راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

دیابتی‌ها این هشدار‌ها را جدی بگیرند

  • کد خبر: ۳۲۳۳۲۷
  • ۰۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۴
دیابتی‌ها این هشدار‌ها را جدی بگیرند
پزشک عمومی و متخصص تغذیه گفت: بالا بودن قند و دیابت عوارض زیادی را به دنبال دارد که یکی از عوارض خطرناک این بیماری تاری دید و نابینایی فرد است.

به گزارش شهرآرانیوز، الناز حکمت دوست گفت: دیابت نوعی بیماری متابولیک (سوخت و ساز مواد غذایی) مزمن است. در دیابت انسولین عملکرد خود را از دست می‌دهد، این هورمون توسط غده پانکراس یا همان لوزالمعده ترشح می‌شود.

وی ادامه داد: وظیفه اصلی آن، این است که گلوکز را به سمت سلول‌های بدن هدایت کند. زمانی که انسولین در انجام وظیفه خود ناتوان است، گلوکز به جای ورود به سلول، در خون انباشته می‌شود و به این ترتیب سطح آن در بدن بالا می‌رود و فرد متوجه می‌شود که مبتلا به دیابت شده‌اند.

دلایلی که دیابت ایجاد می‌شود

حکمت دوست اظهار داشت: دیابت دلایل مختلفی دارد که شایع‌ترین آن اضافه وزن است یعنی افرادی که دچار اضافه وزن هستند بیشتر در معرض دیابت قرار می‌گیرند، اما به طور کلی ابتلاء به دیابت ممکن است به دلیل پانکراس باشد که بدن انسولین تولید نمی‌کند، انسولین عملکرد مناسب ندارد، مقاومت انسولین وجود دارد و همچنین دیابت بارداری شرایطی است موقتی که طی آن انسولین در دوران بارداری تأثیر کمتری دارد.

وی افزود: زمانی که انسولین ترشح نمی‌شود تا قند خون را پایین بیاورد، افرادی که دیابت دارند باید کربوهیدرات‌های مصرفی خود را کم کم مصرف کنند، زیرا اگر به صورت یکباره کربوهیدرات زیادی را استفاده کنند، انسولین جواب نداده و قند خون فرد بالا می‌رود، اما با رعایت مصرف به تدریج مواد غذایی می‌تواند تا حدودی قند خون خود را کنترل کنند.

متخصص تغذیه بیان کرد: بالا بودن قند خون در بدن افراد دیابتی می‌تواند عوارض جدی و خطرناکی به همراه داشته باشد. یکی از این عوارض، زخم پای دیابت است که به دلیل اختلال در جریان خون و ضعف سیستم ایمنی، به‌سختی بهبود می‌یابد. در صورتی که قند خون به درستی کنترل نشود، احتمال بروز زخم‌های عمیق و عفونی در پا‌ها افزایش می‌یابد.

عوارض بالا بودن قند خون

حکمت دوست اذعان کرد: از عوارض دیابت و بالا بودن قند خون می‌توان به عواملی اعم از کمای دیابتی، زخم پای دیابتی، مشکلات کلیوی، درد‌های نوروپاتی در دیابتی‌ها، آسیب به بینایی، تخریب شبکیه و بروز تاری دید و نابینایی، آسیب به شنوایی، آسیب به پوست و افسردگی، زوال عقل و تأثیرات منفی روی سلول‌های مختلف بدن اشاره کرد.

چالش‌های عدم کنترل قند خون

این پزشک عمومی ادامه داد: عدم کنترل قند خون و عدم مراقبت صحیح از پا‌ها موجب بروز زخم و عفونت غیرقابل کنترل در پا‌ها و اندام‌های تحتانی می‌شود که در صورت ابتلاء به دیابت، تنها چاره برای مداوای آن پس از گسترش عفونت، قطع عضو است. دیابت با تأثیری که بر روی اعصاب و اندام‌ها مخصوصاً پا‌ها می‌گذارد، باعث بی حرکتی و بی‌حسی آنها شده و سبب ایجاد گزگز در کف پا‌ها می‌شود.

