ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

چطور از تجمع باکتری‌ها در غذا و نوشیدنی جلوگیری کنیم؟

  • کد خبر: ۳۴۷۳۵۸
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۱
چطور از تجمع باکتری‌ها در غذا و نوشیدنی جلوگیری کنیم؟
در فضای مجازی ادعا شده که نتایج مطالعات نشان می‌دهد اگر نوشیدنی برای چند ساعت در فضای باز و در معرض اکسیژن بماند، باکتری‌ها و ترکیبات مضر در آن تشکیل می‌شود. اما آیا این موارد مطرح شده با واقعیت منطبق است و متخصصان هم با نتایج تحقیقات و آنچه در فضای مجازی مطرح می‌شود هم نظر هستند؟

به گزارش شهرآرانیوز، درباره صحت و سقم ادعای مطرح شده درباره ایجاد باکتری در نوشیدنی‌هایی که در فضای باز قرار می‌گیرند دکتر منصور رضایی متخصص تغذیه توضیح می دهند:

چه نوشیدنی‌هایی در فضای باز خطرناک می‌شوند؟

دکتر منصور رضایی با بیان اینکه مسائلی نظیر اینکه اگر نوشیدنی در فضای باز و در معرض اکسیژن بماند، باکتری‌ها و ترکیبات مضر در آن تشکیل می‌شود بیشتر از مواردی است که در فضای مجازی مطرح می‌شود، گفت: زیاد نسبت به مطالبی که خیلی در فضای مجازی مطرح می‌شود، احساس خوبی ندارم. آنها ادله خودشان را دارند و با آسمان و ریسمان بافتن و افزودن مواردی از طب سنتی سعی در جذب کاربر و فالوور دارند. البته این مورد درباره نوشیدنی‌های حاوی خامه و شیر و آبمیوه‌هایی که تکه‌های میوه طبیعی در خود دارند صدق می‌کند. اما ادله علمی برای اینکه همه نوشیدنی‌ها در صورتی که فضای بیرون قرار گیرند، محل کشت میکروب‌ها و یروس‌ها می‌شوند وجود ندارد. یک زمانی درباره یک غذا مانند مرغ، تخم مرغ، شیر آبگوشت و خورش از من نظر می‌خواهید که می‌گویم بله در صورتی که این غذا‌ها برای مدت نسبتا طولانی در محیط بیرون نگهداری شوند محیط کشت میکروب و باکتری و انگل در آنها ایجاد می‌شود. یعنی همانطور که ما از تغذیه شیر سود می‌بریم، میکروب‌ها ریروس‌ها انگل‌ها و قارج‌ها هم سود می‌برند. در نتیجه محیط کشتی در آبگوشت یا خورش‌ها و گوشت‌ها و آبمیوه‌هایی که در فضای باز نگهداشته می‌شوند تشکیل می‌شود.

او در ارتباط با نوشیدنی‌ها توضیح داد: اینکه یک نوشیدنی مانند چای دم کرده برای چند ساعت بماند و محلی برای رشد میکروب‌ها و باکتری‌ها شود، چنین چیزی را تا به حال نشینیده و دیده و تجربه نکرده‌ام و به نظر نمی‌رسد ادله محکمی در این باره وجود داشته باشد و ترجیح می‌دهم در این باره سکوت کنم. در مورد آب معندی هم این مساله مطرح می‌شود که اگر در فضای بیرون نور مستقیم مدتی نسبتا طولانی به آن بخورد، پلیمر‌های پلاستیک بطری مونومر آزاد می‌کنند، مونومر‌ها می‌تواند یکی از فاکتور‌های خطر برای ایجاد سرطان باشد. اما نه اینکه من یک یا دو بار از این آب بخورم. این در صورتی تا حدی امکان پذیر است که فردی آب را دائم در فریزر قرار داده و از پلاستیک بطری آن مونومر آزاد شده و اگر فضای بیرون قرار گیرد مونومر‌های بیشتری آزاد می‌شود که این مونومر‌ها می‌توانند از دلایل تحریک سلول‌های سرطانی باشند. اما اگر آب در فضای باز بماند و باکتری و میکروب در آن جمع شود، من برای این فرضیه ادله‌ای ندارم.

این متخصص در ادامه توضیح داد:، اما آبگوشت، خورش، سوپ و غذا‌هایی که در میهمانی‌ها بعد از صرف غذا تا چند ساعت می‌گذارند در دمای بیرون بمانند محیط مناسبی برای کشت میکروب‌ها می‌شوند غذا‌هایی که در دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه اتاق باقی بمانند بهترین محل برای تشکیل باکتری و میکروب‌ها خواهند یود. به چنین فضایی محیط کشت می‌گویند. من زیاد به این به این فرضیه که آب بطری در صورت قرار گرفتن در فضای بیرون می‌تواند محل تجمع باکتری‌ها و میکروب‌ها شود اعتقادی ندارم.

چکار کنیم؟

دکتر رضایی درباره راهکار‌های پیشگیری از تشکیل ازباکتری‌ها و میکزوب‌ها در خوراکی‌ها گفت: غذا‌ها باید در اولین زمان ممکن (یا به قول انگلیسی‌ها as soon as possible) بعد از خورده شدن ناهار یا شام بلافاصله سرد شوند (و نه آهسته) و آنها را در یخچال بگذاریم. اگر در فضای بیرون آبگوشت و خورش را نگهداریم بارمیکروبی آن بالا می‌رود و سیستم ایمنی بدن تا حدی می‌تواند این میکروب‌ها را تحمل کند، از آن حد که گذر کند آن میکروب، ویروس یا باکتری، انگل یا قارج بر بدن ما عارض می‌شود و می‌تواند بیماری‌های گوارشی هم به شکل حاد اسهال و به شکل بیماری‌های مزمن نظیر بیماری‌های کبدی ایجاد کند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->