۱۲ نفر در تصادف زنجیره‌ای محور ملک آباد- مشهد مصدوم شدند (۲ آبان ۱۴۰۴) مسمومیت ۳ نفربا گاز مونوکسیدکربن در نیشابور (۲ آبان ۱۴۰۴) انفجار در خیابان پیروزی تهران؛ سوختگی با ۳ مصدوم مصرف دارو در ایران بیش از ۲ برابر مصرف به ازای جمعیت آخرین مهلت ثبت نام تکمیل ظرفیت دستیاری فوق تخصصی پزشکی تا فردا (۳ آبان ۱۴۰۴) ماجرای فوت یک مسافر در پرواز تهران- بوشهر رئیس کل سازمان نظام پرستاری: مشکلات پرستاران نیازمند توجه جدی دولت و مجلس است ۱۲ گردشگر در جنگل‌های مازندران مفقود شدند (۲ آبان ۱۴۰۴) راز لیوان سفید| روایتی از جنجال بزرگ متخصصان تغذیه درباره مصرف شیر کشف ۵۰ بسته مواد مخدر در هنگ مرزی تایباد (۲ آبان ۱۴۰۴) هوای مشهد برای هجدهمین روز پیاپی در شرایط ناسالم است (۲ آبان ۱۴۰۴) سرباز هتاک مرز میلک دستگیر شد | ماجرا چه بود؟ (یکم آبان ۱۴۰۴) معاون وزیر گردشگری: آماده حمایت قانونی و مالی از سرمایه‌گذاران در مشهد هستیم مصرف این سبزی عمرتان را طولانی‌تر می کند تغییر خودسرانه در مصرف داروهای ضد افسردگی ممنوع! کشف انبار ۱۱۰۰ تُنی پیاز احتکارشده در مشهد (یکم آبان ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید دوباره آلودگی‌ها در مشهد (یکم آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، یکم آبان ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری پراکنده در ارتفاعات استان آغاز واریز حقوق مهرماه ۱۴۰۴ فرهنگیان از امروز (یکم آبان ماه ۱۴۰۴) + فهرست استان‌های مشمول راهکار تغذیه‌ای برای آلودگی هوا با این روش‌ها از پوکی استخوان در امان بمانید چرا حقوق مهرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی با تأخیر واریز می‌شود؟ چطور در هنگام صبح عملکرد ذهنی‌مان را تقویت کنیم؟ چرا بدن در پاییز تشنه‌تر است؟ درباره ابهامات طرح خدمات برخط دارورسانی | نسخه ناخوانای دارورسانی آنلاین مرگبارترین سوء‌استفاده‌های دارویی، عرضه کپسول‌های دست‌ساز لاغری در عطاری یا آرایشگاه‌های زنانه پلیس فتای مشهد جاعلان مدارک دانشگاهی را دستگیر کرد حق اولاد بازماندگان تأمین اجتماعی برای واجدین شرایط پرداخت شد (یکم آبان ۱۴۰۴) مسمومیت با دارو؛ بیشترین مسمومیت منجر به فوت در سالهای اخیر | مشهد رکورددار است
سرخط خبرها

سلامت باروری در گرو زایمان طبیعی و تغذیه با شیر مادر است

  • کد خبر: ۳۴۷۹۰۶
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۳
سلامت باروری در گرو زایمان طبیعی و تغذیه با شیر مادر است
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سلامت باروری مفهومی فراتر از سلامت جسمی است و ابعاد روانی و اجتماعی زندگی فرد از دوران تولد تا مرگ را نیز شامل می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، پروین شهری، نرخ بالای سزارین را یکی از چالش‌های جدی در حوزه سلامت باروری عنوان کرد و گفت: تمایل به زایمان سزارین به ویژه در میان مادران جوان، عمدتاً به دلیل ترس از زایمان طبیعی و تجربه ناخوشایند آن صورت می‌گیرد. این در حالی است که سزارین یک عمل جراحی با عوارض متعدد از جمله خطرات بیهوشی، خونریزی و تهدید سلامت نوزاد به‌دلیل انتقال داروی بیهوشی است و باید تنها در صورت ضرورت پزشکی انجام شود.

