اول شدیم، تبریک! دو عامل پنهان در اختلال خواب و کاهش باروری زنان را بشناسید افراد پیش دیابتی شب‌ها این آجیل را بخورند تدوین بسته‌های آموزشی «از ایران دفاع می‌کنیم» برای همه مقاطع تحصیلی کشف ۶۳۲ کیلوگرم موادمخدر صنعتی و سنتی در خراسان رضوی (۱۷ آبان ۱۴۰۴) اولین قطار روسیه به ایران وارد شد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) دیابت از کودکی تا سالمندی را تحت تأثیر قرار می‌دهد مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی: هیچ موردی از سویه جدید تب برفکی شناسایی نشده است با تغذیه درست از سکته مغزی جلوگیری کنید اعلام آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضائیه آیا آب تهران جیره‌بندی شده است؟ | وزیر نیرو: مجبوریم فشار آب را کم کنیم سهل‌انگاری رانندگان جاده‌ای در خراسان رضوی جان یک موتورسوار را گرفت | ۲۶ تصادف طی شبانه‌روز گذشته در جاده‌های استان (۱۷ آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۴) | از شدت سرمای هوا کاسته می‌شود شینا انصاری: حمله رژیم صهیونیستی به ایران می‌توانست یکی از بزرگ‌ترین فجایع زیست‌محیطی جهان باشد گلایه از تأخیر در پرداخت کارانه‌های کارکنان درمانی بیمارستان‌های مشهد زمان ‌ثبت‌نام وام‌های دانشجویی تعیین شد + جزئیات گسترش فعالیت پشه آئدس با بارش‌های پاییزی | هشدار گسترش تب دنگی در برخی مناطق کشور ورود کودکان به مدارس از ۵سالگی اجباری خواهد شد؟ زندان، پایان نقشه سرقت متهمان اخراجی از محل کار سابق اجرای طرح کشوری پایش مدارس غیردولتی برای حل مشکلات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: امیدواریم بتوانیم کنکور را حذف کنیم دفاع پلیس فتا از حیثیت دختر نوجوان | بازی مجازی نوجوان، برایش گران تمام شد برای کاهش قند خون چه بخوریم؟ آیا کیک و کلوچه، تنقلاتی کم‌کالری هستند؟ زنان، آمار مصرف قلیان را دو برابر کردند | قلیان‌های طعم‌دار در صدر مصرف با کرونای گلودرد تیغی بیشتر آشنا شوید گازگرفتگی با مونوکسیدکربن را جدی بگیرید دستگیری سارق حرفه‌ای خودرو در خیابان گاز مشهد با خالکوبی عجیب! تصادف مرگبار محور کاشان به قم، ۳ فوتی برجای گذاشت (۱۶ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نشانه‌های مسمومیت با ماهی را بشناسید

  • کد خبر: ۳۶۵۹۷۹
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵
نشانه‌های مسمومیت با ماهی را بشناسید
مسمومیت هیستامینی (Histamine Poisoning) زمانی رخ می‌دهد که فرد مواد غذایی حاوی مقدار بالای هیستامین مصرف کند. هیستامین نوعی «آمین بیوژنیک» است که در شرایط خاص، در برخی مواد غذایی افزایش می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهم‌ترین منبع ایجاد این نوع مسمومیت، ماهی‌ها و فرآورده‌های دریایی است؛ به‌ویژه ماهی‌های خانواده اسکومبروئید مانند تن، بونیتو و ماکرل می‌توانند چنین اثری داشته باشند. از این‌رو، این بیماری گاه با عنوان مسمومیت اسکومبروئید (Scombroid Poisoning) نیز شناخته می‌شود.

زمانی که ماهی پس از صید به‌مدت طولانی و پیش از انجماد یا فرآوری در دما‌های بالاتر از صفر درجه نگهداری شود، باکتری‌هایی مانند پروتئوس مرگانی (Proteus morganii) می‌تواند اسیدآمینه «هیستیدین» موجود در بافت ماهی را از طریق آنزیم «هیستیدین دکربوکسیلاز» به هیستامین تبدیل کند. تجمع بیش از حد هیستامین در گوشت ماهی، عامل اصلی بروز مسمومیت در مصرف‌کنندگان است.

نکته مهم آن است که هیستامین در برابر حرارت مقاوم است؛ بنابراین بر خلاف سم بوتولینوم، حتی با جوشاندن یا حرارت دادن کنسرو ماهی نیز از بین نمی‌رود. افزون بر این، برخی انواع پنیر سنتی نیز ممکن است به دلیل فرآیند تخمیر نامناسب، حاوی مقادیر بالای هیستامین باشد و موجب بروز علائم مشابه شود.

نشانه‌های این مسمومیت اغلب سریع بروز می‌کند و شامل موارد زیر است:

قرمزی و گرگرفتگی در ناحیه صورت و گردن
احساس گرما و بی‌قراری
تپش یا آریتمی قلبی
سوزش دهان و گلو
خارش پوست
سرگیجه
توصیه‌های پیشگیرانه

توصیه می‌شود برای پیشگیری از مسمومیت هیستامینی به‌ویژه هنگام مصرف کنسرو ماهی تن، موارد زیر را رعایت کنید:

از خرید و مصرف قوطی‌هایی که در یک یا هر دو طرف خود دچار بادکردگی است، خودداری کنید.
در صورت مشاهده بوی تند و نامطبوع یا بافت غیرطبیعی و لانه‌زنبوری در گوشت ماهی، از مصرف آن پرهیز کنید.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->