صدور مجوز تغییر کاربری برای ۵۳ هکتار اراضی کشاورزی در خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار اعلام شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) | انجیر به بازار مشهد آمد آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد زندگی سخت کارگران و بازنشستگان با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان نصب پمپ مستقیم هزینه قبض آب منازل را تا ۲۰ برابر بیشتر می‌کند ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟ رشد اندک قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | آریسان ۵۸۲ میلیون تومان اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین و بازار آزاد چقدر می‌شود؟ (۴ مرداد ۱۴۰۴) کنتور هوشمند یک عامل بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است | در مشهد زیر ۱۰ درصد مشترک پرمصرف داریم آغاز فروش فوق‌العاده ۱۱ محصول ایران خودرو از امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات مشتری محصولات ایران خودرو نصف شد واکنش منفی بورس به مذاکرات ایران و ۳ کشور اروپایی | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ مرداد ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم از ۶.۷ میلیون تن فراتر رفت (۴ مرداد ۱۴۰۴) بانک مرکزی: کارمزد اضافه در تبدیل ارز ممنوع است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۴ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد بیشتر از ۸۸ هزار تومان جزئیات راه‌اندازی قطار مسافری در ۳ مسیر جدید به دوشنبه، هرات و آنکارا اعلام فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات بر ارزش افزوده قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی تحقق شعار سال در صنف طلافروشان با بازتولید طلای مستعمل | سود فروش طلای دست‌دوم، در جیب عده‌ای سرمایه‌دار بیش از ۴۰ همت، خسارت قطعی برق به صنایع خراسان رضوی | پرداخت خسارت‌ها در هاله‌ای از ابهام آخرین اخبار از بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی از زبان وزیر آغاز فروش ارز اربعین از امروز در ۴ بانک (۴ مرداد ۱۴۰۴) + قیمت قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۵ قلم میوه در یک هفته اخیر
سرخط خبرها

بازار برنج در آستانه تعدیل قیمت | اثر عرضه داخلی و واردات

  • کد خبر: ۳۴۳۲۴۷
  • ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۷
بازار برنج در آستانه تعدیل قیمت | اثر عرضه داخلی و واردات
معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از آغاز فصل برداشت برنج در کشور و ثبت‌سفارش‌های گسترده برای واردات خبر داد و تأکید کرد که این دو عامل می‌تواند تب‌وتاب قیمتی اخیر در بازار برنج را کنترل و تعدیل کند.

به گزارش شهرآرانیوز، با رسیدن قیمت هر کیلوگرم برنج به حدود ۳۵۰ هزار تومان در بازار آزاد، نگرانی‌ها از استمرار گرانی این کالای اساسی افزایش یافته است. در شرایطی که بسیاری از خانوار‌ها از کاهش قدرت خرید و نوسانات بازار برنج گلایه‌مندند، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و فعالان واردات برنج از اقدامات کنترلی و افق پیش‌رو سخن می‌گویند که از جمله این اقدامات کنترلی لغو قانون ممنوعیت واردات برنج در سال جاری و تسهیل ثبت سفارش و ترخیص از گمرکات است.

اکبر فتحی معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگویی با اشاره به مجموعه اقداماتی که برای تنظیم بازار برنج صورت گرفته، اظهار کرد: خوشبختانه طی ماه‌های گذشته ثبت‌سفارش‌های خوبی در حوزه واردات برنج انجام شده و از طرفی تولید داخل هم شرایط خوبی دارد. عزیزان ما در داخل کشور به‌ویژه شالی‌کاران، زحمت زیادی برای تأمین برنج داخلی می‌کشند و خوشبختانه تولید مطلوبی داریم.

وی افزود: هم‌اکنون در آستانه فصل برداشت داخلی هستیم و با ورود برنج تازه به بازار، طبیعی است که التهابات قیمتی، خصوصاً در مورد برنج ایرانی، کاهش پیدا کند. از طرف دیگر برای حمایت هم‌زمان از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، ثبت‌سفارش‌های مضاعفی نیز در دستور کار قرار گرفت که با مصوبه دولت اجرایی شد. خوشبختانه ذخایر خوبی هم در شرکت‌های دولتی داریم و از این جهت هیچ مشکلی در تأمین وجود ندارد.

علت اصلی جهش قیمت چیست؟

با وجود این تلاش‌ها، قیمت برنج در هفته‌های اخیر با افزایش چشم‌گیری مواجه شده است. مجیدرضا خاکی - دبیر انجمن واردکنندگان برنج - در گفت‌و‌گو با ایسنا، دلیل اصلی گرانی اخیر را عدم تخصیص به‌موقع ارز به محموله‌های وارداتی دانسته و گفته است: از اسفند سال گذشته تا پایان اردیبهشت امسال، ثبت‌سفارش‌هایی که برای واردات برنج انجام شده بود به‌دلیل عدم تأمین ارز، پشت مرز‌ها ماند. همین موضوع باعث شد بازار با کمبود عرضه و در نتیجه با رشد شدید قیمت مواجه شود.

به گفته خاکی، هرچند در هفته‌های اخیر بخشی از محموله‌های معطل در گمرک‌ها ترخیص شده‌اند، اما این فرآیند همچنان کند پیش می‌رود و تا زمانی که تأمین ارز به شکل روان و مستمر صورت نگیرد، نمی‌توان انتظار داشت قیمت‌ها به سرعت کاهش یابد.

وضعیت بازار در ماه‌های آینده

هر دو مقام مسئول بر این باورند که بازار برنج با توجه به ورود تدریجی تولیدات داخلی و ترخیص بخشی از واردات، به سمت ثبات حرکت خواهد کرد؛ با این حال، تأکید دارند که استمرار مدیریت عرضه و تخصیص سریع ارز، شرط ضروری بازگشت آرامش به این بازار است.

خاکی درباره این موضوع تصریح می‌کند: در صورتی که مشکل ارز ادامه پیدا نکند و ترخیص‌ها سرعت بگیرد، پیش‌بینی ما این است که تا شهریور امسال بازار به تعادل برسد. البته در این بازه، نقش نظارت بر توزیع و مقابله با سودجویی هم بسیار تعیین‌کننده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->