مهاجرت پرستاران، چالشی فراتر از مسائل معیشتی در خراسان رضوی و مشهد قوی‌ترین سموم بیماری‌زا در مواد غذایی فاسد و کپک‌زده هستند رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: اگر اقدام فوری نشود، کالابرگ در حد شعار می‌ماند مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: آموزش‌ و پرورش باید از نگاه صرف آموزشی خارج شود و به جایگاه فرهنگی خود بازگردد معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش: تأکید رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی است | آموزش باکیفیت برای همه کودکان ایرانی تصویب طرح حمل سلاح محیط‌بانان در مجلس تأسیس اولین هنرستان سمپادی در مشهد | تعداد مراکز سمپاد در خراسان رضوی به ۵۲ رسیده است مصرف بیش از حد ویتامین C خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۴۰۴) | مشهد اندکی خنک می‌شود اهدای اعضای کودک ۱۱ ساله مشهدی، به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آبان ۱۴۰۴) مقاوم‌سازی ۶۰ درصد پل‌های جاده‌ای خراسان رضوی دربرابر سیل و زلزله تا پایان سال ۱۴۰۵ یک آتش کوچک برای تهیه چای، جنگل ارس خراسان رضوی را سوزاند | آتش‌سوزی ۱۵ هکتار از اراضی هزارمسجد ثبت بیش از ۲ هزار پرونده قضایی مربوط به رمزارز‌ها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ سامانه بارشی از پنجشنبه (۸ آبان ۱۴۰۴) وارد کشور می‌شود | پیش‌بینی اولین باران پاییزی در خراسان رضوی شیر گیاهی را جایگزین شیر گاو کنیم؟ عفونت ادراری در کودکان، زنگ‌خطری جدی برای سلامت کلیه‌ها همه چیز درمورد آزمون دکتری ۱۴۰۵ + جزئیات ثبت‌نام و سهمیه‌ها راهکار‌های واقعی برای مقابله با خشکی پوست در سرما | چرا بیشتر کرم‌ها جواب نمی‌دهند؟ سازمان غذا و دارو: از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید ادعای شاکی پرونده بازیگر سینما: پیشنهاد ۵۰ میلیارد تومانی داد تا شکایت نکنم افزایش مسمومیت کودکان با مواد شبه‌تریاک در سال‌های اخیر مخلوط سفیدکننده‌ها، قاتل خاموش خانه! انار بدن را برای مقابله با بیماری‌های فصل سرد واکسینه می‌کند | داروخانه سیار پاییز اوضاع شیرتوشیرِ شیرِ مدارس ۱۷هزار و ۶۶۰ تماس با اورژانس اجتماعی مشهد از ابتدای ۱۴۰۴ | کودک‌آزاری در صدر تماس‌های سامانه ۱۲۳ مدیریت بحرانِ آلودگی هوا نیازمند بازنگری راهکارهایی برای گذار بهتر از سالمندی | نه تجربه داریم، نه آماده ایم جوانی که استادکار بود، اما راه زندگی‌اش را اشتباه رفت | چرا سنگ‌کار ۲۴ ساله دزد شد؟ شکایت از برادر به خاطر سرقت پس از هشت ماه | دعوای کودکانه برادران میان‌سال
سرخط خبرها

بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه تمامی خدمات مراقبتی به مادران باردار هستند + جزئیات

  • کد خبر: ۳۴۰۹۳۲
  • ۰۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۸
بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه تمامی خدمات مراقبتی به مادران باردار هستند + جزئیات
رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت درباره وضعیت ارائه خدمات درمانی به زنان باردار در شرایط کنونی کشور توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «زهرا طاولی» توضیح داد: با توجه به این‌که هم مادران باردار و هم نوزادان و کودکان از اقشار آسیب‌پذیرتر نسبت به سایر گروه‌های سنی محسوب می‌شوند، بخشنامه‌ای با همکاری معاونت‌های بهداشت و درمان وزارت بهداشت تهیه شده است که بر اساس آن، مراقبت‌ها در تمامی مراکز به‌صورت فعال در حال ارائه است. در بیمارستان‌ها، این مراقبت‌ها به‌صورت شبانه‌روزی و در مراکز بهداشتی مطابق با ساعات تعیین‌شده قبلی ارائه می‌شود. 

