سقوط اتوبوس به دره در جاده دماوند| ۲۰ مسافر مصدوم شدند (۱۱ مهر ۱۴۰۴) ۱۲ تیم ارزیاب به محل زلزله زواره اردستان اعزام شدند زلزله نسبتا شدید زواره اصفهان را لرزاند + جزئیات | لرزش در تهران، قم و یزد هم احساس شد(۱۱ مهر ۱۴۰۴) حمله سگ‌های ولگرد به کودک ۴ ساله در شوش خوزستان اقدام کور تروریستی در قصرقند سیستان و بلوچستان | یک شهروند شهید شد + فیلم (۱۰ مهر ۱۴۰۴) هویت دانشجوی جانباخته حادثه اخیر دانشگاه تهران اعلام شد + عکس زلزله کرج را لرزاند + جزئیات (۱۰ مهر ۱۴۰۴) انفجار در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران (۱۰ مهر ۱۴۰۴) انحراف یک دستگاه مینی‌بوس در آبادان، ۲۴ مصدوم بر جای گذاشت با خوردن این سبزیجات، وزنتان را به طور سالم کاهش دهید نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی: ما پول‌های کشور را صرف ناکارآمدی خودمان می‌کنیم احتمال تلف شدن فک‌های خزری به علت ویروس | به لاشه‌ها دست نزنید مراقبت ساده می‌تواند از کم‌شنوایی کودکان پیشگیری کند خوراکی‌های سالمی که باعث سنگ کلیه می‌شوند! باند کلاهبرداری خودرو با ۲۰ شاکی منهدم شد (۱۰ مهر ۱۴۰۴) | کلاهبرداری ۵۰۰ میلیارد ریالی با وعده فروش ماشین کمبود ۳ هزار و ۲۰۰ محیط‌بان در کشور جزئیات جدید از علت مرگ نوجوان ۱۴ ساله در مدرسه | دانش‌آموز صبح روز حادثه تنبیه شده بود ۲ توله خرس بر اثر برخورد با قطار در مرودشت تلف شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۰ مهر ۱۴۰۴) | کاهش دما به ۵ درجه در مناطق سردسیر وزیر میراث فرهنگی: تکمیل ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور منتظر سرمایه‌گذاری است همه خوراکی‌های بوفه مدارس موردتأیید دانشگاه علوم پزشکی هستند ۸ توصیه کلیدی برای ارتقای سلامت جسم و روان سالمندان نتایج انتخاب رشته کارشناسی ناپیوسته بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اعلام شد + مهلت ثبت‌نام حکمت کارت مهرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری شارژ شد مهلت ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلا تمدید شد + جزئیات (۱۰ مهر ۱۴۰۴) آتش‌نشانی مشهد نهادی پیشرو و فعال است | دستگاه قضایی از نظرات کارشناسی آتش‌نشانی، برای جلوگیری از بروز خطر بهره می‌برد توصیه‌های طب سنتی برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا در پاییز چرا گاهی شکم باد می‌کند؟ | نفخ شکم، نشانه‌ بیماری یا تغذیه نادرست؟ چرا استرس و اضطراب وزن ما را افزایش می‌دهد؟
سرخط خبرها

ثبت ۴۰۹هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور

  • کد خبر: ۳۴۴۴۳۴
  • ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
ثبت ۴۰۹هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به ثبت بیش از ۴۰۹ هزار مورد ابتلا به حیوان گزیدگی در کشور اعلام کرد: بیش از ۱۹ هزار نفر از هموطنان به تب مالت در سال گذشته مبتلا شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، قباد مرادی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت اظهار کرد: ۶۰ درصد بیماری‌های واگیر از حیوان به انسان منتقل می‌شوند و ۸۰ درصد بیماری‌های بازپدید و نوپدید مانند مرس و آنفلوانزای پرندگان در چهار دهه گذشته در جهان بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بوده‌اند.

وی افزود: برخی کشور‌های صنعتی با اقدامات، مداخلات و اجرای برنامه‌های بهداشتی توانسته‌اند این بیماری‌ها را کنترل کنند به عنوان مثال تب مالت در کشور‌هایی که دامداری آنها بیستر صنعتی است بسیار کمتر دیده می‌شود. همچنین هاری انسانی و "لیشمانیوز" در بسیاری از کشور‌ها روند کاهشی داشته اسنت البته اقلیم کشور ما ممکن است مناسب زیست ارگانیسم‌هایی باشد که عامل انتقال دهنده بیماری‌های مشترک انسان و دام هستند، اما به نظر می‌رسد در زمینه این بیماری‌ها در کشور نیاز به مداخلات و اقدامات بیشتری داریم.

وی ادامه داد: کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام فقط در حوزه سلامت نیست و نیازمند هماهنگ بین بخش‌های مختلف از جمله نهاد‌های مرتبط با محیط زیست و دام‌هاست. پیش از آغاز واکسیناسیون عمومی اطفال، کزاز و فلج اطفال به فراوانی در کشور دیده می‌شد، نظام بهداشتی کشور اقدام به واکسیناسیون گسترده کرد که منجر به کاهش بسیار چشمگیر بیماری‌ها شد. از ۲۵ سال پیش، فلج اطفال در کشوربروز پیدا نکرده و این بیماری با واکسیناسیون کنترل شده، اما در زمینه بیماری‌های مشترک انسان و حیوان هنوز مشکلاتی در کنترل آنها داریم، زیرا برای مثال تب مالت از طریق مصرف شیر یا تماس با دام آلوده به انسان منتقل می‌شود و راهکار مقابله با آن، کنترل بیماری در دام‌هاست.

مرادی بیان کرد: دو بیماری در کشور ما مهم‌اند که یکی تب مالت است، در کشور در سال گذشته ۱۹ هزار و ۹۷۲ مورد تب مالت شناسایی شده است، عامل اصلی ابتلا به این بیماری مصرف لبنیات غیرپاستوریزه و تماس با دام است. واکسن این بیماری باید به دام تزریق شود و متولی این موضوع سازمان دامپزشکی است.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰۹ هزار مورد حیوان گزیدگی طی سال گذشته رخ داده است، اعلام کرد: سال گذشته ۲۴ مورد فوت ناشی از هاری در کشور داشته‌ایم. هزینه هر واکسن هاری ۷ یورو است و هر فرد دچار حیوان گزیدگی باید ۳ نوبت واکسن هاری دریافت کند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: بسیاری از این موارد حیوان گزیدگی توسط حیوانات خانگی انجام می‌شود بنابراین توصیه می‌کنیم در صورت بروز هرگونه حیوان‌گزیدگی و خراش توسط حیوان مردم به مراکز مراقبت هاری مراجعه کنند.

وی تاکید کرد: باید قواعدی برای افرادی که حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند از نظر بهداشتی در نظر گرفته شود، زیرا سالانه هزینه زیادی بابت درمان هاری انجام می‌شود در حالی که بسیاری از افراد ماه‌ها میلیون‌ها تومان صرف نگهداری حیوانات خانگی می‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->