ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

راهکار سازمان حفاظت از محیط زیست برای مراقبت از گونه‌های درحال‌انقراض

  • کد خبر: ۳۳۱۱۷۵
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۵
راهکار سازمان حفاظت از محیط زیست برای مراقبت از گونه‌های درحال‌انقراض
مدیرکل دفتر حفاظت حیات وحش توضیحاتی درباره برنامه‌های سازمان محیط زیست جهت حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ غلام‌رضا ابدالی در پاسخ به سوالی درباره تأثیر تخریب زیستگاه‌ها و تغییرات اقلیمی در کاهش جمعیت گونه‌ها گفت: مؤثرترین عامل در کاهش جمعیت گونه‌های حیات وحش، تخریب زیستگاه‌ها است. وقتی گونه‌ها زیستگاه‌های خود را از دست می‌دهند، به سرعت جمعیتشان کاهش می‌یابد و به خطر می‌افتد. تغییرات اقلیمی یکی از عواملی است که باعث تخریب شدید زیستگاه‌ها می‌شود. به ویژه زیستگاه‌های آبی، که به دلیل خشکسالی و کاهش منابع آبی مانند رودخانه‌ها و تالاب‌ها در معرض تهدید جدی قرار دارند.

تأثیر تغییرات اقلیمی بر اکوسیستم‌های جنگلی و آبی

ابدالی افزود: تغییرات اقلیمی به طور مستقیم بر خشک شدن جنگل‌ها و اکوسیستم‌های جنگلی تأثیر می‌گذارد، که یکی از غنی‌ترین زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌های ما است. جمعیت زیادی از گونه‌های جانوری به زیستگاه‌های جنگلی وابسته هستند، بنابراین با از بین رفتن این زیستگاه‌ها، این گونه‌ها نیز در معرض انقراض قرار می‌گیرند.

اقدامات عملی برای مقابله با شکار غیرقانونی

در ادامه، وی به اقدامات عملی برای مقابله با شکار غیرقانونی در مناطق حفاظت‌شده اشاره کرد و گفت: ما در مناطق حفاظت‌شده پاسگاه‌ها و محیط‌بانان ۲۴ ساعته داریم که به صورت شبانه‌روزی در این مناطق فعالیت می‌کنند. متأسفانه، برخی از محیط‌بانان ما حتی جان خود را از دست داده‌اند. به عنوان مثال، هفته گذشته یکی از محیط‌بانان در گلستان به شهادت رسید.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش ادامه داد: ما تاکنون بیش از ۱۵۰ شهید و ۳۰۰ جانباز در راستای حفاظت از جمعیت‌های حیات وحش داشته‌ایم.

همکاری‌های بین‌المللی در زمینه حفاظت از حیات وحش

ابدالی در خصوص همکاری با نهاد‌های بین‌المللی گفت: ما آماده‌ایم که با نهاد‌های بین‌المللی در زمینه‌های مختلف همکاری کنیم. کارشناسان ما در کارگاه‌ها و نشست‌های بین‌المللی شرکت می‌کنند و تجربیات خود را در زمینه حفاظت از حیات وحش به اشتراک می‌گذارند.

برنامه‌های سازمان محیط زیست برای حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های سازمان محیط زیست برای حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض اظهار داشت: طبق بند ت ماده ۳۸ قانون برنامه ششم، ما موظف به تهیه برنامه‌های عمل برای گونه‌های در خطر انقراض هستیم. تاکنون برنامه‌های عمل برای ۲۵ گونه تهیه کرده‌ایم و برای ۱۳ گونه دیگر برنامه‌های جدید را در سال ۱۴۰۴ تنظیم خواهیم کرد.

ابدالی در خصوص گونه‌های که در معرض انقراض هستند گفت: در حال حاضر، گونه‌هایی مانند یوزپلنگ، گوزن زرد، میش‌مرغ و گور آسیایی در معرض انقراض قرار دارند و وضعیت جمعیتی این گونه‌ها نگران‌کننده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->