گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد مصوبه تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قانون شد (۵ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع فرانسه اعتراف کرد: در رهگیری پهپاد‌های ایران مشارکت داشتیم سومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی: رژیم صهیونی در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد | آمریکا دستاوردی از این جنگ نداشت (۵ تیر ۱۴۰۴) سرلشکر موسوی: ایران در جنگ اخیر اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد اسامی شهدای سپاه سیدالشهدا (ع) در پی حمله رژیم صهیونیستی اعلام شد بلومبرگ نوشت: هیچ‌کس در ناتو ادعای ترامپ درباره تاثیر حملات به ایران را باور نکرد ادعای سازمان امنیت ملی رژیم صهیونیستی: سوریه و لبنان به عادی سازی روابط با ما نزدیک شده‌اند یک نماینده مجلس: دولتمردان در میدان دیپلماسی نباید وعده‌های دروغین دشمن را باور داشته باشند جان کری: دانش هسته‌ای ایران بمباران نمی‌شود وزیر دفاع روسیه: اوضاع در خاورمیانه به‌شدت بدتر شده است بقایی: ایران مصمم به حفظ حق قانونی استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای است ویتکاف: برداشتن برخی تحریم‌های ایران، پیامی به تهران و پکن است
سرخط خبرها

قالیباف: اجرای قانون تجارت آزاد و حل مشکلات بانکی بخش خصوصی ایران و ونزوئلا را پیگیری خواهیم کرد

  • کد خبر: ۳۳۶۱۳۹
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۵
قالیباف: اجرای قانون تجارت آزاد و حل مشکلات بانکی بخش خصوصی ایران و ونزوئلا را پیگیری خواهیم کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار جمع زیادی از تجار ایرانی و ونزوئلایی در کاراکاس با تأکید بر ضرورت توسعه تجارت میان دو کشور، گفت: راهبرد قطعی ما توسعه روابط دوجانبه با اولویت ورود بخش خصوصی است که برای تسهیل آن اجرای قانون تجارت آزاد و مشکلات سیستم بانکی را در تهران پیگیری خواهیم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که به منظور سفر دوره‌ای به آمریکای لاتین و سفر به برزیل جهت شرکت در اجلاس رؤسای مجالس بریکس روز گذشته (۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۴) وارد کاراکاس پایتخت جمهوری بولیواری ونزوئلا شده بود، در جریان برنامه‌های خود در این کشور شامگاه یکشنبه به وقت محلی، در دیدار جمع زیادی از تجار، تولید کنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایرانی ساکن ونزوئلا و تجار ونزوئلایی که با حضور رامون وزیر حمل و نقل ونزوئلا و رئیس کمیسیون مشترک ونزوئلا و ایران برگزار شد، با بیان اینکه امروز جنگ اقتصادی جنگ اول دشمنان با ماست، خطاب به آنها گفت: شما فرماندهان این جنگ هستید و در این میان وظیفه ما به عنوان مجلس و دولت نیز تأمین لجستیک است. سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط میان ایران و ونزوئلا است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه سیاست و اراده قطعی جمهوری اسلامی اعم از دولت و مجلس بر توسعه روابط میان ایران و ونزوئلا است، اظهار کرد: دو کشور قرارداد بلندمدت راهبردی با یکدیگر دارند که باید بر اساس آن گام برداشت. کشور‌ها برای رسیدن به اهداف خود همواره به سمت ارتباط با کشور‌هایی می‌روند که با آنها دارای منافع مشترک، دوست مشترک و دشمن مشترک هستند چرا که در چنین شرایطی دو طرف در یک جهت حرکت می‌کنند و این امری کاملا راهبردی و عقلانی است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه توسعه روابط می‌تواند در رویارویی با فرصت‌ها و تهدید‌های پیش رو کمک کننده باشد، عنوان کرد: قطعا طی این مسیر مشکلاتی دارد که مهم‌ترین آن دوری مسافت میان دو کشور به ویژه با وجود مشکلات حوزه حمل و نقل است. حمل و نقل در تجارت بسیار مهم است از این رو متوجه سختی‌ها هستیم، اما به هر حال دو کشور برای یکدیگر منافع زیادی به ویژه در حوزه اوپک، نفت و انرژی دارند و فرصت‌های جغرافیایی موجود در ایران و نزوئلا، طرفیت‌هایی بی نظیری برای بهره برداری است. تجارت با تکیه بر بخش خصوصی بر اساس برنامه بلندمدت راهبردی دوجانبه ایران و ونزوئلا نیازمند تسهیل‌گری است.

