کاهش ۱۱ درصدی واردات کشور در ۴ ماهه نخست ۱۴۰۴ قبض پرمصرف‌ترین مشترک برق ایران منتشر شد + عکس ترمز واردات طلا کشیده شد | کاهش ۴۵ درصدی واردات طلا در ۴ ماهه نخست ۱۴۰۴ گزارش مرکز آمار از تورم ۲۹ درصدی تولید محصولات باغی، زراعی و دامداری در خرداد ۱۴۰۴ بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) | هایما S۵ چند؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) | رشد ۱۰ میلیونی کوییک وزیر جهاد کشاورزی: افزایش ۳۰ درصدی قیمت نهاده‌های دامی متوقف شد پروژه ساخت ۲۰۸ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی در حال اجراست + فیلم قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) | ران گوسفندی کیلویی ۸۳۷ هزار تومان ثبت نام برای آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد + جزئیات و لینک ثبت نام (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) هشدار به خریداران طلای دست‌دوم | از تهدید سرمایه تا امکان کم‌فروشی قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد رکوردزنی تولید پیله‌ تر در صنعت نوغان‌داری در خراسان رضوی طی سال جاری رشد حدود ۴۰ درصدی وصول مالیات خراسان رضوی طی چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۴ تداوم سریالی ریزش بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) خبر خوش دولت درباره سهام عدالت چیست؟ | سود سالانه، یک خانواده ۴-۵ نفره به طور میانگین مبلغی حدود ۱۰ میلیون تومان استاندار خراسان رضوی: خواف، نخستین شهرستان خراسان رضوی با تأمین کامل برق از انرژی‌های تجدیدپذیر است بهره‌برداری از ۹ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات در کشور ساخت ۲ خط ریلی جدید بین ایران و ترکمنستان قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) | دلار در مرز ۹۳ هزار تومان فروش ارز اربعین فردا به پایان می‌رسد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز طلا در مشهد اعلام شد (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) آغاز پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری شهریور ماه از فردا (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) بررسی وضعیت بلیت هواپیما و قطار تهران به مشهد در آستانه اربعین حسینی (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) رشد صادرات موادخام به دنبال افزایش قطعی برق و  کاهش ظرفیت تولید در  خراسان رضوی | برق رفت، صادرات خام شد گلایه شهروندان از تداوم محدودیت‌ها در نقل و انتقال پول و صدور چک | بانک سپه: مشکل فقط برای برخی چک‌های قدیمی است نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس: نباید انتظار داشت که تنها با حذف چهار صفر، تورم کاهش پیدا کند رکود پنج‌ساله در بازار سهام را چگونه درمان کنیم؟ | پیشنهاد هشت‌بندی به دولت برای احیای بورس
سرخط خبرها

فرماندار مشهد: آب در مشهد جیره‌بندی نخواهد شد | حق تعرض به آب شرب و کشاورزی کلات را نداریم + فیلم

  • کد خبر: ۳۵۰۶۳۹
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
فرماندار مشهد: آب در مشهد جیره‌بندی نخواهد شد | حق تعرض به آب شرب و کشاورزی کلات را نداریم + فیلم
فرماندار مشهد گفت: ما به‌هیچ‌وجه به دنبال جیره‌بندی آب نخواهیم بود و آب در شبکه منازل مشهد به صورت دائم وجود خواهد داشت. اکنون داریم به سمت تنظیم فشار آب می‌رویم که این خود صرفه‌جویی ایجاد کرده و از اسراف جلوگیری می‌کند.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

سیدحسن حسینی با حضور در مؤسسه فرهنگی شهرآرا به مناسبت روز خبرنگار، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، اظهار کرد: موضوع آب در مشهد موضوعی بسیار مهم و پیچیده است. شهر مقدس مشهد از ابتدای شکل‌گیری خود، با مشکل آب مواجه بوده و هرچقدر جمعیت بیشتر شده، این مشکل نیز افزایش یافته است.

وی افزود: ما براساس برنامه‌هایی که در تأمین آب مشهد داریم، باید ۷۰ درصد آب مشهد را از سد‌های اطراف مشهد و به‌ویژه سد دوستی و ۳۰ درصد را از منابع زیرزمینی و چاه‌های عمیق تأمین کنیم. در اثر خشکسالی که در این ۲۰ سال اخیر به صورت متوالی ایجاد شده، سد‌ها به‌شدت فقیر شدند و ما مجبور شدیم برعکس این وضعیت عمل کرده، یعنی ۷۰ درصد آب را از چاه‌های زیرزمینی و ۳۰ درصد را از سد‌ها تأمین کنیم.

