تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۸ فوتی و ۱۵ مصدوم در واژگونی اتوبوس در محور فیروزآباد – کوار (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم خبر داد: شهادت ۲۰ استاد و دانشجو در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رئیس جمعیت هلال احمر خبر داد: تهیه دستورالعمل برای مصدومان احتمالی هسته‌ای | شهادت ۱۰۶۰ غیرنظامی در جنگ ۱۲ روزه وظیفه نظارتی مدیران بر دوره‌های توانمندسازی معلمان از مهر ۱۴۰۴ تکیه دوره‌های توانمندسازی معلمان بر ۳ محور اساسی مدیرکل فرودگاه‌های استان خراسان‌رضوی خبر داد: برقراری پرواز فوق‌العاده ویژه زائران حسینی در مسیر‌های نجف و بغداد جزئیات دوره توانمندسازی معلمان اعلام شد گزینش داوطلبان دانشگاه فرهنگیان در چه مرحله‌ای است؟ (۲۸ تیر ۱۴۰۴) درخواست رئیس پلیس راهور از مردم درخصوص معرفی امدادخودرو‌های متخلف اقشار متوسط دیگر توان سفر رفتن ندارند! تأکید مشاور وزیر آموزش و پرورش بر تقویت تجهیزات آموزشی | چینش کلاس‌ها تغییر خواهد کرد وزیر آموزش و پرورش: سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ با کیفیت بالای آموزشی آغاز خواهد شد کنترل فشار خون با کدام ورزش میسر است؟ کاهش سن «سکته قلبی» در کشور حکم اعدام ۳ متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) تمام کودکان اتباع بهزیستی دارای اقامت مجاز هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته آزمون تیزهوشان، آزمونی برای اعتماد عمومی چهره زنانه سالمندی در ایران | بیش از ۷۵ درصد از سالمندان در شهر‌ها زندگی می‌کنند روشن‌بودن طولانی‌مدت صفحه‌نمایش‌، سلامت چشم‌ را به خطر می‌اندازد مهلت ثبت‌نام دانشگاهیان جهت تشرف به پیاده‌روی اربعین امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد مصرف منظم ماست پروبیوتیک، خطر دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد زن جوان در بازسازی صحنه قتل همسرش: شوهرم را همیشه دوست داشتم! هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف نمک‌ دریا ظرفیت پذیرش در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + تاریخ اعلام نتایج آزمون اتهام تجاوز جنسی به ۸ زن در پرونده شیطانی به نام «کیوان»
سرخط خبرها

کدام‌یک مقصر «چاقی» است، غذا‌ی پرکالری یا ورزش‌نکردن؟

  • کد خبر: ۳۴۵۸۹۰
  • ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۸
کدام‌یک مقصر «چاقی» است، غذا‌ی پرکالری یا ورزش‌نکردن؟
یافته‌های یک پژوهش نشان می‌دهد چاقی، بیشتر نتیجه پیروی از رژیم غذایی پرکالری و مصرف غذا‌های فوق‌فرآوری‌شده است تا ورزش‌نکردن.

به گزارش شهرآرانیوز، مِدیکال اِکسپرس آورده است: همه روی این موضوع اتفاق‌نظر دارند که چاقی یک همه‌گیری جهانی، به‌ویژه در کشور‌های صنعتی است و عامل مهم بیماری‌ها و ضعف سلامت عمومی به‌شمار می‌رود؛ اما درباره اینکه علت اصلی چاقی، رژیم غذایی است یا ورزش‌نکردن، اختلاف‌نظر‌هایی وجود داشته است.

کالری‌های مصرفی باید به‌عنوان انرژی مصرف شوند؛ چه از طریق فعالیت بدنی و چه از طریق فعالیت‌های پایه. فعالیت‌های پایه فرآیند‌های ذاتی درون بدن هستند که انرژی مصرف می‌کنند، مانند تنفس یا هضم غذا. آنچه مشخص نشده و به عنوان سوال باقی مانده، این است که «چاقی» به کدام علت، ایجاد می‌شود:، چون به طور متوسط کالری زیادی دریافت شده که بیش از میزان لازم برای فعالیت‌های عادی است و یا اینکه میزان کالری دریافت‌شده معقول بوده، اما فعالیت کافی برای مصرف آن انجام نشده است.

در پژوهشی که یافته‌های آن به‌تازگی به صورت مقاله‌ای در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم/ Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده، محققان روی مقوله رژیم غذایی در برابر ورزش تمرکز کردند.

بر اساس یافته‌های آنان، چاقی در کشور‌های توسعه‌یافته‌تر از نظر اقتصادی شایع‌تر است، اما به نظر می‌رسد که مردم این کشور‌ها در کل، انرژی بیشتری نیز مصرف می‌کنند. با این حال، این شامل حال همه افراد نمی‌شود.

محققان اذعان کردند که اندازه بدن، مانند قد، به طور کلی در مناطق صنعتی بزرگ‌تر است. در وزن و مصرف انرژی نیز به دلیل سن و جنس، نوساناتی وجود دارد. محققان با تنظیم این عوامل، داده‌های خود را بیشتر اصلاح کردند.

آنان دریافتند که کل انرژی مصرفی روزانه (مجموع کالری‌هایی که بدن در طول روز می‌سوزاند)، ارتباط ضعیفی با چاقی دارد و حدود ۱۰ درصد از افزایش بروز چاقی در کشور‌های توسعه‌یافته‌تر را تشکیل می‌دهد. در عوض، مصرف بیشتر غذا‌های فوق فرآوری‌شده (UPF)، مانند گوشت‌های فرآوری‌شده، غذا‌های آماده و کیک‌های میان‌وعده، از عوامل ایجاد چاقی است و درصد غذا‌های فوق فرآوری‌شده در رژیم غذایی با درصد چربی بدن همبستگی مثبت دارد.

این پژوهشگران با اینکه معتقدند ورزش‌نکردن عامل اصلی چاقی نیست؛ اما ورزش منظم را توصیه می‌کنند؛ زیرا در هر حال کلید پیشگیری از بیماری‌ها و حفظ سلامت روان بهتر محسوب می‌شود.

آنها همچنین بر لزوم تأکید بر کاهش مصرف غذا‌های فرآوری‌شده به‌منظور کمک به مقابله با بحران چاقی تأکید می‌کنند، اما قصد دارند به مطالعه درباره آنچه باعث می‌شود برخی غذا‌ها به چاقی منجر شوند، ادامه دهند؛ زیرا به نظر می‌رسد غذا‌های فوق فرآوری‌شده به روش‌های منحصربه‌فردی بر بدن تأثیر می‌گذارند.

در این مقاله آمده است: خوش‌طعمی بیش از حد، چگالی انرژی، ترکیب مواد مغذی و ظاهر غذا‌های فوق فرآوری‌شده ممکن است سیگنال‌دهی سیری را مختل و افراد را به خوردن بیش از حد تشویق کند. همچنین مشخص شده است که فرآوری باعث می‌شود درصد کالری مصرفی بیشترری به جای دفع، جذب بدن شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->