اطلاعیه وزارت ارشاد برای جاماندگان اینترنت هدیه خبرنگاران پلتفرم «فیلم‌نت» فیلم‌های توقیفی را پخش می‌کند! روایتی از زندگی دو خانواده هر روز صبح از شبکه دو رسول صدرعاملی: استاد فرشچیان، هنرمند بزرگ و تکرار نشدنی بازیگر «سوپرمن» به طرح اخراج مهاجرین توسط ترامپ پیوست! ایجاد کارخانه انیمیشن در خراسان؛ گامی مهم در حمایت از تولیدات پویانمایی + فیلم تیلور سوئیفت کارگردان سینما شد! کاظم چلیپا: استاد فرشچیان ارتباط خاصی با امام رضا(ع) داشتند + فیلم فیلم جدید تام کروز به دلیل اختلاف بر سر بودجه تعلیق شد مسابقه «یک دو صدا» در ایام اربعین از رادیو پخش می‌شود حمایت بازیگران «بازی تاج‌وتخت» از مردم فلسطین همچنان ادامه دارد + تصاویر پخش برنامه‌های ویژه از شبکه مستند برای استاد فرشچیان پخش مصاحبه تلویزیونی استاد فرشچیان امشب (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) از تلویزیون برنامه «سر سفره خدا» در هنگام پیاده روی اربعین روی آنتن شبکه کودک می‌رود نظر شهید سلیمانی درباره استاد فرشچیان چه بود؟ هشدارهای جدی برنامه «هفت» به بهرام افشاری رمان «دختر آیینه‌پوش»، کتابی برای آشنایی کودکان با نماز پیام تسلیت بنیاد بین المللی امام رضا (ع) به دنبال درگذشت استاد فرشچیان مژده لواسانی با ویژه برنامه «دچار» روی آنتن می‌رود + زمان پخش
سرخط خبرها

ایجاد کارخانه انیمیشن در خراسان؛ گامی مهم در حمایت از تولیدات پویانمایی + فیلم

  • کد خبر: ۳۵۰۶۱۹
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۹
ایجاد کارخانه انیمیشن در خراسان؛ گامی مهم در حمایت از تولیدات پویانمایی + فیلم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در حاشیه بازدید از موسسه فرهنگی شهرآرا گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، ایجاد کارخانه انیمیشن در خراسان برای توانمندسازی و حمایت از تولیدات پویانمایی ضروری است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین مسگرانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عصر امروز (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) به مناسبت روز خبرنگار با حضور در موسسه فرهنگی شهرآرا در پاسخ به این سوال که چرا بعد از جشنواره فجر سال گذشته فضای فرهنگی و هنری مشهد خاموش شده و هیچ خبر و صدایی نیست، اظهار کرد: زمانی که من مسئولیت گرفتم، تقویم رسمی کشور در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و هنری وضعیت مناسبی نداشت. متأسفانه، عمده برنامه‌های بزرگ کشور مثل جشنواره‌های فجر موسیقی، هنر‌های تجسمی و فیلم، بیشتر در ماه‌های پایانی سال به‌ویژه بهمن ماه برگزار می‌شوند. این روند از نظر من مطلوب نیست. در سایر ماه‌ها و فصول سال هم برنامه‌هایی داریم، اما به دلیل نبود توزیع مناسب، اتفاقات شاخص و جریان‌ساز زیادی شاهد نیستیم. این نقدی که شما مطرح می‌کنید، نقد درستی است.

مردمی‌سازی حوزه فرهنگ در شهر‌ها و مناطق روستایی

وی ادامه داد: البته ما در حوزه فرهنگی و هنری کار‌هایی انجام داده‌ایم. بخشی از فعالیت‌هایمان در حوزه برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری بوده است؛ مثل فعال‌سازی شورای فرهنگ عمومی در استان و شهرستان‌ها. کار این شورا هماهنگ‌کردن، رصد حوزه فرهنگ و مسائل اجتماعی و نیز سیاست‌گذاری در این زمینه است. فعال‌کردن همین شورا، کار کوچکی نیست. سیاست ما این نیست که صرفاً تعداد رویداد‌ها را افزایش دهیم. در کل، در وزارت ارشاد پنج کلان‌برنامه تعریف شده است. اکنون به عنوان یک کارشناس و مدیر فرهنگی، بر اساس آنچه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده، ما این برنامه‌ها را دنبال می‌کنیم. یکی از این کلان‌برنامه‌ها «عدالت فرهنگی و مردمی‌سازی حوزه فرهنگ» است. عدالت فرهنگی یعنی توزیع مناسب اعتبارات فرهنگی در همه نقاط استان، نه فقط در مرکز استان، بلکه در شهر‌های دیگر و حتی در مناطق روستایی و نیمه‌روستایی، تا جایی که امکان دارد.

