راهکارهایی ساده برای صرفه جویی بیشتر در مصرف آب و مدیریت اقتصادی خانواده توضیحات رئیس کل دادگستری استان تهران درباره درخواست توبه «تتلو» ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به عابران پیاده چه می‌گوید؟ بررسی چند راهکار برای کاهش اثرات زیست‌محیطی فاضلاب‌های شهری نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند تأکید دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بر ارتقای جایگاه معلمان درخواست وزیر محیط زیست زیمباوه برای گسترش همکاری دوجانبه با ایران آمبولانس وسیله تبلیغات نیست | با متخلفان تا حد «لغو پروانه» برخورد خواهد شد زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند هر آنچه که باید در مورد درد سیاتیک بدانید میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۱ تا ۵۲ سال اعلام شد جانباز جنگ ۱۲ روزه با صهیونیست‌ها در کاشان به شهادت رسید درگیری خونین در یک شرکت خصوصی مشهد قتل خانم مدیرعامل توسط شوهر خیانتکار در جلسه کاری! التماس مادر قاتل از مادر الهه حسین‌نژاد مقابل دادگاه + فیلم (۶ مرداد ۱۴۰۴) طرح ورود خودروهای مسافران خارجی به کشور اجرا می‌شود حمله گروهی گراز‌ها به مزارع کشاورزی خراسان شمالی (۶ مرداد ۱۴۰۴) افزایش ۱۹ درصدی مصدومین ناشی از سگ گزیدگی در مازندران کشف گسترده گونه‌های جانوری قاچاق در عملیات اخیر یگان محیط زیست تهران (۶ مرداد ۱۴۰۴) کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در نیکشهر تورهای گردشگری صنعتی فریمان، گامی مهم در توسعه اقتصادی خراسان رضوی لزوم تغییر قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور و تأکید بر حفظ حقوق کارگران آیا سن بازنشستگی تأمین اجتماعی افزایش یافته است؟ مشهد در محاصره کانون‌های گرد و غبار ۶۵۰ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کردند وزیر آموزش و پرورش: باید از ظرفیت‌های مردمی برای محرومیت‌زدایی از آموزش استفاده شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ مرداد ۱۴۰۴) | دمای بالای ۴۰ درجه در نواحی گرم‌سیر
سرخط خبرها

سرطان معده، شایع‌ترین سرطان گوارشی در ایران

  • کد خبر: ۳۳۵۱۰۲
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۳
سرطان معده، شایع‌ترین سرطان گوارشی در ایران
عضو هیئت‌مدیره انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران با بیان اینکه سرطان معده شایع‌ترین سرطان گوارشی در کشور است، گفت: سرطان روده بزرگ نیز در سنین پایین‌تر از ۴۰ سال شیوع بیشتری یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، فرهاد زمانی، اظهار داشت: یکی از عواملی که موجب تغییر فلور میکروبی و کاهش میکروب‌های مفید می‌شود، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌هاست. استفاده از آنتی‌بیوتیک، به‌ویژه در دوران کودکی و نوزادی، میکروب‌های مفید روده را از بین می‌برد. متأسفانه در حال حاضر مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها رو به افزایش است و این دارو‌ها موجب نابودی میلیارد‌ها میکروب مفید دستگاه گوارش می‌شوند.

وی افزود: افراد با پیروی از یک رژیم غذایی سالم می‌توانند میکروب‌های مفید روده را حفظ کنند.

زمانی ادامه داد: سلامت دستگاه گوارش با رعایت اصول تغذیه سالم در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی مؤثر است.

همایون واحدی، عضو هیئت‌مدیره انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران نیز در ادامه، با اشاره به افزایش شیوع سرطان‌های گوارشی در میان جوانان به‌دلیل سبک زندگی ناسالم، اظهار داشت: سرطان معده شایع‌ترین سرطان گوارشی در ایران است و پس از آن، سرطان روده بزرگ شیوع بالایی دارد. سرطان روده بزرگ در سنین کمتر از ۴۰ سال، شیوع بیشتری یافته است.

وی افزود: آنچه اهمیت دارد، غربالگری این سرطان‌هاست. برای افراد بالای ۴۰ یا ۵۰ سال، آزمایشی برای بررسی وجود خون در مدفوع انجام می‌شود و در صورت مشاهده خون، انجام کولونوسکوپی توصیه می‌گردد.

وی ادامه داد: مهم‌ترین عامل خطر این سرطان‌ها، سبک زندگی افراد است که شامل عادات روزانه، فعالیت فیزیکی، مصرف نوشیدنی‌های الکلی و... می‌شود و بر میکروبیوم روده تأثیرگذار است. خواب و استرس نیز از عوامل مؤثر بر سلامت گوارش هستند. انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی در هفته و پیروی از تغذیه سالم، کمک‌کننده است.

واحدی بیان کرد: بهترین توصیه آن است که از طیف متنوعی از غذا‌های سالم استفاده شود و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده، نمک و چربی کاهش یابد. با افزایش سن، نیاز کالری روزانه کاهش می‌یابد. همچنین هرچه زمان صرف غذا به خواب شبانه نزدیک‌تر باشد، احتمال بروز چاقی، عوارض ناشی از آن و مشکلات گوارشی بیشتر می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود غذا در حجم کمتر و دفعات بیشتری مصرف شود.

وی با بیان اینکه یکی از بیماری‌های شایع گوارشی، ریفلاکس است که کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، گفت: تغذیه در این بیماری نیز بسیار حائز اهمیت است و مهم‌ترین عامل خطری که می‌توان در ریفلاکس اصلاح کرد، اضافه‌وزن است. برای درمان ریفلاکس، رعایت فاصله دو تا سه‌ساعته بین صرف شام و زمان خواب ضروری است. از دیگر اقدامات درمانی، پرهیز از مصرف غذا‌های سرخ‌کردنی و ادویه‌جات است. افراد مبتلا به ریفلاکس باید از دراز کشیدن تا نیم ساعت تا یک ساعت پس از صرف غذا خودداری کنند تا اسید معده به مری بازنگردد.

واحدی گفت با تأکید بر اینکه باید حداقل یک وعده غذایی گرم در روز مصرف شود، گفت: ورزش منظم، یوگا و مدیتیشن به آرامش ذهن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند. همچنین، معنویت در افراد مذهبی نقش مهمی در آرامش و سلامت گوارش دارد. حتی فعالیت‌های هنری که افراد را از دغدغه‌های روزمره دور می‌کند، می‌تواند در کاهش اختلالاتی نظیر سندرم روده تحریک‌پذیر مؤثر باشد. متأسفانه اکثر جوانان، خواب کافی و فعالیت بدنی مناسب ندارند و باید برای حفظ سلامت گوارش، سبک زندگی خود را اصلاح کنند.

وی با بیان اینکه افراد بالای ۴۵ سال باید کولونوسکوپی انجام دهند، زیرا سرطان روده یکی از شایع‌ترین سرطان‌های گوارشی است، گفت: تشخیص زودهنگام، نقش مؤثری در درمان به‌موقع این بیماری دارد. همچنین هلیکوباکتر پیلوری، عامل زخم معده، شایع‌ترین عامل قابل پیشگیری سرطان معده است؛ بنابراین افراد مبتلا باید سلامت معده خود را به‌طور منظم پایش کنند.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->