هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل جان باختن یک کارگر در پی ریزش معدن «شهید نیلچیان» توضیحات پلیس قشم در رابطه با مجروح شدن کودک ۸ ساله در تعقیب و گریز راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟

  • کد خبر: ۳۳۳۰۸۷
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟
مدیرکل اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ضمن اشاره به لزوم به‌روزرسانی اطلاعات مربوط به جزایر حرارتی تهران به اهمیت هم‌افزایی برای کاهش اثر تغییرات اقلیمی تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از فرضیاتی که درباره آب و هوای تهران از سال‌های گذشته مطرح شده، وجود جزایر حرارتی در پایتخت است. «اثر جزیره گرمایی شهری» در حقیقت بالا بودن قابل توجه دمای بعضی شهرها یا مناطق شهری در مقایسه با حومه یا محدوده‌های روستایی اطراف است. در این نقاط به علت مصالح ساختمان‌ها، آسفالت، سنگ‌ها یا سقف خانه‌ها یا فعالیت‌های صنعتی و فرودگاه و... حرارتی تولید یا متصاعد می‌شود که این مناطق را گرم‌تر از مناطق اطراف خود می کند.

حدود یک دهه قبل حسن اصیلیان - یکی از معاونان وقت سازمان حفاظت محیط زیست -  گفته بود تشکیل «جزیره گرمایی در تهران» در حد یک فرضیه است.

به اعتقاد او در تهران از نظر جغرافیایی ممکن است دمای شمالی و جنوبی با هم تفاوت‌های کاملاً محسوسی داشته باشد و این قضیه به کل طبیعت تهران برمی‌گردد.  او همچنین به تنوع آب‌وهوایی کشور اشاره کرده و گفته بود اختلاف دمایی زیادی بین نقاط بالا و پایین تهران وجود دارد.

اما این در خصوص محمدعلی شاعری - رئیس وقت ستاد محیط‌ زیست تهران - عنوان کرده بود که «میدان هفت‌تیر، میدان انقلاب، میدان شوش، میدان آزادی و اطراف قیطریه، جزایر گرمایی تهران هستند.» 

سید حسین بحرینی - استاد دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران - با اشاره به انجام مطالعاتی درباره نظریه نقش «جزایر حرارتی» و «جریان باد» در آلودگی هوای تهران به شناسایی نقاطی اشاره کرده و گفته بود: «در زمان انجام مطالعات سه نقطه را به عنوان جزایر حرارتی در تهران شناسایی کردیم که شامل بافت مرکزی شهر (منطقه ۱۲)، فرودگاه مهرآباد و شمال شهر آنجایی است که ساختمان‌های مرتفع با نماهای سنگی و فلزی متراکم هستند. فرضیه این بود که با توجه به حرارتی که در تهران به خاطر فعالیت‌های مختلف یا وجود ساختمان‌ها و خودروها، پدیده‌ای به اسم «جزایر حرارتی» شکل می گیرد. مفهومش این است که این نقاط، به علت مصالح ساختمان ها، آسفالت، سنگ ها یا سقف خانه ها یا فعالیت های صنعتی و فرودگاه و... حرارتی تولید یا متصاعد می کند که آنها را گرم تر از مناطق اطراف خود می‌کند.»

وی افزوده بود: «در مراحل بعد از طریق دانشجویان آن را ادامه دادیم و متوجه شدیم در بسیاری از نقاط شهر جزایر حرارتی تکثیر پیدا کرده است.»

حال محمد صابر باغخانی پور در خصوص ارزیابی جزایر حرارتی شهر تهران می‌گوید: در این رابطه مطالعات پراکنده‌ای صورت گرفته است اما اخیرا محمد صابر باغخانی پور به منظور کاهش این معضل، شهرداری تهران لایحه‌ای را با عنوان ساختمان سبز تقدیم شورای اسلامی کرد و مصوبه‌ای با عنوان ساختمان سبز و پایدار با هدف کاهش آلودگی‌های محیط زیستی و جزایر حرارتی به شهرداری تهران جهت اجرا ابلاغ شده است.

مدیر کل اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: جزایر حرارتی تهران نیازمند به‌روز رسانی اطلاعات و انجام  مطالعات جدید است.

باغخانی پور سپس درباره  اقداماتی که برای آمادگی در خصوص تغییرات اقلیمی و سایر عوامل تاثیر گذار بر افزایش دمای هوای تهران در این سازمان انجام شده است، می‌گوید: شهرداری تهران یکی از دست اندر کاران این حیطه است و نهادها و دستگاه‌های متعددی باید به منظور کاهش اثر تغییرات اقلیمی اقدام کنند.

وی ادامه می‌دهد: اقدامات شهرداری تهران در این خصوص توسعه حمل و نقل عمومی، گسترش حمل و نقل پاک و برقی سازی ناوگان، بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها و فضاهای عمومی، توسعه انرژی های تجدیدپذیر، معاینه فنی موتورخانه ساختمان های تحت تملک و خودروهای مورد استفاده، کاهش دفن پسماند بهداشتی و... بوده است.

باغخانی‌پور سپس اساسی‌ترین چالش‌های محیط زیستی تهران را به ترتیب آلودگی هوا، معضل مدیریت آب و آلودگی‌های صوتی و بصری عنوان می‌کند و درباره ساز و کارهای موجود برای نظارت و ارزیابی موجود می‌گوید:  شهرداری تهران در دوره مدیریت شهری فعلی، اقدام به تدوین و ابلاغ نظام یکپارچه مدیریت محیط زیست کرد که بر اساس این نظام، کلیه فعالیت‌ها و خدمات مناطق ۲۲ گانه همچنین پیمانکاران، بصورت مستمر رصد و ارزیابی می‌شوند. 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->