زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

ذرات پلاستیک چگونه وارد سالاد ما می‌شوند؟

  • کد خبر: ۳۳۶۴۷۸
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۷
ذرات پلاستیک چگونه وارد سالاد ما می‌شوند؟
ذرات ریزِ پلاستیک با خود مواد افزودنی خطرناک و آلاینده‌ها را حمل می‌کنند و وارد خاک می‌شوند. این مواد در محصولات کشاورزی مانند کاهو، گندم و هویج شناسایی شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، وبگاه سایِنس اَلِرت در گزارشی آورده است: این موضوع مشخص می‌کند که چگونه پلاستیک و افزودنی‌های آن، از راه سالاد و غذا وارد بدن انسان می‌شوند.

جوزف بوکتور (Joseph Boctor)، زیست‌فناور زیست‌محیطی از دانشگاه مرداک استرالیا، به همراه گروهی از پژوهشگران، نزدیک به ۲۰۰ مقاله علمی را بررسی کردند تا نحوه ورود پلاستیک‌ها و مواد شیمیایی سازنده آنها، به زمین‌های کشاورزی و میوه و سبزیجات تازه را دریابند.

دانشمندان تخمین می‌زنند که در اروپا و آمریکای شمالی، سالانه صد‌ها هزار تُن میکروپلاستیک (ریزپلاستیک) سر از خاک‌های کشاورزی در می‌آورند.

در گزارش این گروه پژوهشی آمده است: خاک که در طولانی‌مدت مانند سینک ظرفشویی عمل می‌کند، این آلاینده‌های مقاوم را در طول زمان جمع می‌کند؛ به طوری که تخمین زده می‌شود در بریتانیا سالانه ۲۲ هزار و پانصد تُن میکروپلاستیک فقط از راه کود‌ها و افزودنی‌ها وارد خاک می‌شود.

مالچ پلاستیکی (خاک‌پوش پلاستیکی) یک روش رایج کشاورزی است که در آن ورقه‌های پلاستیکی روی سطح خاک گسترده می‌شوند تا علف‌های هرز را سرکوب و رطوبت و دمای یکنواخت خاک را حفظ کند؛ این روش بازده محصول و بهره‌وری آب را با موفقیت افزایش می‌دهد، به همین دلیل کشاورزان در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند.

ذرات پلاستیکی در ابعاد میکرو و نانو با افزایش مشکلات باروری مردان، آسیب قلب و عروق خونی، اختلالات هورمونی، انحطاط نورون مغز و آسیب دی‌اِن‌اِی در بدن انسان مرتبط هستند؛ نگران‌کننده‌تر این است که مواد تشکیل‌دهنده پلاستیک می‌توانند از راه جفت از مادر به نوزاد منتقل شوند.

محبوبیت استفاده از مالچ پلاستیکی، باعث شده این روش، راه اصلی ورود میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها به خاک‌های کشاورزی باشد.

این گروه پژوهشی همچنین لجن فاضلاب، جامدات زیستی و کود‌های آلی را به‌عنوان منابع میکروپلاستیک‌های موجود در غلات و سبزیجات شناسایی کردند.

میکروپلاستیک‌ها از چند راه می‌توانند وارد گیاهان شوند. زمانی که سلول‌های گیاهان، به‌ویژه سلول‌هایی که در ریشه‌ها هستند، در فرآیندی به نام اندوسیتوز، ماده را از بیرون به داخل می‌آورند. میکروپلاستیک‌ها همچنین ممکن است به صورت مستقیم از هوا و از راه منافذ برگ گیاهان جذب شوند. برخی از آنها نیز در آبی وجود دارند که توسط ریشه گیاه جذب می‌شود.

بوکتور می‌گوید: هدف ما از این پژوهش این بود که نظر‌ها را به سوی خطری که بی‌صدا پیش‌روی می‌کند، جلب و قانونگذاران را از آن آگاه کنیم. کنترلی روی بحران پلاستیک وجود ندارد و سلامت انسان‌ها در معرض خطر است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->