شرایط دریافت گذرنامه اربعین برای سربازان و افراد زیر ۱۸ سال اعلام شد مشاهده یک قلاده پلنگ عظیم‌الجثه در کوه سفید دماوند (۵ مرداد ۱۴۰۴) فواید شگفت‌انگیز گلاب در تابستان که شاید ندانید! مهلت ثبت‌نام سرویس مدارس برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ تمدید شد حساب سرپرستان خانوار دارای مادر باردار و دارای فرزند چندقلو زیر ۲ سال، شارژ شد قوه قضائیه خبر داد: اعدام دو تروریست وابسته به گروهک منافقین در ایران بر فرآیند ثبت نام دانش‌آموزان نظارت خواهد شد عادتی که خطر بروز عفونت‌ها را افزایش می‌دهد سامانه کنترل اردو‌های دانش‌آموزی راه‌اندازی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) استقرار بیش از ۱۶۰ موکب درمانی در مراسم اربعین ۱۴۰۴ وزارت آموزش و پرورش ۷۰۰ هزار بازنشسته دارد کاهش وزن اصولی با طب سنتی آمادگی کامل برای ارائه دارو به زائران اربعین در مرزها چرا زایمان زودرس اتفاق می‌افتد؟ دلایل کاهش سهمیه شیرخشک نوزادان چیست؟ هیچ محصولی به عنوان رفع عوارض واکسن کرونا تأیید نشده است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۵ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری توده هوای گرم در کشور تا ۵ روز آینده هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود
سرخط خبرها

معاون قوه‌قضائیه: تحریف نام خلیج‌فارس اقدامی خصمانه و تحقیرآمیز است

  • کد خبر: ۳۳۴۴۳۹
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۵
معاون قوه‌قضائیه: تحریف نام خلیج‌فارس اقدامی خصمانه و تحقیرآمیز است
معاون قوه‌قضائیه گفت: تحریف نام خلیج‌فارس اقدامی خصمانه و تحقیرآمیز است که چیزی جز تحریک افکار عمومی و جریحه‌دارساختن احساسات ملی ایرانیان درپی ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر سراج روز شنبه ضمن محکومیت تلاش‌های خصمانه و ضدایرانی در تحریف نام تاریخی خلیج فارس، اظهار کرد: خلیج فارس، بخشی جدایی‌ناپذیر از تاریخ ایران و یکی از عناصر برجسته میراث مشترک بشری است؛ نامی که ریشه در اعماق تمدن انسانی دارد و قرن‌هاست که در نقشه‌ها، اسناد رسمی و مکاتبات دیپلماتیک جهانی به رسمیت شناخته شده است.

وی تصریح کرد: تلاش‌های مذبوحانه برای تحریف این نام دیرینه، کاملاً سیاسی، مغرضانه و برخاسته از اغراض ضدایرانی برخی افراد و محافل خشونت‌طلب و ضدحقوق بشری است که خصومت و دشمنی‌شان با ایران کاملاً شناخته شده است و هرگونه اقدام در این زمینه نه‌تنها نقض صریح حقوق تاریخی و هویتی ملت ایران محسوب می‌شود، بلکه توهینی آشکار به حافظه تمدنی بشریت و اصل احترام به میراث ملل در حقوق بین‌الملل است.

سراج خاطرنشان کرد: ایران همواره با احترام به عرف جهانی، نام‌هایی، چون دریای عمان، اقیانوس هند، دریای عرب یا دریای سرخ را پذیرفته و بر این نکته واقف بوده است که این نام‌ها نماد مالکیت نیستند بلکه بازتابی از درک و فهم مشترک بشری‌اند. در مقابل، تحریف نام خلیج فارس اقدامی خصمانه و تحقیرآمیز است که چیزی جز تحریک افکار عمومی و جریحه‌دار ساختن احساسات ملی ایرانیان در پی ندارد.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه ادامه داد: برای ملت ایران، خلیج فارس تنها یک نام جغرافیایی نیست؛ بلکه روح و حافظه تاریخی یک تمدن کهن است. از این رو، ایرانیان از هر قوم، مذهب و گرایش سیاسی، با صدایی واحد و عزمی راسخ در برابر این بی‌حرمتی ایستاده‌اند.

تحریف نام خلیج‌فارس تعرض به حق هویت تاریخی ایرانیان است

وی افزود: در روز‌های اخیر، شاهد خروش غرورآفرین و اعتراض سراسری ایرانیان در اقصی نقاط جهان بوده‌ایم؛ اعتراض و همبستگی‌ای رشک‌برانگیز و افتخارآمیز که نشان داد نام خلیج فارس نه‌تنها بخشی از خاک ایران، بلکه بخشی از جان ملت ایران است. این وحدت بی‌نظیر، پاسخی قاطع بود که هر مغرضی را در موضع ضعف و پشیمانی قرار می‌دهد.

دبیر ستاد حقوق بشر اضافه کرد: نام تاریخی «خلیج فارس»، در کنار جایگاه ژئوپلیتیک آن، یک دارایی راهبردی، شاخص هویتی ملت ایران و عنصری کلیدی در توسعه منطقه‌ای است. کسانی که در پی تحریف این نام هستند، نه‌تنها با تاریخ چند هزار ساله ایران بیگانه‌اند، بلکه به طور عمدی تلاش می‌کنند جنگ نرم زبانی و هویتی را علیه ایران پیش ببرند. این تحرکات تنها به افشای بیشتر بی‌اعتباری نهاد‌ها و محافلی می‌انجامد که در این پروژه جعلی نقش‌آفرین بوده‌اند. هرگونه تحریف عامدانه این نام، نه‌تنها فاقد اعتبار حقوقی، جغرافیایی و تاریخی است بلکه جز افزایش نفرت و بی‌اعتمادی عمومی ایرانیان نسبت به سیاست‌های دوگانه و تحریک‌آمیز برخی دولت‌ها، حاصلی نخواهد داشت.

سراج یادآور شد: بر اساس اصول و اسناد نهاد‌های بین‌المللی، به‌ویژه سازمان ملل متحد، این منطقه با عنوان «خلیج فارس» شناخته می‌شود. معاون سخنگوی این سازمان نیز اخیراً تأکید کرده که رویه تاریخی سازمان ملل در این‌باره بدون تغییر باقی خواهد ماند. در نتیجه، هرگونه تحریف عامدانه این نام، نه‌تنها فاقد اعتبار حقوقی، جغرافیایی و تاریخی است بلکه جز افزایش نفرت و بی‌اعتمادی عمومی ایرانیان نسبت به سیاست‌های دوگانه و تحریک‌آمیز برخی دولت‌ها، حاصلی نخواهد داشت.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه تاکید کرد: ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران این اقدام تحریک‌آمیز و برخاسته از نگاه استعماری و یک‌جانبه‌گرایانه را نقض اصول بنیادین حقوق بشر، حقوق فرهنگی ملل و تعرض به حق هویت تاریخی ایرانیان می‌داند و از همه نهاد‌های بین‌المللی، علمی، فرهنگی و مدافعان حقیقت و آزادی می‌خواهد تا در برابر این تلاش ناعادلانه برای تحریف تاریخ و جعل هویت جغرافیایی، موضعی روشن، صریح و متعهدانه اتخاذ کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->