بیژن اشتری، مترجم نام‌آشنا، درگذشت (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) + علت مرگ هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده پیشکسوت، در بیمارستان بستری شد بزرگداشتی برای حسن پورشیرازی و فرشته صدرعرفایی در جشن منتقدان سینما مستند «سرزمین ستاره‌ها» روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت همکاری رابرت دنیرو و بن استیلر در فیلم «ملاقات با والدین» برگزاری مراسم گرامیداشت زنده‌یاد فریدون شهبازیان نگاهی به پرفروش‌های سینمای ایران در یک ماه اخیر | رضا عطاران و پژمان جمشیدی پیشتاز در گیشه سقوط از بام انسانیت به چاه درندگی اکران فیلم «آدم نمی‌شوند» پس از ۷ سال وقفه پوستر نمایش قرنطینه رونمایی شد + عکس واکنش حامد بهداد به قتل دلخراش الهه حسین‌نژاد + عکس کتاب «تا اطلاع ساموی» منتشر شد | داستانک‌های خوش‌خوان با لهجه‌های شیرین آغاز بلیت فروشی کنسرت حمید حامی فیلم کوتاه «دار» در راه ارمنستان اسکورسیزی و دنیرو در جشن سی‌سالگی فیلم کازینو بهرام افشاری با جوجه تیغی روی صحنه تئاتر مشهد
سرخط خبرها

ناصحی: مشهد در هنر شهری کشور، پیشرو است

  • کد خبر: ۳۳۷۱۱۴
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۵
ناصحی: مشهد در هنر شهری کشور، پیشرو است
مشهد به عنوان یکی از قطب‌های فرهنگی و مذهبی کشور، همواره ظرفیت‌های بی نظیری برای شکوفایی هنر در بستر شهری داشته است.

آزیتا عطار | شهرآرانیوز؛ جشنواره هنرهای شهری در این کلان شهر نه تنها به زیبا سازی و هویت بخشی به فضا‌های عمومی کمک می‌کند بلکه بستری برای ارتباط مستقیم هنر با مردم فراهم‌ می‌آورد.

شهرآرا طی گفت‌و‌گو‌هایی با هنرمندان نظرات آن‌ها را درباره برگزاری جشنواره هنر شهری امسال جویا شده است. حضور مهدی ناصحی، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در روزنامه شهرآرا، را غنیمت شمردیم و انتقاد‌های هنرمندان این عرصه را با او در میان گذاشتیم.

جشنواره استقبال از بهار یک برند هنری در کشور است

رئیس شورای ششم با بیان اینکه مشهد در حوزه مشارکت هنرمندان در هنر شهری در کشور پیشروست، می‌گوید: بدون مشارکت هنرمندان مشهدی و کشوری این افتخاراتی که در حوزه هنر‌های شهری رقم‌ می‌خورد، اصلا امکان پذیر نیست. ما به صورت کاملا سازمان دهی شده در طول سال از هنرمندان در حوزه المان‌ها و نقاشی دیواری و دیوارنویسی‌ها و نورپردازی‌های شهری و استقبال از بهار بهره‌مند می‌شویم.

مهدی ناصحی ادامه می‌دهد: نقطه اوج ما در هنر شهری مشهد، برگزاری جشنواره هنر‌های شهری استقبال از بهار است که همکاران ما در حوزه فرهنگی و مشارکت‌های خدمات شهری اتفاقات خوبی را رقم می‌زنند که سبب شده است این شهر در کشور به عنوان یک برند محسوب شود.

او تأکید می‌کند: تمام کشور هنر شهری مشهد را با استقبال از بهار می‌شناسند و انتظار دارند که وقتی به عنوان زائر امام مهربانی‌ها وارد شهر ما می‌شوند، بتوانند از زیبایی‌های شهری که توسط هنرمندان طراحی و اجرا شده است استفاده کنند.

او درباره اتفاقات سازنده در زمینه سیاست گذاری‌های شورای شهر در زمینه هنر شهری می‌افزاید: در این دوره از هنر هنرمندان در زیباسازی شهری بسیار استفاده شد. ما یک دوره جشنواره هنر‌های شهری برگزار کردیم که از هنرمندان خواستیم بر اساس نگاه خودشان المان‌هایی را طراحی و اجرا کنند. این آثار در دوره بعد آسیب شناسی شد و به سفارش برای طرح‌های شهری تبدیل شد و مورد داوری بسیار دقیقی قرار گرفت.

هنوز با آرمان‌ها فاصله داریم

این مسئول شهری با اشاره به اینکه هنرمندان با خلاقیت خودشان اتفاقات خوبی را در هنر شهری رقم زدند، توضیح می‌دهد: با وجود محدودیت‌های مالی که شهرداری در پرداخت حق الزحمه هنرمندان داشت، باسیاست‌هایی که در حوزه خدمات شهری و هنر شهری اتخاذ شد مشارکت‌ها بسیار خوب بود، ولی با آرمان‌ها هنوز هم فاصله دارد.

ناصحی با تأکید بر مبنای سیاست گذاری‌های شورای ششم درباره هنر شهری بیان می‌کند: احیای هویت شهر مقدس مشهد و موضوع حرم، موضوع بهبود کیفیت زندگی و بازنمایی ظرفیت‌های این شهر، موضوع‌های تاریخی، اجتماعی و پیوند‌های اجتماعی و فرهنگی مردم این شهر و ادبیات حماسی همیشه مدنظر هنرمندان مشهدی بوده است و همین‌ها مبنای سیاست گذاری‌های شورای شهر برای هنر شهری است.

او در پاسخ به دغدغه‌های هنرمندان برای شرکت در جشنواره‌های هنر شهری مانند پرداخت دیرهنگام دستمزد‌ها و سختی گذراندن بوروکراسی اداری برای دریافت دستمزد و دلسرد شدن پیشکسوتان از حضور در برنامه‌های هنری شهرداری یادآور می‌شود: این مشکلات مربوط به آیین نامه مالی معاملاتی شهرداری است و به این سادگی‌ها حل شدنی نیست. یک تدبیری داشتند که با یک مجموعه واسطه‌ای قرارداد ببندند که پرداختی‌ها را درست انجام دهند که درگیر یک سری کش و قوس ‎های اداری شدند و امسال به نتیجه نرسید. بهترین حالت برای ما این است که با یک مجموعه نام آور رسانه‌ای وارد تهاتر شویم و بتوانیم غیرنقدی کار‌ها را به سرانجام برسانیم. این مسئله را قصد داریم برای امسال عملیاتی کنیم.

این مقام مسئول درباره تأکید شورای ششم بر برگزاری جشنواره هنر‌های شهری به صورت بین المللی توضیح می‌دهد: سال اول دوره ششم ما جشنواره هنر‌های شهری را بین المللی برگزار کردیم. آسیب شناسی این قضیه به این سمت و سو رفت که این کار را با یک شیب ملایم انجام دهیم که بی نقص‌تر انجام شود. در حوزه بین الملل تفاهم نامه‌های خوبی را با برخی از مجموعه‌های خارجی به عنوان محور اصلی انجام داده‌ایم. روابط ما با کنسولگری‌های برخی کشور‌ها در مشهد فعال‌تر از قبل شده است.

مرکز زیباسازی شهری برای اولین بار در شهرداری شروع به کار کرده است و اقدامات را پیگیری می‌کند.

امید داریم که در سال ۱۴۰۵ این طرح تکمیل شود. ما تلاشمان این است که این پیوند‌ها را بیشتر با کشور‌هایی داشته باشیم که پیوستگی فرهنگی، اشتراکات مذهبی و آداب و رسوم و زبان با ما دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->