شهری با اشاره به برنامه‌های قانون حمایت از جوانی جمعیت برای کاهش نرخ سزارین، تصریح کرد: تلاش‌هایی در حال انجام است تا با آموزش‌های دوران بارداری، معرفی روش‌های زایمان بی‌درد و بهبود فضای زایشگاه‌ها، نگرش مادران نسبت به زایمان طبیعی تغییر یابد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، حمایت خانواده را در تصمیم‌گیری مادران برای نوع زایمان بسیار تأثیرگذار دانست و افزود: حمایت همسر، مادر، دوستان و پزشک می‌تواند نقش مهمی در انتخاب آگاهانه و صحیح نوع زایمان داشته باشد.

شهری در ادامه، کاهش تغذیه انحصاری با شیر مادر اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر کمتر از یک‌سوم نوزادان ایرانی تا شش ماهگی به‌صورت انحصاری با شیر مادر تغذیه می‌شوند، این در حالی است که شیر مادر می‌تواند سالانه از مرگ بیش از ۱.۵ میلیون شیرخوار در جهان جلوگیری کند.

وی با تأکید بر اینکه شیر مادر یک غذای کامل برای کودک محسوب می‌شود، گفت: شیر مادر نه‌تنها تمامی نیاز‌های غذایی شیرخوار را در شش ماه نخست زندگی تأمین می‌کند، بلکه حاوی سلول‌های ایمنی فعالی است که کودک را در برابر بیماری‌های گوارشی، عفونت‌های تنفسی، عفونت گوش میانی، آسم، اگزما و آلرژی محافظت می‌کند. همچنین در بلندمدت خطر ابتلاء به چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان را برای کودک کاهش می‌دهد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز ادامه داد: شیر مادر بر حسب سن کودک و حتی در هر وعده تغییر ترکیب می‌دهد و متناسب با نیاز شیرخوار تولید می‌شود. همچنین ارتباط نزدیک مادر و نوزاد هنگام شیردهی، موجب شکل‌گیری پیوند عاطفی قوی و ارتقای رشد شناختی و روانی کودک می‌گردد.

شهری همچنین به مزایای قابل توجه شیردهی برای مادران را نیز اشاره کرد و گفت: تغذیه با شیر مادر خطر ابتلاء به سرطان پستان و تخمدان، پوکی استخوان و کم‌خونی را در مادران کاهش می‌دهد. همچنین با به تأخیر انداختن قاعدگی، به فاصله‌گذاری طبیعی بین فرزندان و در صورت رعایت تغذیه صحیح نیز به کاهش وزن مادر پس از بارداری کمک می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شیردهی می‌تواند انگیزه‌ای برای ترک رفتار‌های ناسالم مانند مصرف سیگار باشد؛ برخی از مادران به دلایل نادرستی همچون نگرانی درباره تناسب اندام یا احساس وابستگی بیش از حد کودک، از آغاز شیردهی خودداری می‌کنند یا آن را زودتر از زمان خود قطع می‌کنند؛ این باور‌های اشتباه نیاز به اصلاح و آگاهی‌رسانی دارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره لزوم ارتقای آموزش، توسعه زیرساخت‌ها و حمایت اجتماعی برای تداوم تغذیه با شیر مادر اظهار داشت: طراحی برنامه‌های آموزشی گسترده برای معرفی مزایای شیر مادر بسیار ضروری است. آموزش‌ها باید از دوران بلوغ آغاز شود و در مشاوره‌های پیش از ازدواج، پیش از بارداری و همچنین دوران بارداری به مادران ارائه گردد تا مادر از نظر روانی و جسمی برای شیردهی آمادگی لازم را کسب نماید.

شهری خاطرنشان کرد: برای مادران شاغل، مرخصی شیردهی در نظر گرفته می‌شود ولی نبود مهدکودک در محل کار یا در نزدیکی آن باعث می‌شود بسیاری از مادران شیردهی را متوقف کنند. توسعه زیرساخت‌های حمایتی مانند مهدکودک در محل کار و آموزش‌های رسانه‌ای و اجتماعی، می‌تواند نقش مؤثری در ارتقا تغذیه نوزادان با شیر مادر داشته باشد.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->