پنجاه و هشتمین کنکور کشور با رقابت حدود نیم‌میلیون داوطلب آغاز شد تلف شدن ۶ گوسفند به دلیل برخورد با قطار سرخس-مشهد + فیلم کشف ۷ کیلوگرم هروئین و دستگیری متهم توسط پلیس راه‌آهن دستگیری ۶ نفر از عاملان شهادت محمد بایر در نهاوند (۲۵ تیر ۱۴۰۴) آیا سؤالات آزمون سمپاد لو رفته است؟ | پیگیری شکایات والدین توسط وزارت آموزش و پرورش معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: در دنیای مدرن امروز شهرداران معماران آینده‌نگر شهر هستند بخشش قاتل پای چوبه دار به احترام امام حسین(ع) معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: با حل مشکل روستا‌ها می‌توانستیم مانع حاشیه‌نشینی در مشهد شویم پایش آنلاین پارک سرخه حصار با ۴۴ دوربین نظارتی دبیر ستاد حقوق بشر: با رویکردی فعال حقوق قربانیان ایرانی را در مجامع بین‌المللی و داخلی پیگیری می‌کنیم خوردن میوه و سبزیجات چه تاثیری در بهتر خوابیدن دارد؟ نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار خواهد شد کووید ۱۹، شایع‌ترین ویروس بیماری‌های تنفسی در خرداد ۱۴۰۴ ارائه بیش از ۱۸ هزار خدمت سلامت به اتباع افغانستانی در مرز دوغارون تایباد استاندار ایلام خبر داد: تردد سالانه ۸ میلیون زائر از مرز مهران «احیای شورای‌عالی تأمین اجتماعی» راهی برای بهبود وضعیت کارگران و بازنشستگان مبلغ شهریه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ تعیین شد پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ و ارتقای خدمات درمانی، دو مطالبه مهم بازنشستگان تأمین اجتماعی هشدار تعزیرات حکومتی خراسان رضوی: خرید، فروش و حمل آرد خارج از فرایند‌های تعریف‌شده، جرم و مشمول قانون قاچاق است نکات مهم برای رزرو بلیت هواپیما به نجف در ایام اربعین ۱۴۰۴ – فلای سپهران روایت میلاد حاتمی از حمله اسرائیل به زندان اوین + فایل صوتی «روز تأمین اجتماعی» و راهکار‌های مؤثر برای رفع مشکل ناترازی هزینه و درآمد قتل در شهرستان فیروزه خراسان رضوی؛ دستگیری قاتل فراری در پارک لاله تهران آغاز پروژه مرمت بخشی از گنبد سلطانیه (۲۵ تیر ۱۴۰۴) انهدام باند جابه‌جایی موادمخدر در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) ۲۰ کانال متخلف کنکور به مقامات قضایی ارجاع شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا جمعه طرح جدید آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری | تولید اسباب‌بازی برای آموزش تاب‌آوری در شرایط بحران رئیس سازمان استعدادهای درخشان: والدین نگران تخلفات احتمالی آزمون تیزهوشان نباشند، پیگیری می‌کنیم
سرخط خبرها

لبنیات سنتی بخوریم یا پاستوریزه؟

  • کد خبر: ۳۳۵۶۹۰
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۵
لبنیات سنتی بخوریم یا پاستوریزه؟
رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت اعلام کرد: حدود ۷۵ درصد موارد تب مالت در مناطق روستایی و به دلیل تماس مستقیم با دام یا مصرف لبنیات غیرپاستوریزه رخ می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد زینلی، گفت: تب مالت یا بروسلوز، یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که عامل آن باکتری بروسلا می‌باشد. این بیماری اگرچه قابل درمان است، اما درمان آن معمولاً طولانی‌مدت بوده و نیازمند مراقبت‌های جدی است. در حال حاضر، نزدیک به ۷۵ درصد از موارد ابتلاء در کشور در مناطق روستایی مشاهده می‌شود که عمدتاً ناشی از تماس مستقیم با دام آلوده یا مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه و سنتی است. در مناطق شهری نیز حدود ۲۵ درصد از موارد به علت استفاده از فرآورده‌هایی مانند پنیر تازه، بستنی یا خامه‌ای است که از شیر غیرپاستوریزه تهیه می‌شوند.