میزان ذخیره سد دوستی به حداقل ممکن رسیده است

حسینی با بیان اینکه سد دوستی یکی از منابع مهم تأمین آب مشهد است، عنوان کرد: حجم آبگیری این سد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب است، اما در اثر خشکسالی و همچنین به‌دنبال سد‌هایی که در بالادست در افغانستان احداث شده، میزان ذخیره این سد به حداقل ممکن یعنی به حدود ۸۰ میلیون مترمکعب رسیده است. ما ظرفیتی ایجاد کردیم که در هر ثانیه، ۶۰۰۰ لیتر از سد دوستی به مشهد منتقل شود، اما با این وضعیت نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم و در هر ثانیه می‌توانیم بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر را منتقل کنیم که حجم قابل‌ملاحظه‌ای نیست.

فرماندار مشهد بیان کرد: مشهد در فصول گرم در هر ثانیه، ۱۳ هزار لیتر و در فصول سرد در هر ثانیه، بین ۷ تا ۸ هزار لیتر مصرف دارد. برای اینکه بتوانیم این کمبود را جبران کنیم، تمام چاه‌هایی را که در مشهد و اطراف آن است، احصا کردیم و در حالت آماده‎‌باش قرار دادیم تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار بگیرند و وارد شبکه شوند. برای این کار نیاز بود مجوز‌ها و منابعی را تمهید کنیم تا این چاه‌ها به‌روزرسانی شوند و به طور کامل در حالت آماده‌باش قرار بگیرند که این کار انجام شد. جلسه خوبی را با کمک نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با وزیر نیرو برگزار کردیم، مجوز‌های خوبی گرفتیم و چاه‌ها را برای این تابستان تجهیز کردیم. این برای کوتاه‌مدت است.

ما به‌هیچ‌وجه حق تعرض به آب شرب و کشاورزی مردم کلات را نداریم

وی با اشاره به اینکه در میان‌مدت برنامه‌هایی برای تأمین آب مشهد وجود دارد، تصریح کرد: یکی از این برنامه‌ها انتقال آب مازاد کلات است. من همیشه تأکید می‌کنم که ما به‌هیچ‌وجه حق تعرض به آب شرب و کشاورزی مردم کلات را نداریم؛ بنابراین به این سمت رفتیم تا از مازاد آبی که به ترکمنستان می‌رود و به دلیل نداشتن تمهیدات از مرز خارج می‌شود، به میزان ۵۰ میلیون مترمکعب در سال از طریق یال‌های شمالی هزارمسجد و سد‌های موجود استفاده کنیم. این، بخشی از کمبود آب مشهد را جبران خواهد کرد.

حسینی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طرح‌های میان‌مدت سد شوریجه است. این پروژه پیشرفت فیزیکی خوبی دارد و امیدوارم امسال با شروع فصل بارندگی، شروع به آبگیری کند و از این سد نیز به میزان ۱۵ میلیون مترمکعب استفاده کنیم. امیدواریم که امسال بارندگی افزایش پیدا کند و سد‌هایی که در اطراف مشهد وجود دارند، پرآب شوند. اگر سد‌های ارداک، طرق و کارده و همچنین سد دوستی به اندازه کافی آب داشته باشند، نیاز ما به استفاده از چاه‌ها به حداقل ممکن می‌رسد.

به‌هیچ‌وجه به دنبال جیره‌بندی آب نخواهیم بود

فرماندار مشهد ادامه داد: ما به‌هیچ‌وجه به دنبال جیره‌بندی آب نخواهیم بود و آب در شبکه منازل مشهد به صورت دائم وجود خواهد داشت. اکنون داریم به سمت تنظیم فشار آب می‌رویم که این خود صرفه‌جویی ایجاد کرده و از اسراف جلوگیری می‌کند. فرهنگ صبوری در مشهد در حوزه آب قابل‌تحسین است. ۸۰ درصد از مردم مشهد زیر الگو، مصرف می‌کنند که نکته بسیار مهمی است، ۲۰ درصد نیز بیشتر از الگو، مصرف دارند که باید الگو را رعایت کنند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، برای اینکه بتوانیم آب را تأمین کنیم، با افرادی که به صورت غیرمجاز از شبکه سرقت آب دارند، به‌شدت برخورد خواهیم کرد، مخصوصاً در باغ‌ویلا‌ها و باغاتی که در اطراف مشهد وجود دارند. گروهی به نام «مدافعان آب» تشکیل دادیم که با هرگونه گزارشی درخصوص استفاده غیرمجاز از آب به‌شدت برخورد می‌کنند و جریمه‌های میلیاردی دارند. مقامات قضایی ابزار‌های خوبی را در اختیار ما گذاشتند تا به‌شدت با این جرائم برخورد کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->