۵۶۰۰ قربانی در سکوت؛ روایت تلخ جوانانی که در دام الکل گم شدند هشدار گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی | تعرفه‌ها هیچ تناسبی با مسئولیت خطیر این پزشکان ندارد اعترافات هولناک عامل جنایت برج مجلل دربند| قتل مرد افغان به‌خاطر فحاشی توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا: مواد غذایی فله‌ای نخرید و آب زیاد بنوشید فاز نخست آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز کلید خورد معمای مرگ مشکوک دختر دانشجو در واژگونی خودرو شگرد مرموز باند سارقان زن برای دستبرد به فروشگاه‌های پوشاک در مشهد انهدام باند سرقت جغدهای پارکینگی توسط پلیس مشهد میهمان من باش در آستانه عید غدیر، ۶۲۱ نفر از زندانیان استان خراسان رضوی آزاد شدند نگاهی به آمار روز‌های نفس‌گیر مشهد در سال ۱۴۰۳ | شاخص آلودگی هوا رکورد یک دهه را شکست مراقبت بهداشتی مرزی از حاجیان در مشهد آغاز شد مراحل تعویض پلاک بدون معطلی در مشهد | تعویض پلاک در ۴۵ دقیقه طلایی! رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی: در سطح استان یک میلیون و ۲۶۰ هزار کانون بحرانی فرسایش بادی وجود دارد اعمال محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های کشور برای تعطیلات عید غدیر ۱۴۰۴ غذای سالم تاثیر مستقیم بر سلامت انسان دارد مراقب سکته قلبی خاموش باشید واگذاری هزار و ۷۳۵ هکتار از اراضی ملی در خراسان رضوی برای ساخت نیروگاه خورشیدی و ۲۱۷ هکتار برای نیروگاه بادی فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی: تاکنون ۵۰ هکتار منطقه درگیر آتش شده است هر هکتار آبخیزداری سالانه ۵۳۰ مترمکعب در هکتار استحصال آب دارد حرکت سریع خراسان رضوی به سمت بیابانی شدن| وجود ۳۰ کانون بیابانی بحرانی در ۲۲ شهرستان معرفی چند نمونه از ارزان ترین هتل های مشهد نزدیک حرم ۳ فوتی و ۲ محبوس بر اثر حریق کشتی در بوشهر + فیلم (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) گلایه برخی شهروندان مشهدی از انتظار طولانی پشت خط «صدای مشاور» سد‌های مشهد در  آستانه تابستان، تشنه‌تر از  همیشه پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۱ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران تا فردا صبح پرونده ترک فعل وزارت میراث فرهنگی روی میز دادسرای دیوان محاسبات کشور انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد تمدید شد چگونه خطر چاقی دوران کودکی را پیش‌بینی کنیم؟
سرخط خبرها

مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟

  • کد خبر: ۳۳۳۶۷۴
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۶
مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که یک فرد تهرانی به‌طور متوسط حدود ۴ گرم نمک از طریق نان مصرف می‌کند، گفت: مصرف روزانه بیش از ۱۰ گرم نمک می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و حتی برخی سرطان‌ها شود.

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالرضا نوروزی، با بیان اینکه نمک یکی از مواد غذایی بسیار مهمی است که به‌طور روزانه دریافت می‌شود، اظهار کرد: نمک در عین داشتن آثار فیزیولوژیکی مفید، در صورت مصرف زیاد می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی شود و مهم‌ترین مشکلی که نمک ایجاد می‌کند، در دسته بیماری‌های غیرواگیر قرار می‌گیرد.

وی افزود: علاوه بر نمک، اختلالات وزن نیز از عوامل مهم در بروز این بیماری‌ها هستند، اما نمک در این زمینه اهمیت بیشتری دارد. مصرف زیاد نمک می‌تواند باعث ایجاد مشکلات استخوانی از جمله پوکی استخوان شود، به‌ویژه در افرادی که به‌دلیل بیماری‌های زمینه‌ای یا مصرف برخی داروها، در معرض این مشکل قرار دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش مستقیم مصرف بالای نمک در افزایش فشار خون، تأکید کرد: مصرف روزانه بیش از ۱۰ گرم نمک می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و حتی برخی سرطان‌ها شود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف زیاد نمک روند پوکی استخوان را در این افراد تسریع می‌کند. در چند سال اخیر، مشخص شده که مصرف زیاد نمک با برخی سرطان‌ها، از جمله سرطان معده، مرتبط است بنابراین کاهش مصرف نمک یکی از راهکار‌های موثر در پیشگیری از این نوع سرطان‌ها محسوب می‌شود.

نوروزی با اشاره به منابع مصرف نمک، تصریح کرد: نمکی که دریافت می‌کنیم از دو منبع عمده تأمین می‌شود. بخش عمده آن به‌صورت نمک پنهان و از طریق غذا‌های فرآوری‌شده وارد بدن می‌شود. یک فرد تهرانی به‌طور متوسط حدود ۴ گرم نمک از طریق نان مصرف می‌کند که این مقدار در صورت شور بودن نان تا ۷ گرم در روز افزایش می‌یابد.

وی در ادامه گفت: استاندارد میزان نمک در دوغ حدود یک گرم در هر ۱۰۰ میلی‌لیتر تعیین شده و به همین ترتیب یک بطری ۳۰۰ میلی‌لیتری حدود ۳ گرم نمک دارد. میزان توصیه‌شده مصرف نمک در حال حاضر حدود ۵ گرم در روز است و فقط از طریق نان و دوغ، سه گرم از این مقدار تأمین می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: مطالعات تاریخی نشان می‌دهد که تا حدود ۱۰۰ سال پیش، مصرف نمک به‌مراتب کمتر بوده است. بررسی اسکلت افرادی که ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سال پیش زندگی می‌کردند نشان می‌دهد که مصرف نمک آنها کمتر از ۲ گرم در روز بوده و حتی در ۱۰۰ سال گذشته، میانگین مصرف حدود ۳ تا ۳.۵ گرم در روز گزارش شده است.

نوروزی با رد تأثیر مفید نمک‌های خاص از جمله نمک دریایی، صورتی و آبی گفت: مهم‌ترین عامل آسیب‌زا در نمک، سدیم است و سدیم موجود در این نمک‌ها تفاوتی با نمک‌های معمولی ندارد. این نمک‌ها با قیمت‌های گزاف فروخته می‌شوند، اما از نظر تأثیر بر سلامت، هیچ گونه برتری ندارند.

وی با بیان اینکه تغییرات سبک زندگی و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده باعث افزایش چشمگیر مصرف نمک شده است، افزود: مصرف نمک سفره باید حذف شود و غذا‌هایی که نمک بالایی دارند، مانند نان، از مراکزی تهیه شوند که نمک کمتری استفاده می‌کنند. در نان‌هایی با کیفیت پایین معمولاً برای بهبود کیفیت، نمک بیشتری افزوده می‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به پژوهشی انجام‌شده در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، گفت: مصرف نمک در کارکنان این دانشگاه ۲۰ درصد بیشتر از میانگین مصرف نمک در میان مردم تهران بود. از آنجا که غذای کارکنان و بخش عمده‌ای از بیماران به‌صورت متمرکز در یک محل تهیه می‌شود، امکان کنترل میزان نمک مصرفی در این مراکز بسیار زیاد است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->