دستگیری چهار آدم‌ربای فراری از سیستان و بلوچستان در مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضا تفاهم‌نامه وزارت کشور و فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای | زنگ جوانمردی از شنبه در مدارس به صدا درمی‌آید سازمان ثبت احوال: نسبت‌ تولد به مرگ در ایران، ۲ به یک است ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین دارو تخصیص یافت آموزش و پرورش درمورد دریافت هزینه اضافه به مدارس هشدار داد فراخوان جدید کانون پرورش فکری منتشر شد + شرایط ثبت‌نام اطلاعیه جدید آموزش و پرورش درمورد آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس خارج از کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش شدت گرما از فردا با احتمال رگبار باران در برخی نقاط فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند
سرخط خبرها

اهمیت نقش «آموزش» در مدیریت بیماری دیابت

  • کد خبر: ۳۲۹۴۳۲
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۶
اهمیت نقش «آموزش» در مدیریت بیماری دیابت
معاون مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه در مواجهه با بیماری دیابت، آموزش بسیار اهمیت دارد، گفت: افزایش آگاهی از بیماری دیابت برای مبتلایان به این بیماری بسیار اهمیت دارد؛ بطوری که هرچه میزان آگاهی بیماران افزایش یابد به کنترل بیماری بیشتر کمک کرده و از عوارض ناشی از دیابت جلوگیری می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی، بابیان اینکه «خودمراقبتی در دیابت» یک موضوع روز محسوب می‌شود، گفت: منظور از اینکه خودمراقبتی در دیابت موضوع روز به حساب می‌آید این است که توصیه می‌شود مبتلایان به این بیماری و خانواده‌های آنها عضو تیم درمان هستند. افزایش آگاهی از بیماری دیابت برای مبتلایان به این بیماری بسیار اهمیت دارد؛ به نحوی که هرچه میزان آگاهی بیماران افزایش یابد به کنترل بیماری بیشتر کمک می‌کند و از عوارض ناشی از دیابت جلوگیری می‌کند.

این فوق‌تخصص غدد و متابولیسم افزود: باز هم تاکید می‌کنم که افزایش آگاهی در ارتباط با دیابت بسیار اهمیت دارد؛ به این ترتیب نه تنها می‌توان از عوارض بیماری جلوگیری کرد بلکه فرد در صورت ابتلا به عوارض هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه می‌کند. 

وی با بیان اینکه آموزش برای بیماران دیابتی مهم قلمداد می‌شود، توضیح داد: نتایج پژوهش‌های مختلف بیانگر این است که شاخص «معدل قند خون» یا «هموگلوبین A ۱ C» در کسانی که با بیماری دیابت آموزش دیده‌اند نسبت به سایر بیماران دیابتی حدود یک درصد کمتر است. اگرچه دارو‌ها می‌توانند معدل قند خون را کاهش دهند، اما نتایج مطالعات در ارتباط با تاثیر آموزش بر کاهش معدل قند خون بر اهمیت آموزش مهر تایید می‌زند. 

مهاجری تهرانی ادامه داد: بیمارانی که در ارتباط با دیابت آموزش دیده‌اند، نسبت به میزان و نوع غذای مصرفی، میزان فعالیت بدنی و چگونگی مواجهه با اضطراب و استرس آگاه می‌شوند. اطلاع از چگونگی مواجهه با تمام این مولفه‌ها نه تنها به کنترل قند خون کمک می‌کند بلکه به مسائلی دیگر مانند کنترل فشار و چربی خون نیز کمک می‌کند. باز هم تاکید می‌کنم که آموزش در ارتباط با بیماری دیابت را جدی بگیریم؛ می‌بایست بیاموزیم و به دیگران نیز آموزش دهیم.

وی با بیان اینکه زخم پای دیابتی از مسائل و مشکلات بیماری دیابت محسوب می‌شود، توضیح داد: زخم پای دیابتی، درمان قطعی و استاندارد دارد. حدود ۲۵ درصد بیماران دیابتی طی حیات خود دچار زخم می‌شوند و همچنین ۲۵ درصد افرادی که دچار زخم پای دیابتی می‌شوند، درجاتی از قطع پای دیابتی را تجربه می‌کنند. یک پا در هر ۲۰ ثانیه به علت دیابت قطع می‌شود. تمام مسائل و موارد مرتبط با زخم پای دیابتی قابل پیشگیری است. متاسفانه برای درمان زخم پای دیابتی دیرهنگام به پزشک مراجعه می‌کنند. اگر مراجعه در زمان مناسب باشد، می‌توان از قطع پا جلوگیری کرد. 

مهاجری گفت: هدف پزشکان این است که از ایجاد زخم جلوگیری کنند و اگر فردی دچار زخم پای دیابتی شد، از قطع عضو جلوگیری شود. همچنین اگر قطع پا ایجاد شد، درجات قطع عضو کمتر شود تا به این ترتیب مشکلی در راه رفتن ایجاد نشود. این زخم در سطح بسیار کم است، اما ممکن است که شدت آن در عمق زیاد باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->