ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴) پرواز‌های بازگشت مستقیم حجاج از سرگرفته می‌شود مراقب تماس‌های ناشناس باشید! وضعیت نانوایی‌های مشهد و خدمت رسانی بی وقفه در ۱۲  روز جنگی تأکید مشهدی‌ها بر مسلم بودن حق ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای | از حق خود نمی‌گذریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۴ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد شدید و کاهش کیفیت هوا در نوار شرقی و جنوبی آیا مصرف سیب زمینی به کاهش وزن کمک می‌کند؟ چالش بزرگ مراکز غیرمجاز آموزشی در خراسان رضوی مفاد لایحه مقابله با محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی با حضور وزیر دادگستری بررسی شد مصرف مواد مخدر در مادران باردار خطرات زیادی برای جنین به همراه دارد درمان‌های طبیعی برای کاهش ابتلا به آلزایمر کدام‌اند؟
سرخط خبرها

مصرف سیگار و مواد مخدر چه تأثیری بر سلامت جنین و نوزاد دارد

  • کد خبر: ۳۳۶۴۱۸
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۱
مصرف سیگار و مواد مخدر چه تأثیری بر سلامت جنین و نوزاد دارد
پژوهشگر پژوهشکده سلامت خانواده مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد، با اشاره به خطراتی که مصرف سیگار و مواد مخدر می‌تواند بر سلامت جنین و نوزاد داشته باشد، درباره مصرف این مواد و تأثیر آن بر سلامت نوزادان هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مامک شریعت گفت: متأسفانه امروزه با طیف گسترده‌ای از عوامل خطر مواجه هستیم، سیگار و مواد مخدر از جمله عوامل پرخطری هستند که نه‌تنها در دوران بارداری، حتی از ۲ تا ۳ ماه قبل از بارداری نیز می‌توانند بر جنین تأثیر منفی بگذارند.

وی با بیان اینکه مطالعات ما نشان داده است مصرف این مواد منجر به زایمان‌های زودرس، بارداری‌های پرخطر، مسمومیت حاملگی و اختلالات خون رسانی به جنین می‌شود، افزود: همچنین پس از تولد، نوزادان مادرانی که سیگار می‌کشند با مشکلات عصبی، رشد ناکافی و اختلالات رفتاری مواجه می‌شوند.

وی درباره آمار تأثیرات مواد مخدر بر نوزادان گفت: بر اساس مطالعه‌ای که در مناطق جنوب و جنوب شرق تهران انجام شده، حدود ۶۰ درصد از نوزادان مادران معتاد دچار آسیب‌های جدی شده‌اند، البته آمار دقیق کشوری در دسترس نیست، اما در نمونه‌های مورد بررسی، حدود ۱.۵ درصد از این مادران درگیر مصرف مواد بودند.

وی افزود: متأسفانه بسیاری از این مادران به دلیل ترس از برچسب‌خوردن، مصرف مواد را انکار می‌کنند که این موضوع پیگیری و درمان را دشوارتر می‌کند.

شریعت، مشاوره‌های قبل و حین بارداری را ضروری عنوان کرد و گفت: هدف این است که مادران را به سمت ترک مصرف مواد سوق دهیم و آگاهی‌های لازم را از قبل بارداری به آنان ارائه کنیم، در این راستا نیازمند بررسی آلاینده‌های محیطی و همکاری با مراکز غیرپزشکی هستیم، در حال حاضر به همکاری با سازمان‌هایی مانند شهرداری و مراکز تحقیقاتی غیرپزشکی نیاز داریم، اگرچه این همکاری‌ها گاهی با چالش‌هایی همراه است.

وی ادامه داد: همچنین آلودگی‌های محیطی مانند آلودگی هوا، آب و غذا نیز می‌توانند موجب تولد نوزادان نارس، اختلال در تکامل مغزی و حتی مشکلات شناختی در آینده نوزادان شوند.

به گفته وی، خوشبختانه با حذف سرب از بنزین، بخشی از این مشکلات کاهش یافته، اما هنوز چالش‌های جدی در زمینه آلودگی آب و غذا وجود دارد.

پژوهشگر پژوهشکده سلامت خانواده مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره آلودگی‌های دیجیتالی و امواج الکترومغناطیسی نیز اظهار کرد: این عوامل نیز بر رشد جنین و تکامل عصبی نوزاد و شیرخوار تأثیر می‌گذارند و می‌توانند منجر به کاهش تمرکز و اختلالات شناختی در کودکان شوند.

وی ادامه داد: حمایت از مادران در معرض خطر از دیگر برنامه‌هایی است که برای کاهش آسیب و بهبود سبک زندگی این مادران در حال اجراست تا از تأثیرات منفی بر نوزادان جلوگیری شود.

شریعت ابراز امیدواری کرد که با افزایش آگاهی عمومی و تقویت برنامه‌های حمایتی، بتوانیم میزان مواجهه جنین و نوزادان با این عوامل خطر را کاهش دهیم و همچنین تلاش می‌کنیم با گسترش تحقیقات بین‌رشته‌ای، راهکار‌های مؤثرتری برای مقابله با آلودگی‌های محیطی و دیجیتالی ارائه دهیم.

وی درباره ساختار پژوهشکده سلامت خانواده و فعالیت‌های آن گفت: پژوهشکده سلامت خانواده متشکل از سه مرکز تحقیقاتی اصلی شامل مرکز تحقیقات «مادر، جنین، نوزاد»، مرکز تحقیقات «تغذیه با شیر مادر» و مرکز تحقیقات «بهداشت باروری» به صورت هماهنگ و در قالب یک پژوهشکده فعالیت می‌کنند تا چالش‌های مرتبط با سلامت خانواده را از جمله در حوزه‌های مادری، جنینی و نوزادی بررسی و راهکار‌های علمی ارائه دهند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->