نکات تغذیه‌ای و مراقبتی برای افرادی که دیابت دارند

حکمت دوست در ادامه گفت: یکی دیگر از عوارض عصبی دیابت، عدم توانایی جنسی در آقایان است. افراد دیابتی بیشتر در معرض خطر عفونت لثه‌ها و پوسیدگی و لق شدن دندان‌ها هستند؛ بنابراین باید به طور مرتب از بهداشت دهان و دندان خود مراقبت نمایند. دیابت کنترل نشده احتمال حمله قلبی، سکته مغزی و فشار خون را نیز افزایش می‌دهد.

وی بیان کرد: توصیه می‌شود در هنگام غذا خوردن افراد حتماً و در کنار غذا فیبر‌های به خصوصی اعم از سبزیجات را داشته باشند، به این علت که فیبر باعث می‌شود تا قند خون به صورت آهسته بالا رود و مدت طولانی‌تری در بدن تعادل داشته باشد، همچنین در کنار سایر کربوهیدرات‌ها استفاده از حبوبات به عنوان یک منبع خوب از فیبر نیز در رژیم غذایی افراد دیابتی به شمار می‌رود. البته میوه‌ها نیز منبع خوبی برای فیبر هستند که باید به این نکته توجه داشت که به صورت جداگانه میوه‌ها کربوهیدرات دارند و با مواد غذایی دیگر نباید استفاده شوند.

اندازه‌گیری قند خون امر مهمی است

متخصص تغذیه تصریح کرد: نتایج تست قند خون به شما نشان می‌دهند که غذا، ورزش و سایر عوامل مانند استرس چه نقشی در قند خون شما دارند. اگر تست به صورت منظم انجام شود، الگو‌ها نمایان می‌شوند- بالا و پایین- و می‌توانید در روتین زندگی خود طوری تغییرات ایجاد کنید که منجر به بهبود سلامت شما در طول زمان شود.

ولع شیرینیجات در بعضی افراد از کجا نشأت می‌گیرد

حکمت دوست ادامه داد: هنگامی که فرد یک نوع خوراکی شیرین میل می‌کند قند خون بالا رفته و انسولین ترشح می‌شود، قند مصرفی وارد سلول شده و به چربی تبدیل می‌شود و بدن دچار افت قند می‌شود؛ این امر باعث می‌شود تا فرد احساس کند قند خونش افت کرده و مجدد تمایل به شیرینیجات پیدا خواهد کرد.

این پزشک عمومی اظهار داشت: به همین سبب توصیه می‌شود از خوراکی‌های شیرین زیاد استفاده نشود به خصوص کسانی که وزن بالایی دارند باعث می‌شود که خیلی زود دچار هایپوگلایسمی (hypoglycaemia یا قندخون پایین زمانی است که در آن سطح قند خون از حد طبیعی پایین‌تر است؛ منبع اصلی انرژی بدن ما گلوکز است و اغلب موارد این قند از دلایل مهم ابتلاء به دیابت می‌باشد) شوند و دوباره ولع شیرینی در بدنشان ایجاد شود.

کنترل ولع به شیرینیجات

حکمت دوست خاطر نشان کرد: افراد برای کنترل ولع خود به شیرینی باید سعی کنند از شیرینی استفاده نکرده و برای آن یک جایگزین پیدا کنند، از طرفی فیبر دریافتی بدنشان را بالا ببرند تا حس سیری بیشتر و تعادل قند خون را به دنبال داشته باشند، همچنین از سبزیجات در کنار غذای خود استفاده کنند تا قند خون را کنترل کرده و آهسته در بدن بالا رود. همچنین استفاده از غلات و انواع سبوس باعث کنترل شدن قند خون و از بین رفتن ولع افراد به شیرینی خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->