ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟

  • کد خبر: ۳۲۸۲۶۲
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۰
آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
دکترای تخصصی علوم تغذیه گفت: ریزمغذی‌ها اگرچه به‌مقدار بسیار اندک مورد نیاز بدن هستند، اما نقشی اساسی و غیرقابل‌جایگزین در حفظ سلامت و عملکرد طبیعی سیستم‌های زیستی ایفا می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، تیرنگ رضا نیستانی گفت: ریزمغذی‌ها شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که اگرچه به‌طور مستقیم در تولید انرژی نقش ندارند، اما به‌عنوان کاتالیزور در بسیاری از فرآیند‌های زیستی بدن، از جمله تولید انرژی، نقش کلیدی ایفا می‌کنند. این به آن معناست که ریزمغذی‌ها خودشان انرژی تولید نمی‌کنند، اما بدون حضور آنها، بسیاری از واکنش‌های متابولیکی مهم از جمله تولید انرژی نمی‌تواند به‌درستی انجام شود. به همین دلیل، برخلاف تصور برخی افراد، مصرف مکمل‌هایی مانند ویتامین‌های گروه B یا آهن به‌تنهایی موجب افزایش انرژی یا چاقی نمی‌شود، مگر اینکه کمبودی در بدن وجود داشته باشد.

مقدار نیاز بدن به ریزمغذی‌ها چقدر است؟

وی افزود: مقادیر مورد نیاز روزانه ریزمغذی‌ها بسیار اندک است. برای نمونه، میزان توصیه‌شده برای دریافت روزانه ویتامین B۲ کمتر از ۲.۵ میکروگرم است، در حالی‌که برای کلسیم این مقدار می‌تواند به حدود یک گرم برسد. بر همین اساس، مواد معدنی معمولاً به دو گروه کلی ماکرومینرال‌ها مانند کلسیم و فسفر که نیاز بدن به آنها زیاد است و میکرومینرال‌ها مانند آهن و روی که به مقادیر کمتری نیاز دارند نیز تقسیم می‌شوند.

نیستانی ادامه داد: توزیع ریزمغذی‌ها در مواد غذایی یکنواخت نیست، برخی مواد غذایی سرشار از یک یا چند ریزمغذی خاص هستند، در حالی‌که برخی دیگر فاقد آنها است. بنابراین، یکی از دلایل اصلی توصیه به تنوع غذایی همین مسئله است؛ زیرا تنها با مصرف مواد غذایی گوناگون می‌توان اطمینان حاصل کرد که مجموعه‌ای کامل از ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن تأمین می‌شود.

چگالی ریزمغذی؛ شاخصی برای سنجش ارزش تغذیه‌ای

وی افزود: یکی از معیار‌های مهم در سنجش ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی، چگالی ریزمغذی آنهاست. این مفهوم به میزان ریزمغذی موجود در واحد وزن یا کالری ماده غذایی اشاره دارد. هر چه ماده‌ای دارای ریزمغذی‌های بیشتر و کالری کمتر باشد، ارزش تغذیه‌ای آن بالاتر است. برای مثال، سبزیجات و میوه‌ها چگالی ریزمغذی بالایی دارند و در عین حال کالری کمی دارند؛ در نتیجه در رژیم‌های سالم غذایی بسیار توصیه می‌شوند.

به گفته وی؛ در مقابل، موادی مانند روغن‌ها، اگرچه کالری زیادی دارند، اما از نظر ریزمغذی‌ها فقیرند و ارزش تغذیه‌ای آنها محدود است.

نیستانی خاطر نشان کرد: در صورتی‌که رژیم غذایی فرد متنوع نباشد و از گروه‌های مختلف غذایی به میزان کافی استفاده نشود، بدن ممکن است با کمبود ریزمغذی‌ها مواجه شود. مراحل بروز کمبود به این صورت است که ابتدا ذخایر موجود در بدن کاهش می‌یابد، و در صورت تداوم این وضعیت، علائم بالینی ظاهر می‌شود. البته در مورد برخی ریزمغذی‌ها مانند ویتامین B۱۲ یا آهن، بدن ذخایری در خود دارد که تا مدت کوتاهی می‌تواند نیاز را جبران کند، اما در بلندمدت این ذخایر نیز کاهش یافته و کمبود واقعی بروز پیدا می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->