تمرکز بر توسعه زیرساخت‌های فرهنگی در خراسان رضوی

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تاکید کرد: یکی از مباحث مهم، بحث زیرساخت‌هاست. من باید پیگیری کنم که این زیرساخت‌ها فراهم شود. در حال حاضر، تمام تلاش همکاران ما صرف پیگیری طرح‌های عمرانی بوده و خوشبختانه اتفاقات خوبی هم در حال رقم‌خوردن است. البته ما زمانی نتیجه را اعلام می‌کنیم که به مرحله نهایی برسد؛ قصد نداریم خبر‌های بی‌پایه منتشر کنیم یا امیدواری کاذب ایجاد کنیم. اما درباره «مردمی‌سازی» بخش فرهنگ باید بگویم، منظور این است که وقتی می‌خواهیم یک رویداد فرهنگی برگزار شود، این کار توسط بخش غیردولتی و مؤسسات فرهنگی مردمی انجام گیرد. ما مجوز می‌دهیم، اما خود دولت، شهرداری یا استانداری نباید برگزارکننده اصلی باشند. نقش ما باید نظارت، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری باشد، نه اجرا. این رویکرد، یکی از کلان‌برنامه‌های اصلی ماست.

راه‌اندازی کارخانه انیمیشن؛ گامی بزرگ در توسعه فناوری فرهنگی استان

مسگرانی با اشاره به ساخت کارخانه انیمیشن در خراسان رضوی تاکید کرد: موضوع پیوست فناوری‌های جدید در حوزه فرهنگ برای ما اهمیت زیادی دارد. در این حوزه، تاکنون چهار یا پنج جلسه کلان با پارک علم و فناوری، اداره کل ارشاد و بنیاد پویانمایی و انیمیشن برگزار کرده‌ایم. در حال حاضر، به دنبال آن هستیم که تفاهم‌نامه‌ای که آماده شده، هرچه سریع‌تر اجرایی شود تا یک مجتمع و مرکز تخصصی انیمیشن در مشهد ایجاد شود. طبق یکی از بند‌های برنامه هفتم توسعه، ما موظف به ایجاد «کارخانه انیمیشن یا پویانمایی» هستیم؛ به‌ویژه در استان خراسان و استان کرمان که قوی‌ترین فعالان این حوزه را دارند. این کار، کم‌کاری نیست، بلکه اقدامی جدی در مسیر توانمندسازی مجموعه‌های فعال، تجهیز مراکز و حمایت از تولیدات پویانمایی است. در واقع، اینها بخشی از بسته‌های کاری ما در حوزه فناوری فرهنگی است که به‌طور مستمر پیگیری می‌کنیم.

فعالیت مستمر ستاد بزرگداشت مفاخر فرهنگی در خراسان رضوی

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: سومین مسئله‌ای که از ابتدای سال تاکنون به آن پرداخته‌ایم، توجه به هویت ایرانی و اسلامی و پاسداشت مفاخر فرهنگی است. در این حوزه، حتی یک روز هم تعطیلی نداشته‌ایم. شما می‌دانید که استان ما، تنها و بزرگ‌ترین استان کشور در حوزه مفاخر فرهنگی است. به همین منظور، «ستاد بزرگداشت مفاخر» تشکیل شده و تاکنون چندین جلسه برگزار کرده‌ایم. بزرگداشت مفاخر ملی همچون فردوسی، خیام و عطار را پیگیری و اجرا کرده‌ایم و در شهرستان‌ها نیز مراسم مشابه برگزار شده است.

همچنین برنامه‌هایی برای بزرگداشت بیهقی و سایر مفاخر در دست اجرا داریم. در همین راستا، تفاهم‌نامه‌ای بین استاندار و رئیس انجمن مفاخر منعقد شده که بر اساس آن، انجمن مفاخر استان فعال شده است. نخستین جلسه آن نیز برگزار شده و در این جلسه، طرح‌ها و ایده‌های ارزشمندی ارائه شده است.

