پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چطور اعتیاد کودکان و نوجوانان به تلفن همراه و فضای مجازی را مدیریت کنیم؟

  • کد خبر: ۳۴۳۸۰۸
  • ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۵
چطور اعتیاد کودکان و نوجوانان به تلفن همراه و فضای مجازی را مدیریت کنیم؟
طبق یک تحقیق جهانی، اثبات شد که میزان وابستگی نسل جدید به رسانه‌های دیجیتال به حدی است که بیش از ۳۰ درصد نوجوانان جهان، نمی‌توانند بدون فضای مجازی به زندگی عادی خود ادامه دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، در دنیای امروز که حتی صفحات کاغذی کتاب، جای خود را به تک‌صفحه الکترونیک کتاب‌خوان‌ها داده‌اند و ساز‌های موسیقی همگی با یک لمس کوتاه بر صفحه موبایل، نواخته می‌شوند، دیگر نمی‌توان مرزی میان انسان و دنیای بی‌انتهای مجازی رسم کرد. نمی‌توان آن مقرره محبوب والدین را که قائل بودند «تا هجده‌سالگی، فرد حق داشتن موبایل را ندارد»، همچنان به کار گرفت؛ چراکه حالا گویا زندگی نسل جدید ما با صفحات درخشان موبایل گره خورده است؛ به طوری که از نیمه دوم دهه هشتاد تا نسل چهارصدی‌ها، همگی به نحوی با ابزار‌های الکترونیک و هوشمند، ارتباط مستقیم و نزدیکی داشته و دارند.

این ابزارها که در سال‌های اخیر با رشد چشمگیری داشته‌اند و با زندگی همه افراد جامعه، فارغ از سن و وضعیت معیشتی، تنیده شده‌اند، همچنان با آسیب‌هایی همراه است که روزبه‌روز مخاطب خود را بیشتر درگیر می‌کند. کودکان و نوجوانان معمولا این ارتباط تنگاتنگ را یک سرگرمی کامل و بی‌نقص می‌دانند، اما نکته‌ای که باید مورد توجه خانواده‌ها قرار گیرد، لایه‌های پنهان این ارتباط و چگونگی تأثیرگذاری فضای مجازی و رسانه‌های دیجیتال بر ذهن کودکان است.

فضای مجازی با طراحی‌های منحصر‌به‌فرد و دقیق، می‌تواند به‌مرور زمان بر ذهن افراد، خصوصاً کودکان و نوجوانان که روحیه آسیب‌پذیرتری دارند، مسلط شود و احساسات، یادگیری و رفتار آن‌ها را با تغییراتی همراه کند؛ به همین دلیل، لازم است خانواده‌ها با آگاهی و نظارت صحیح بر نحوه استفاده افراد آسیب‌پذیر، از مواجهه آن‌ها با آسیب‌های دنیای مجازی جلوگیری کنند.

مضرات استفاده افراطی از تلفن همراه و فضای مجازی

طبق یک تحقیق جهانی درخصوص میزان استفاده کودکان و نوجوانان از فضای مجازی، مشخص شد میزان وابستگی نسل جدید به رسانه‌های دیجیتال به حدی است که بیش از ۳۰ درصد نوجوانان جهان، نمی‌توانند بدون فضای مجازی به زندگی عادی خود ادامه دهند!

این آمار زمانی نگران‌کننده می‌شود که بدانیم این حجم از وابستگی نوجوانان به فضای مجازی، می‌تواند چه بلایی بر سر آن‌ها بیاورد و آن‌ها را درگیر چه باتلاقی کند:

۱. اختلال در خواب: به گفته متخصصان، استفاده افراطی از تلفن همراه و حتی وجود آن در محل خواب، موجب اختلالاتی در فرایند خواب می‌شود و تجربه یک خواب باکیفیت را از افراد سلب می‌کند. به گفته کارشناسان، امواج تلفن همراه به مغز آسیب می‌رساند؛ به طوری که اگر یک نوزاد درمعرض آن‌ها قرار بگیرد، ممکن است دچار مشکلات جبران‌ناپذیری شود.

۲. اضافه‌وزن: یکی دیگر از آسیب‌هایی که در نگاه اول ممکن است بی‌ارتباط با استفاده بیش از حد از تلفن همراه به نظر برسد، اضافه‌وزن است. طبق تحقیقات، استفاده از تلفن همراه بیش از ۵ ساعت در روز، می‌تواند مشکلات چاقی را به همراه داشته باشد.

۳. اختلال در یادگیری: با توجه به اینکه استفاده مکرر از فضای مجازی، ذهن کودک و نوجوان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به‌مرور تأثیرات منفی بسیاری نیز بر میزان یادگیری خواهد داشت و باعث بروز مشکلاتی ازجمله عدم تمرکز و اختلال در مهارت‌های اجتماعی و به دنبال این مشکلات، افت تحصیلی می‌شود.

۴. بروز رفتار‌های پرخطر: یکی دیگر از آسیب‌های استفاده افراطی نوجوانان از فضای مجازی، بروز رفتار‌های پرخطر است؛ به این معنا که به دلیل مواجهه زودهنگام نوجوان با برخی رفتار‌های خطرناک، ممکن است فرد در چاه‌های عمیقی گرفتار شود.

چند راهکار برای خانواده‌ها

در این میان، والدین می‌توانند با نظارت‌های صحیح از بروز بخش فراوانی از مضرات ذکرشده، جلوگیری کنند. در ادامه چند مورد از این راهکار‌ها بیان شده است:

۱. فراهم‌کردن شرایط و محیط مناسب برای خواب شبانه به مدت ۸ الی ۱۰ ساعت به‌تناسب سن و نیاز فرد که می‌تواند به کاهش آسیب‌های ارتباط با فضای مجازی، کمک چشمگیری کند.

۲. فعالیت‌های فیزیکی به مدت حداقل یک ساعت در روز نیز راه‌حل مناسبی برای درامان‌ماندن کودک یا نوجوان از گزند‌های استفاده از تلفن همراه است.

منبع: Healthy Children

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->