او افزود: مادران بارداری که پیش‌تر تحت نظر مطب خصوصی بوده‌اند ولی در حال حاضر پزشک متخصص آنان در دسترس نیست یا مطب تعطیل شده است، می‌توانند به مراکز بیمارستانی دولتی یا مراکز بهداشتی ما مراجعه کرده و این مراقبت‌ها را دریافت کنند. 

وی اضافه کرد: از جمله مواردی که در این دستورالعمل به آن اشاره شده است، نوعی خودمراقبتی است. به این صورت که مادر باردار نسبت به وضعیت حرکات جنین و آگاهی از مناسب بودن یا نبودن این حرکات و نیز کنترل فشار خون توجیه باشد. 

طاولی تاکید کرد: به مادرانی که سابقه فشار خون دارند، توصیه می‌شود به‌طور مرتب فشار خود را اندازه‌گیری کرده و در صورتی که فشار بالای ۱۴ روی ۹ باشد، به مراکز درمانی مراجعه نمایند تا توصیه‌های مراقبتی به ایشان ارائه گردد. 

وی متذکر شد: اگر مادری در بیش از ۳۶ هفته بارداری به سر می‌برد، باید برای تعیین تکلیف محل زایمان اقدام کند. ممکن است مادری به منطقه‌ای مهاجرت کرده یا سفر کرده باشد که در آن‌جا نه پزشک می‌شناسد و نه مرکز بهداشتی، در این صورت باید پس از اینکه در آن منطقه مستقر شد، مراکز بهداشتی مورد نظر را شناسایی کند. 

او اشاره کرد: در صورتی که سؤال یا مشکلی درباره مراقبت‌های دوران بارداری پیش آید، می‌توانند با شماره تلفن ۴۰۳۰ تماس بگیرند که در حال حاضر، خط سلامت روان نیز در دسترس است. امکان تماس با این خط برای پرسش‌های مربوط به بارداری و مراقبت‌های آن وجود دارد و اگر مادری نیازمند مراقبت ویژه باشد، از طریق همین شماره تماس، اطلاع‌رسانی می‌شود و مادر چه برای ویزیت متخصص و چه در صورت نیاز به بستری در بیمارستان‌های دولتی، به مراکز مورد نیاز ارجاع داده می‌شود. 

رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت گفت: اگر مادری به بیمارستان مراجعه کند، حتی اگر در آن بیمارستان دولتی پرونده‌ای نداشته باشد، بیمارستان‌ها موظف هستند که تمامی مراقبت‌ها را برای او آغاز کرده و در صورت نیاز به زایمان، ادامه خدمات و روند زایمان در همان بیمارستان صورت گیرد. 

او تصریح کرد: در خصوص مادرانی که نیازمند مراقبت ویژه هستند، مانند بیماران مبتلا به فشار خون یا دیابت، در صورتی که تحت نظر پزشک خاصی بوده‌اند، می‌توانند با این سامانه‌ها تماس گرفته و از پزشکان داوطلب یا پزشکانی که از طرف دانشگاه‌ها معرفی شده‌اند، راهنمایی دریافت نمایند. 

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به تعطیلی برخی مراکز خصوصی در این روزها، آیا ظرفیت ویژه‌تری در مراکز دولتی برای ارائه خدمات درمانی به مادران باردار در نظر گرفته شده است؟ گفت: ما در حال پایش مراکز هستیم، خوشبختانه روند سونوگرافی توسط همکاران رادیولوژیست در مراکز دولتی و نیز متخصصین زنان و مامایی که در بیمارستان‌ها فعالیت می‌کنند، با همان تعداد نیروی قبلی ادامه دارد. با توجه به سفر هم‌وطنان به شهر‌های دیگر، ممکن است با ارجاع مادران از بخش خصوصی به مراکز دولتی مشکلی ایجاد نشود. 

طاولی ادامه داد:، اما در شهر‌هایی که به آنها مهاجرت یا سفر انجام شده، ممکن است با چالشی مواجه شویم که در این خصوص نیز در حال ارزیابی هستیم تا مشخص شود این مهاجرت به کدام شهر‌ها و در چه سطحی صورت گرفته است، تا بتوانیم توازن بین ارائه‌دهنده خدمت و مادر باردار برقرار کنیم. همچنین در صورت نیاز، از شهر‌های مجاور یا حتی از نیرو‌هایی که به‌صورت خصوصی فعالیت دارند، کمک گرفته خواهد شد تا شیفت‌ها پوشش داده شود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->