مسگرانی خاطرنشان کرد: موضوع هویت ایرانی_ اسلامی ما نیز بخش مهمی از این فعالیت‌های ماست. یکی از رویداد‌هایی که با همکاری بنیاد امام رضا (ع) برگزار شد، «ایران امام رضا» بود. این برنامه پس از جنگ ۱۲ روزه غزه مطرح شد و پیشنهاد اولیه آن مستقیماً از سوی ما ارائه گردید. ابتدا این شعار توسط ما مطرح شد و سپس دیگران نیز به آن پیوستند. بر این اساس، مجموعه رویداد‌های مرتبط با امام رضا (ع) در همه استان‌های کشور، با محوریت مشهد و به نام «ایران امام رضا» برگزار می‌شود. پوستر این رویداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد و ان‌شاءالله اتفاقات بسیار خوبی در همین استان و سایر نقاط کشور با مرکزیت مشهد و خراسان شکل خواهد گرفت. این نیز یکی از بخش‌های مهم فعالیت‌های پیوسته ماست.

صنعت چاپ؛ محور اصلی صادرات فرهنگی استان به بازار کشور‌های همسایه

وی با اشاره به صادرات محصولات فرهنگی خراسان رضوی اضافه کرد: مسئله‌ای که برای ما بسیار مهم است، رونق اقتصادی و تقویت صادرات محصولات فرهنگی است. در حال حاضر، یکی از فعال‌ترین و تأثیرگذارترین بخش‌ها در حوزه صادرات محصولات فرهنگی، صنعت چاپ استان ما است که بازار کشور‌های همسایه را تغذیه می‌کند. شاید بتوان گفت تنها استان کشور هستیم که دارای شهرک تخصصی صنعت چاپ هستیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: در کنار رونق اقتصادی عمومی حوزه فرهنگ، مسئله صادرات فرهنگی نیز مورد توجه جدی ماست و به صورت هم‌زمان پیگیری می‌شود. همچنین، در زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای ورود به حوزه‌های فرهنگی، استقبال خوبی شده است، اما این سرمایه‌گذاری‌ها نیازمند بسته‌های حمایتی و تسهیلات ویژه است که در حال پیگیری این موضوع هستیم تا زمینه رشد و توسعه این بخش فراهم شود.

تقویت صندوق اعتباری هنر؛ اولویت حمایت از هنرمندان استان

مسگرانی خاطرنشان کرد: در حوزه حمایت از هنرمندان، صندوق اعتباری هنر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و قول داده شده که این حمایت‌ها به شکل گسترده‌تر و جدی‌تر انجام شود. در حال حاضر، بیش از چهار هزار نفر بیمه‌شده و عضو صندوق اعتباری هنر در استان داریم که البته پالایش می‌شوند و کسانی که فعالیت مستمر دارند، خدمات مناسبی دریافت می‌کنند. برنامه‌هایی برای تقویت این صندوق داریم و اعتقاد داریم که این صندوق نباید فقط در مرکز استان متمرکز باشد، بلکه باید در سطح شهرستان‌ها حضور فعال داشته باشد تا پاسخگوی جامعه فرهنگی و هنری باشد و مشکلات هنرمندان را به‌صورت مستقیم پیگیری کند. موضوعاتی مانند بیمه اصلی، بیمه تکمیلی و بیمه تأمین اجتماعی از جمله وظایفی است که در این زمینه نیز پیگیری‌های لازم آن انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: موضوعاتی که مطرح شد، بخشی از سندی است که به پیوست حکم بنده بوده و من متعهد شده‌ام که پیگیری شود. البته این به معنای عدم انجام سایر امور نیست. برای هر رویدادی که برگزار می‌شود، یک اتاق فکر و هسته فکری تخصصی شکل گرفته است. برای مثال، نمایشگاه قرآن دارای شورای سیاست‌گذاری و اتاق فکر است که بخش عمده آن غیر دولتی است. در حوزه تئاتر و سینما نیز برنامه‌هایی داریم. اخیراً با شورای عالی سینما صحبت کردم که به زودی جلسه استانی آن با حضور استاندار برگزار خواهد شد تا درباره صنعت سینما، فیلم‌سازی، فیلم کوتاه، فیلم مستند و سرمایه‌گذاری در این حوزه بحث و بررسی شود. اعضای این شورا علاوه بر مسئولان دولتی مانند شهردار، رئیس شورای شهر، ارشاد، میراث فرهنگی و رئیس سازمان برنامه، شامل بخش غیر دولتی فعال در حوزه فرهنگ و هنر نیز هستند. هدف این است که فعالیت‌ها اصولی و کاربردی باشد و دیگر دوره تصدی‌گری مستقیم از سوی وزارت ارشاد گذشته است. سیاست ما اعتماد به جامعه فرهنگی و هنری است و معتقدیم آنها خود بهتر از ما می‌دانند که چگونه امور را مدیریت کنند.

فرید اصغریان
تصویربردار فرید اصغریان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->