وی افزود: با وجود هشدار‌های مکرر، متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد افزایش گرایش مردم به مصرف محصولات لبنی به اصطلاح ارگانیک هستیم. این گرایش که گاهی تحت عنوان سبک زندگی سالم یا طبیعی تبلیغ می‌شود، در بسیاری از موارد پایه و اساس علمی و بهداشتی ندارد و بیشتر جنبه تجاری پیدا کرده است.

افزایش گرایش نادرست به لبنیات ارگانیک

به گفته زینلی؛ واقعیت این است که بسیاری از لبنیاتی که در کارگاه‌ها یا مغازه‌ها تحت عنوان سنتی یا ارگانیک به فروش می‌رسند، تحت هیچ‌گونه نظارت بهداشتی نبوده و می‌توانند عامل انتقال بیماری‌های خطرناکی مانند تب مالت باشند.

وی ادامه داد: توصیه ما به مردم این است که از مصرف هرگونه لبنیات سنتی و فرآورده‌های تهیه‌شده از شیر خام خودداری کنند. تمام لبنیات مورد استفاده، از جمله شیر، پنیر، ماست و خامه باید به‌صورت پاستوریزه و از فروشگاه‌های معتبر تهیه شوند.

وی خاطرنشان کرد: برخی نگرانی‌ها درباره وجود مواد نگهدارنده در شیر‌های صنعتی مطرح شده است که لازم است شفاف‌سازی شود و شیر‌های پاستوریزه و استریلیزه که در کارخانه‌های معتبر تهیه می‌شوند، حاوی هیچ‌گونه ماده نگهدارنده‌ای نیستند. تفاوت در ماندگاری این محصولات تنها به نوع فرآیند حرارتی برمی‌گردد.

فقط از لبنیات پاستوریزه استفاده کنید

زینلی ادامه داد: شیر پاستوریزه با حرارت پایین‌تری آماده می‌شود و معمولاً تا یک هفته قابل استفاده است، در حالی که شیر استریلیزه (UHT) با حرارت بسیار بالا استریل شده و بسته‌بندی آن نیز به‌گونه‌ای طراحی شده که تا شش ماه بدون نیاز به مواد نگهدارنده قابل نگهداری است. این مسئله بار‌ها توسط مستندات رسمی و مکاتبات با سازمان غذا و دارو تأیید شده است.

وی ادامه داد: در مواردی که افراد ناچار به استفاده از شیر سنتی یا فله‌ای هستند، حداقل باید شیر را تا دمای جوش حرارت داده و سه تا پنج دقیقه به حالت قل‌زدن نگه دارند. در صورتی که پنیر از شیر خام تهیه شده باشد، باید حداقل سه ماه در آب نمک بماند تا امکان مصرف پیدا کند. سایر محصولات مانند کره، ماست و خامه نیز باید صرفاً از شیر جوشانده‌شده تهیه شوند.

خطرات تماس تنفسی یا پوستی با دام‌های آلوده

به گفته زینلی؛ لازم به ذکر است که خطر ابتلاء به تب مالت فقط به مصرف لبنیات سنتی محدود نمی‌شود. تماس مستقیم با دام‌های آلوده نیز یکی دیگر از راه‌های انتقال بیماری است. حتی تنفس در محل نگهداری دام یا تماس ترشحات آلوده دامی با زخم یا خراش‌های روی پوست می‌تواند باعث ابتلاء شود. این موضوع به‌ویژه در مورد دام‌هایی که در ظاهر علائمی ندارند، اما ناقل بیماری هستند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین ضروری است که مردم، به‌ویژه ساکنان مناطق روستایی و همچنین مصرف‌کنندگان شهری، در انتخاب و مصرف لبنیات دقت کافی داشته باشند و از مصرف فرآورده‌های غیرپاستوریزه به‌طور جدی پرهیز کنند.

منبع: بهداشت نیوز 
 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->