تأیید کتک خوردن معلم زرندی از پدر دانش‌آموز | پیگیری‌های قانونی و قضایی در حال انجام است شناسایی ۱۷ مورد بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن ۵۷ کودک در غزه به دلیل سوءتغذیه رسیدن به اهداف سند تحول در نظام آموزشی نیازمند کمک فرهنگیان است افزایش چشمگیر بودجه دانشگاه فرهنگیان در دولت چهاردهم | نخبه‌ترین دانشجویان به این دانشگاه می‌آیند آموزش‌های شخصی‌سازی‌شده هوش مصنوعی، خلأ توجه فردی معلم را جبران می‌کند مشخصات کامیون‌داران مشهدی که در سانحه بندرعباس جان خود را از دست دادند + جزئیات و فیلم کتب درسی دانش‌آموزان استثنایی بدون تأخیر توزیع می‌شود ماما، مدافع خط مقدم سلامت مادر و نوزاد  راز‌های پنهان تاثیر خوراکی‌های ترش بر سلامتی وزیر آموزش و پرورش: آموزش استفاده از هوش مصنوعی از اهداف نظام آموزشی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از چهارشنبه خنک می‌شود اهدای اعضای بانوی جوان مرگ مغزی مشهدی، جان ۶ بیمار را نجات داد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ورود ۸۵ هزار نیروی جدید به دانشگاه فرهنگیان از سال آینده | بیشترین سهم جذب معلم برای هنرستان‌ها تسویه‌حساب خانوادگی در کف خیابان در مشهد جزئیات برگزاری آزمون استخدامی ۱۴۰۴ معلمان اعلام شد + شرایط قبولی زمان پرداخت حقوق اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مشخص شد؟ | باز هم تأخیر در پرداخت حقوق طرح سازمان پژوهش برای ساماندهی برنامه‌های درسی تصویب شد مقررات ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ به‌زودی اعلام می‌شود تکلیف کنکوری‌های مشکوک به تقلب چه شد؟ | تا کنون چندین کمیته تخصصی برگزار شده است ممنوعیت حمل آب زمزم برای زائران حج ۱۴۰۴ ۷۰ درصد کیسه‌های خون فیلتردار شده‌اند آغاز فرایند توزیع واکسن پنج‌گانه ایرانی در کشور از امروز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رگبار و رعدوبرق در شمال غرب و گردوخاک در جنوب و تهران و البرز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) روغن گل مغربی چه فوایدی دارد؟ باور‌های غلط درباره ویتامین‌ها و مکمل‌ها ارتباط بی‌اختیاری ادرار در زنان با خطر بیماری قلبی سه عادت مضر برای سلامت در دهه چهارم زندگی جزئیات و نحوه دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی + شرایط و مدارک لازم خراسان رضوی، رتبه دوم جرائم سایبری در کشور | پیگیری‌های پلیس فتا برای دستگیری ادمین یک کانال تلگرامی هتاک ادامه دارد
سرخط خبرها

باور‌های غلط درباره ویتامین‌ها و مکمل‌ها

  • کد خبر: ۳۳۰۵۹۶
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۷
باور‌های غلط درباره ویتامین‌ها و مکمل‌ها
بسیاری از افراد باور‌های غلطی درباره ویتامین‌ها و مکمل‌ها دارند که ممکن است سلامت‌شان را به خطر اندازد.

به گزارش شهرآرانیوز، امروزه مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی بسیار رایج شده‌اند و صنعت تولید مکمل‌ها، سالانه میلیارد‌ها دلار درآمد دارد. بسیاری از افراد درباره فواید واقعی این محصولات دچار سوء‌تفاهم شده و باور‌هایی غلط دارند. در اینجا به ۸ باور غلط رایج در این خصوص اشاره کرده‌ایم:

۱. هرچه بیشتر، بهتر

مصرف زیاد و بیش از حد ویتامین‌ها و مواد معدنی نه‌تنها فایده‌ای به بدن نمی‌رساند، بلکه ممکن است مضر هم باشد. مثلا، مصرف بسیار ویتامین C یا کلسیم موجب مشکلات گوارشی شده و مصرف زیاد ویتامین D، باعث تجمع و رسوب کلسیم در بدن می‌شود و درنهایت صدمات جبران‌ناپذیری به بدن می‌زند.

۲. وجود واژه «طبیعی» روی محصول، یعنی بی‌خطر بودن محصول

نوشتن واژه «طبیعی» روی ویتامین‌ها و مکمل‌ها، تضمینی برای ایمنی و اثربخشی این محصولات نیست. حتی برخی از ترکیبات گیاهی که معمولا خواص دارویی دارند، ممکن است بی‌خطر نباشند.

۳. تداخل نداشتن مکمل‌ها با هر نوع دارویی

بسیاری از مکمل‌ها ممکن است با دارو‌های تجویزی تداخل ایجاد کرده و اثربخشی آنها را تغییر دهد و کم یا زیاد کند. مثلا، مکمل‌های حاوی منیزیم، آهن، کلسیم و سنبل‌الطیب بیش از مکمل‌های دیگر با دارو‌های شیمیایی تداخل دارند.

۴. مراقبت از قلب با استفاده از ویتامین‌ها و مکمل‌ها

شواهد علمی نشان می‌دهد که مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌ها هیچ نقشی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی ندارند و این هم باوری غلط بیش نیست.

۵. پیشگیری از سرماخوردگی با ویتامین C

اگرچه ویتامین سی از شدت و مدت زمان سرماخوردگی کم می‌کند، شواهد علمی کافی وجود ندارد که نشان دهد این ویتامین از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می‌کند.

۶. پیشگیری از انواع سرطان با ویتامین D

با وجود تحقیقات گسترده، هنوز شواهد قطعی وجود ندارد که نشان دهد ویتامین D از بروز سرطان جلوگیری می‌کند.

۷. درمان بیشتر بیماری‌ها با مکمل‌های پروبیوتیک و پری‌بیوتیک

بدون شک، باکتری‌های روده برای سلامت و گوارش بدن اهمیت زیادی دارند و اثر مفید آن در بیماری‌هایی، چون فشار خون، دیابت و افسردگی ثابت شده است. اما محققان هنوز دقیقا نمی‌دانند مکمل‌های پروبیوتیک و پری‌بیوتیک‌ها را تا چه حدی باید مصرف کرد و چه کسانی بیشترین بهره را خواهند برد و درعین حال نمی‌توان این مکمل‌ها را دارویی برای درمان بیشتر بیماری‌ها دانست.

۸. آنتی اکسیدان‌ها عمر را طولانی می‌کنند.

بررسی‌ها نشان داده مکمل‌های آنتی‌اکسیدان مانع ایجاد رادیکال‌های آزاد سرطان‌زا در بدن می‌شوند، اما آنها نمی‌توانند در پیشگیری از بیماری‌های مزمن، مانند سرطان، بیماری‌های قلبی و آب مروارید اثر مهمی داشته باشند.

افرادی که می‌خواهند ویتامین و مکملی را مصرف کنند، به‌ویژه اگر شرایط خاص پزشکی دارند، باید پیش از مصرف با پزشک مشورت کنند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->