قالیباف در ادامه با اشاره به راهبرد میان دو کشور که در جریان یک برنامه بلندمدت به ثبت رسیده است، یادآور شد: بر این اساس بر تجارت با تکیه بر بخش خصوصی تأکید داریم و معتقدیم هر کجا اقتصاد دولتی ورود کند کار با شکست مواجه می‌شود و اگر هم قرار است دولت‌ها ورود کنند باید بر رفع نیاز ضروری باشد و نه بیش از آن.

رئیس قوه مقننه همچنین یادآور شد: ما تجربه تلخی از اقتصاد دولتی داریم و بر این باوریم که صرفا باید برای حضور بخش خصوصی تسهیل گری کرد و آن را در اولویت قرار داد که البته در حوزه ایران و ونزوئلا نشانه‌های آن وجود دارد چرا که دو ملت بر اساس عرضه و تقاضا ارتباط لازم را پیدا کرده‌اند که البته پایدارتر، اقتصادی‌تر و منطقی‌تر است. اجرای قانون تجارت آزاد و مشکلات بانکی در مسیر تجارت دو کشور را در تهران پیگیری می‌کنیم.

وی در ادامه همچنین به وظایف حاکمیتی در این حوزه اشاره کرد و گفت: دولت و مجلس موظف هستند در این راستا دو موضوع را دنبال کنند که یکی از آنها پیگیری قانون تجارت آزاد است. در صحبتی که با مقامات ونزوئلا داشتیم اقدامات در بخش کشاورزی قطعی شده و در حوزه صنعت نیز توافقات صورت گرفته و فقط امضا‌ها باقی مانده که قول داده‌اند در مدت کوتاهی انجام دهند و سفیر کشورمان نیز موظف به پیگیری شده است.

 قالیباف در ادامه مسأله دیگری که تجار با آن مواجه هستند را در حوزه سیستم بانکی و بانک مشترک ایران و ونزوئلا عنوان کرد و افزود: این موضوع را ما باید دنبال کنیم تا فرصت‌های لازم فراهم شود. من به سهم خود این کار را در ایران پیگیری خواهم کرد. ارز‌های ملی و سیستم پرداخت بریکس می‌تواند جایگزین ارز‌های دیگر در تجارت دوکشور شوند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر ضرورت استفاده از ارز‌های غیردلاری و ارز‌های ملی در تجارت دو کشور، اظهار کرد: ما باید همچنین از ظرفیت بریکس و سیستم پرداخت بریکس (بریکس پی) استفاده کنیم و در این حوزه فعال‌تر شویم.

برزیل عضو بریکس بوده و به ونزوئلا نزدیک است لذا تجار می‌توانند با استفاده از این ظرفیت، تجارتی خارج از شبکه دلار داشته باشند. بخشی‌هایی از تجارت نیز به صورت پایاپای و تهاتری قابل انجام است که البته باید ضمانت‌های بانکی لازم در این حوزه نیز برقرار شود. رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان به تجار ایرانی و ونزوئلایی اطمینان خاطر داد که موضوع تجارت آزاد و سیستم بانکی را در تهران پیگیری کند و سفیر ایران در ونزوئلا را نیز مأمور به پیگیری این موضوع از تهران کرد.

 در ابتدای این نشست تخصصی و صمیمانه، جمعی از تجار و فعالان بخش خصوصی ایرانی و تعدادی از تجار و تولید کنندگان ونزوئلایی به بیان برخی از مشکلات و دغدغه‌های خود برای تجارت با ونزوئلا پرداختند. آنها معتقد بودند تجارت با ونزوئلا منافع زیادی برای دو کشور دارد، اما مشکلاتی اعم از حمل و نقل و مسائل بانکی به علت برخی تحریم‌ها علیه دو کشور موانعی سر راه تجارت قرار داده که با تسهیل‌گری دولت‌ها قابل حل است و خواستار برطرف شدن آن شدند.

گفتنی است؛ جلیل مختار رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و کوبا، سالار ولایتمدار نایب رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ونزوئلا، غلامرضا تاج گردون رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور در مجلس و محمد رشیدی نماینده کرمانشاه، رئیس مجلس را در جریان سفر به آمریکای لاتین همراهی می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->