نرخ احیای قلبی ۷۰ درصد در اورژانس حرم مطهر رضوی، رکوردی جهانی در دارالشفاء امام مهربانی‌ها مراسم استقبال از مدال‌آوران مشهدی مسابقات جهانی دانش‌آموزی زیست‌شناسی و هوش مصنوعی برگزار شد + ویدئو محل برگزاری فشن‌شوی قانون‌شکن پلمب شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۵ استان در پی پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) دانش‌آموزان خراسان رضوی متقاضی تحصیل در هنرستان‌ چرا جنگل‌های ارسباران تا کنون ثبت جهانی نشده‌اند؟ مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: فقط از تیم‌های رسمی المپیادی حمایت و پشتیبانی مالی می‌شود + فیلم نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی آیا سالاد جایگزین شام می‌شود؟ توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود بازنشستگان نگران نباشند؛ حقوق و مزایای بازنشستگان با ادغام صندوق‌ها تغییر نمی‌کند نقدی بر رویکرد تقلیل‌گرایانه به آموزش‌و‌پرورش کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از محور‌های اصلی برنامه هفتم توسعه است
سرخط خبرها

بررسی فعالیت ضدسرطانی ترکیبات جدید یک فلز کمیاب در ایران

  • کد خبر: ۳۴۵۳۰۶
  • ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۴
بررسی فعالیت ضدسرطانی ترکیبات جدید یک فلز کمیاب در ایران
«سنتز، شناسایی و بررسی فعالیت ضدسرطانی کمپلکس‌های جدید روتنیم» عنوان طرح رساله دکتری مریم تقی‌زاده شول است که با راهنمایی هادی امیری رودباری و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مریم تقی‌زاده شول با مدرک دکتری تخصصی شیمی - شیمی معدنی از دانشگاه اصفهان درباره این طرح، توضیح داد: سرطان به‌عنوان یک بیماری غیرواگیر از عوامل اصلی مرگ‌ومیر در جهان به شمار می‌آید و امروزه، بیش از صد نوع مختلف از این بیماری شناخته شده است. روش‌های مختلفی از قبیل جراحی، شیمی‌درمانی، هورمون‌درمانی، پرتودرمانی و درمان بیولوژیک ایمونوتراپی، برای درمان سرطان وجود دارد. در این میان، شیمی‌درمانی که بر اساس استفاده از ترکیبات شیمیایی مختلف است؛ متداول‌ترین روش درمان به شمار می‌رود.

وی افزود: دارو‌های ضد سرطان شامل سیس پلاتین، کربوپلاتین و اگزالی پلاتین از جمله دارو‌های شیمی‌درمانی بر پایه کمپلکس‌های فلزی هستند که با وجود موفقیت در درمان سرطان موجب تخریب تعدادی از سلول‌های سالم همراه با از بین رفتن سلول‌های سرطانی می‌شوند و به‌علاوه، مقاومت دارویی و عوارض جانبی نیز از این دارو‌ها مشاهده شده است.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: این مسأله سبب شده است که بسیاری از گروه‌های تحقیقاتی در حوزه بیوشیمی به‌منظور افزایش کارایی و کاهش اثرات جانبی دارو بر روی سنتز و بررسی خواص ضد سرطانی ترکیب‌های فلزی جدید تمرکز کنند. در این راستا علاوه بر انتخاب فلز مرکزی، انتخاب نوع لیگاند نیز از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

وی تصریح کرد: با توجه به این موارد در مورد خواص زیستی و ضد سرطانی، کمپلکس‌های روتنیم و به‌خصوص کمپلکس‌های پلی‌پیریدیلی روتنیم، سنتز و بررسی خواص ضدسرطانی ترکیبات جدید از کمپلکس‌های پلی‌پیریدیلی روتنیم، که خواص منحصربه‌فردی در درمان سرطان دارند، مهم‌ترین زمینه استفاده و کاربرد نتایج حاصل از این پروژه در صنعت داروسازی و دارو‌های ضد سرطان است.

تقی‌زاده شول تأکید کرد: علاوه بر فلز مرکزی، انتخاب نوع لیگاند تأثیر بسزایی در خواص کمپلکس‌های سنتز شده دارد. در مجموعه کمپلکسی حاضر علاوه بر فلز روتنیم که خواص ضدسرطانی منحصربه‌فردی دارد، از سالیسیل‌آلدهید‌های استخلاف‌دار استفاده شده است که تغییرات قابل توجه در ساختار الکترونی، برهم‌کنش‌های بین مولکولی و در نهایت خواص زیستی و فعالیت ضدسرطانی ترکیبات ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: با مطالعات انجام شده انتظار می‌رود که کمپلکس‌های سنتز شده حلالیت آبی خوبی داشته باشند که این امر سبب می‌شود این مجموعه برای انجام تست‌های ضدسرطانی بسیار مناسب باشند.

روتنیم یک فلز واسطه کمیاب با نماد شیمیایی Ru و عدد اتمی ۴۴ است که در گروه پلاتین جدول تناوبی قرار دارد. این فلز به دلیل مقاومت در برابر خوردگی، سختی و استحکام بالا، در کاربرد‌های مختلف صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روتنیم همچنین به عنوان کاتالیزور در واکنش‌های شیمیایی و در تولید آلیاژ‌های مختلف به کار می‌رود.

ویژگی‌های روتنیم:

- فلز نقره‌ای رنگ و براق.

- بسیار مقاوم در برابر خوردگی و سایش.

- نقطه ذوب بالا

- با اسید‌ها واکنش نمی‌دهد، اما با اکسیدکننده‌ها واکنش می‌دهد.

- از فلزات نادر و کمیاب جدول تناوبی است

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->