفت‌وگوی تلفنی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان درباره تحولات منطقه‌ای نارسایی مزمن وریدی که ترامپ به آن مبتلا شده چیست؟ ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل معاون رئیس جمهور: ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها ضروری است دستور دادستان در مورد نظارت بر بازار کالا‌های اساسی | افزایش قیمت برنج قابل قبول نیست رژیم صهیونیستی، متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره کاترین شکدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم نماینده مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت را برای اروپایی‌ها بدتر می‌کند استاندار خراسان رضوی: اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار استان است واکنش محسن رضایی به تحولات سوریه | اعراب، بیدار شوید! ضرورت تعیین تکلیف لایحه سازمان ملی مهاجرت | برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد بررسی لایحه در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی را مطرح کرده‌اند شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی وسایل نقلیه فرسوده یکی از دلایل اصلی ناترازی بنزین در کشور است پارلمان روسیه: فعالیت واتساپ در فضای دیجیتال روسیه نقض امنیت ملی است سئول، توکیو و واشنگتن بر حفظ قدرت بازدارندگی برابر کره‌شمالی هم‌پیمان شدند لزوم همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی برای شناسایی خانه‌های خالی آزادی‌خواه: دولت باید با پرداخت سریع مطالبات، مانع ضرر گندمکاران شود
سرخط خبرها

پوتین به گفت‌وگوی مستقیم با اوکراین چراغ سبز نشان داد

  • کد خبر: ۳۲۸۰۵۴
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۳
پوتین به گفت‌وگوی مستقیم با اوکراین چراغ سبز نشان داد
رئیس‌جمهور روسیه برای نخستین‌بار از اوایل جنگ، پیشنهاد گفت‌وگوی دوجانبه با اوکراین را مطرح کرد و همتای اوکراینی‌اش، ولودیمیر زلنسکی، اعلام کرد که کی‌یف مشتاق بحث درباره توقف حملات به اهداف غیرنظامی است.

به گزارش شهرآرانیوز، گرچه زلنسکی مستقیماً به پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که می‌گوید آماده گفت‌وگوی مستقیم صلح با اوکراین است پاسخ نداد، اما در سخنرانی شبانه‌اش تأکید کرد که اوکراین «برای هرگونه گفت‌و‌گو» درباره آتش‌بسی که به حملات علیه غیرنظامیان پایان دهد، آمادگی دارد.

براساس گزارش خبرگزاری رویترز، هر دو رهبر تحت فشار ایالات متحده قرار دارند؛ کشوری که تهدید کرده اگر پیشرفتی حاصل نشود، از تلاش‌های صلح عقب‌نشینی خواهد کرد. روسیه و اوکراین اعلام کرده‌اند که پس از آتش‌بس ۳۰ ساعته عید پاک که مسکو به‌تازگی اعلام کرد، برای آتش‌بس‌های بیشتر آمادگی دارند. هر دو طرف دیگری را به نقض این آتش‌بس متهم کردند.

در همین حال، زلنسکی گفت که اوکراین روز چهارشنبه در لندن در مذاکرات با آمریکا و کشور‌های اروپایی شرکت خواهد کرد. این گفت‌و‌گو‌ها ادامه نشست هفته گذشته در پاریس است که در آن ایالات متحده و کشور‌های اروپایی درباره راه‌های پایان دادن به جنگ بیش از سه‌ساله بحث کردند.

ولادیمیر پوتین روز دوشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه گفت پس از آتش‌بس عید پاک که روز شنبه به‌صورت یک‌جانبه اعلام کرده بود، نبرد‌ها از سر گرفته شده‌اند. او گفت مسکو به هرگونه ابتکار صلحی گشوده است و انتظار دارد کی‌یف هم همین‌گونه باشد.

پوتین به خبرنگار تلویزیون دولتی پاول زاروبین گفت: «ما همیشه گفته‌ایم که نسبت به هر ابتکار صلحی نگرشی مثبت داریم. امیدواریم نمایندگان رژیم کی‌یف هم چنین احساسی داشته باشند.»

در پی آن خبرگزاری اینترفکس به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گزارش داد که او به خبرنگاران گفت: «وقتی رئیس‌جمهور گفت که می‌توان درباره هدف نگرفتن اهداف غیرنظامی – حتی به‌صورت دوجانبه – بحث کرد، منظور او مذاکرات با طرف اوکراینی بود.»

از هفته‌های نخست پس از آغاز حملات روسیه در فوریه ۲۰۲۲، هیچ گفت‌وگوی مستقیمی میان دو طرف انجام نشده است.

زلنسکی: آماده‌ایم درباره آتش‌بس گفت‌و‌گو کنیم

زلنسکی در سخنرانی شبانه‌اش گفت که اوکراین بر پیشنهاد پایان حملات به اهداف غیرنظامی پایبند است و برای هر نوع گفت‌وگویی برای تحقق آن آمادگی دارد. پیش‌تر، ایالات متحده و اوکراین این پیشنهاد را به‌عنوان یک آتش‌بس ۳۰ روزه مطرح کرده بودند.

او گفت: «اوکراین بر پیشنهاد خود مبنی بر خودداری از حمله – دست‌کم به اهداف غیرنظامی – تأکید دارد؛ و ما منتظر پاسخ روشن مسکو هستیم. ما برای هرگونه گفت‌و‌گو درباره تحقق این هدف آمادگی داریم.»

او گفت مذاکرات لندن یک وظیفه اصلی دارند: «تلاش برای آتش‌بس بدون شرط. این باید نقطه آغاز باشد.»

زلنسکی پیش‌تر در روز دوشنبه گفته بود که آتش‌بس بدون شرط، باید با «ایجاد صلحی واقعی و پایدار» دنبال شود.

در همین حال واشنگتن گفته از تمدید آتش‌بس استقبال می‌کند. با این حال، زلنسکی گفت ادامه حملات روسیه در جریان آتش‌بس عید پاک نشان داد که مسکو قصد طولانی‌تر کردن جنگ را دارد. زلنسکی همچنین گفت که به نیرو‌های اوکراینی دستور داده شده تا واکنشی متقارن با اقدامات ارتش روسیه داشته باشند.

او در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ماهیت اقدامات اوکراین متقارن باقی خواهد ماند؛ آتش‌بس با آتش‌بس پاسخ داده می‌شود و حملات روسیه با حملات دفاعی ما. عمل همیشه بلندتر از کلام سخن می‌گوید.»

از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده هر دو روز جمعه گفتند که واشنگتن ممکن است در صورت عدم پیشرفت طی چند روز آینده، گفت‌و‌گو‌های صلح را رها کند.

ترامپ روز یکشنبه لحن خوش‌بینانه‌تری داشت و گفت «امیدوارم» دو طرف «این هفته» به توافق برسند.

خواسته‌های روسیه شامل واگذاری تمام سرزمین‌هایی است که پوتین آنها را ضمیمه کرده و همچنین پذیرش بی‌طرفی دائمی از سوی اوکراین. اوکراین می‌گوید این کار معادل تسلیم است و کشورش را در برابر حملات احتمالی آینده روسیه بی‌دفاع می‌گذارد.

در همین حال، پسکوف به خبرنگاران گفت: «رئیس‌جمهور پوتین و طرف روسی همچنان برای رسیدن به راه‌حلی مسالمت‌آمیز آمادگی دارند. ما به همکاری با طرف آمریکایی ادامه می‌دهیم و البته امیدواریم این تلاش‌ها نتیجه بدهد.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->