ویدئوی ادعاشده از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است این شکل از ناشتایی، شما را لاغر می‌کند آسیب به ۳۶ مدرسه در جنگ ۱۲روزه توسط رژیم صهیونیستی تأمین‌اجتماعی معوقات فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را چه زمانی پرداخت می‌کند؟ داروخانه‌ها ملزم به ارائه خدمات حتی در روز‌های تعطیل شدند توصیه‌هایی برای جبران بدخوابی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا یکشنبه هفته آینده رئیس سازمان بهزیستی کشور در مشهد: امسال در استان خراسان رضوی پشت‌نوبتی مستمری‌بگیر نخواهیم داشت «شیر» بهترین جایگزین آب در گرمای تابستان آخرین فرصت ثبت‌نام مسکن فرهنگیان، دوشنبه (۱۶ تیر ۱۴۰۴) است اعلام زمان برگزاری آزمون عملی و تشریحی کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ اطلاعیه ثبت‌نام مسکن فرهنگیان شاغل و بازنشستگان منتشر شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) دیابت نوع ۵، بیماری تازه‌شناخته‌شده! دستورالعمل وزارت بهداشت در تهیه نذورات ایام محرم و صفر ۱۴۰۴ اطلاعیه جدید سازمان بازنشستگی نیرو‌های مسلح در مورد حقوق خرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | خیزش گرد و خاک در برخی استان‌ها آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) آن روی سکه بحران زمان پرداخت حقوق معلمان حق‌التدریس نزدیک است آمادگی خدمت‌رسانی هتل لاله تهران به آسیب‌دیدگان در جنگ ۱۲ روزه وزیر آموزش و پرورش: در هیچ شرایطی آموزش را ترک نخواهیم کرد + فیلم چگونه فوق العاده ویژه حقوق خود را حساب کنیم؟  اهتزاز پرچم‌های متبرک حرم‌های مطهر ائمه‌اطهار(ع) در جمع معلولان ذهنی + عکس و فیلم احتمال برگزاری یک نشست با موضوع بازنشستگان تامین اجتماعی و تصمیم‌گیری در مورد معوقات فروردین ۱۴۰۴ ابتلا به یک بیماری آزاردهنده از طریق حیوانات خانگی آیا زمان پرداخت معوقات حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی مشخص شده است؟
سرخط خبرها

مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟

  • کد خبر: ۳۳۳۶۷۴
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۶
مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که یک فرد تهرانی به‌طور متوسط حدود ۴ گرم نمک از طریق نان مصرف می‌کند، گفت: مصرف روزانه بیش از ۱۰ گرم نمک می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و حتی برخی سرطان‌ها شود.

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالرضا نوروزی، با بیان اینکه نمک یکی از مواد غذایی بسیار مهمی است که به‌طور روزانه دریافت می‌شود، اظهار کرد: نمک در عین داشتن آثار فیزیولوژیکی مفید، در صورت مصرف زیاد می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی شود و مهم‌ترین مشکلی که نمک ایجاد می‌کند، در دسته بیماری‌های غیرواگیر قرار می‌گیرد.

وی افزود: علاوه بر نمک، اختلالات وزن نیز از عوامل مهم در بروز این بیماری‌ها هستند، اما نمک در این زمینه اهمیت بیشتری دارد. مصرف زیاد نمک می‌تواند باعث ایجاد مشکلات استخوانی از جمله پوکی استخوان شود، به‌ویژه در افرادی که به‌دلیل بیماری‌های زمینه‌ای یا مصرف برخی داروها، در معرض این مشکل قرار دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش مستقیم مصرف بالای نمک در افزایش فشار خون، تأکید کرد: مصرف روزانه بیش از ۱۰ گرم نمک می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و حتی برخی سرطان‌ها شود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف زیاد نمک روند پوکی استخوان را در این افراد تسریع می‌کند. در چند سال اخیر، مشخص شده که مصرف زیاد نمک با برخی سرطان‌ها، از جمله سرطان معده، مرتبط است بنابراین کاهش مصرف نمک یکی از راهکار‌های موثر در پیشگیری از این نوع سرطان‌ها محسوب می‌شود.

نوروزی با اشاره به منابع مصرف نمک، تصریح کرد: نمکی که دریافت می‌کنیم از دو منبع عمده تأمین می‌شود. بخش عمده آن به‌صورت نمک پنهان و از طریق غذا‌های فرآوری‌شده وارد بدن می‌شود. یک فرد تهرانی به‌طور متوسط حدود ۴ گرم نمک از طریق نان مصرف می‌کند که این مقدار در صورت شور بودن نان تا ۷ گرم در روز افزایش می‌یابد.

وی در ادامه گفت: استاندارد میزان نمک در دوغ حدود یک گرم در هر ۱۰۰ میلی‌لیتر تعیین شده و به همین ترتیب یک بطری ۳۰۰ میلی‌لیتری حدود ۳ گرم نمک دارد. میزان توصیه‌شده مصرف نمک در حال حاضر حدود ۵ گرم در روز است و فقط از طریق نان و دوغ، سه گرم از این مقدار تأمین می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: مطالعات تاریخی نشان می‌دهد که تا حدود ۱۰۰ سال پیش، مصرف نمک به‌مراتب کمتر بوده است. بررسی اسکلت افرادی که ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سال پیش زندگی می‌کردند نشان می‌دهد که مصرف نمک آنها کمتر از ۲ گرم در روز بوده و حتی در ۱۰۰ سال گذشته، میانگین مصرف حدود ۳ تا ۳.۵ گرم در روز گزارش شده است.

نوروزی با رد تأثیر مفید نمک‌های خاص از جمله نمک دریایی، صورتی و آبی گفت: مهم‌ترین عامل آسیب‌زا در نمک، سدیم است و سدیم موجود در این نمک‌ها تفاوتی با نمک‌های معمولی ندارد. این نمک‌ها با قیمت‌های گزاف فروخته می‌شوند، اما از نظر تأثیر بر سلامت، هیچ گونه برتری ندارند.

وی با بیان اینکه تغییرات سبک زندگی و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده باعث افزایش چشمگیر مصرف نمک شده است، افزود: مصرف نمک سفره باید حذف شود و غذا‌هایی که نمک بالایی دارند، مانند نان، از مراکزی تهیه شوند که نمک کمتری استفاده می‌کنند. در نان‌هایی با کیفیت پایین معمولاً برای بهبود کیفیت، نمک بیشتری افزوده می‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به پژوهشی انجام‌شده در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، گفت: مصرف نمک در کارکنان این دانشگاه ۲۰ درصد بیشتر از میانگین مصرف نمک در میان مردم تهران بود. از آنجا که غذای کارکنان و بخش عمده‌ای از بیماران به‌صورت متمرکز در یک محل تهیه می‌شود، امکان کنترل میزان نمک مصرفی در این مراکز بسیار زیاد است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->