زبان و ادبیات زنده است؛ نویسندگان باید خود را به‌روز نگه دارند انجمن موسیقی تئاتر به دنبال آثار نو + فراخوان حضور «باشو، غریبه کوچک» در پنجاهمین جشنواره فیلم تورنتو «محمد رسول‌الله»؛ فیلمی با مخاطب جهانی «فاتحه‌ای در کمین یک سکته»؛ رونمایی از کتاب جدید محمد دانشور در نگارخانه آسمان تتلو عفو‌ رهبری می‌گیرد؟ | ولادت پیامبر (ص) و‌ روز سرنوشت ساز برای آقای خواننده رقابت سریال‌سازان بزرگ در نمایش خانگی «اپرای عروسکی حافظ» با صدای علیرضا قربانی روی صحنه می‌رود ویدئو | درخواست جناب‌خان از رییس جمهور | بیمارستان سوختگی چه شد؟ پژوهشگران برجسته در هیئت انتخاب سمینار تئاتر آیینی قرار گرفتند وقتی سریال‌ها در تلویزیون امن‌اند، اما در تلوبیون خطرناک! بهنام تشکر در نمایش «بار هستی» به روی صحنه می‌رود گزارشی از نمایشگاه شعر و نقاشی «و خون هنوز زنده است» در هنرخانه درخت | فریاد کلمات در تلفیق شعر و نقاشی آموزش داستان نویسی | گسل‌های آدمیزادی (بخش پنجم) درباره حسن عمید مؤلف پرفروش ترین لغت نامه فارسی | فرهنگِ ۱۵۰هزاردلاری زمان پخش «مسابقه بزرگ ۱۰۰» با اجرای هادی حجازی‌فر آمیتاب باچان و شاهرخ خان در فیلم «دون» هم‌بازی شدند
سرخط خبرها

هادی خانیکی: اجبار به یادگیری و مطالعه از پیامدهای شرایط فعلی است

  • کد خبر: ۳۴۵۱۴
  • ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۲
هادی خانیکی: اجبار به یادگیری و مطالعه از پیامدهای شرایط فعلی است
استاد علوم ارتباطات گفت: میزان کتابخوانی را نمی‌توان با شاخص‌های قبلی سنجید، اینکه شمارگان کتاب پایین است به منزله این نیست که میانگین کتابخوانی در کشور پایین است چرا که امروزه کتاب از طریق فضای مجازی در دسترس قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هادی خانیکی، جامعه‌شناس و استاد علوم ارتباطات، تعطیلی کتابخانه‌ها را شوک بزرگی برای جامعه و افکار عمومی دانست: «تعطیلی ناگهانی مراکز علمی و فرهنگی از جمله کتابخانه ها شوک بزرگ برای جامعه بود اما دیجیتال سازی منابع موجب شده تا از طریق فضای مجازی منابع در دسترس عموم قرار گیرد.»

 

این استاد دانشگاه با اشاره به این مطلب که الزامات دولت الکترونیک سبب شده بخش عمده‌ای از منابع دیجیتال‌سازی شوند، گفت: «پیش از شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، یک رقابت نه چندان آرام بین فرهنگ مجازی و فرهنگ کلاسیک (فرهنگ متعارف) وجود داشت که این امر به خوبی در فعالیت رسانه‌ها مشهود است به طوری که شاهد رقابت بین روزنامه‌نگاری کلاسیک و رسانه‌های مجازی هستیم اما مواجهه با ویروس کرونا به این فرآیند شدت داد.»

 

خانیکی درباره تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت کتابخانه‌ها و فرآیند کتابخوانی توضیح داد: «مطالعه نسخه‌های مجازی کتاب در ایران قبل از شیوع ویروس کرونا آغاز شده بود و در گذشته نیز فایل‌های pdf کتاب‌ها برای بهره مندی علاقمندان در سایت‌ها یا شبکه‌های مجازی بارگذاری می شد. اما با شیوع و گستردگی ویروس کرونا این امر به ناگهان مورد توجه بیشتری قرار گرفت چرا که با توجه بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی دست یابی به نسخه‌ها و کتاب‌های کاغذی میسر نشد.»

 

خانیکی تاکید کرد: «میزان کتابخوانی را نمی‌توان با شاخص‌های قبلی سنجید، اینکه تیراژ کتاب پایین است به منزله این نیست که میانگین کتابخوانی در کشور عدد کمی دارد چرا که امروزه کتاب از طریق فضای مجازی در دسترس قرار گرفته است.»

 

به گفته خانیکی، تعطیلی مراکز فرهنگی و علمی مانند کتابخانه‌ها، سینماها و حتی اماکن مذهبی در روزهای کرونایی به دلیل ناگهانی‌بودن، شوکی را به جامعه و افکار عمومی وارد کرده است.

 

وی تاکید کرد: «شرایط فعلی اجبار به یادگیری، اجبار به مطالعه را به دنبال دارد، این امر به این معنی است که باید به سراغ فرآورده های فرهنگی رفت در چنین شرایطی صنعت نشر و مدیریت اسناد و صنعت آرشیو تماما در معرض دگرگونی قرار گرفته است.»

 

خانیکی در پایان ضمن مهم‌دانستن پرداختن به مقوله داده‌ها، انتشارات باز و آموزش باز گفت: «امروزه سایت‌ها به سمت داده‌های باز سوق یافته‌اند به طوری که با ارائه‌های مجازی و آنلاین سر و کار داریم.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->