قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی همچنان بر مدار رشد (۶ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ مهر ۱۴۰۴) | افت قیمت محصولات ایران‌خودرو اختلاف معنادار نرخ لحظه‌ای تتر در ۲ صرافی ایرانی | قیمت‌سازی مصنوعی توسط برخی از صرافی‌ها سود ثبت‌نام فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو که از امروز آغاز شده، چقدر است؟ +جدول (۶ مهرماه ۱۴۰۴) برگزاری حراج سکه طلا در روز چهارشنبه (۹ مهر ۱۴۰۴) | هر متقاضی چند سکه می‌تواند بخرد؟ فرصت دوباره برای ثبت‌نام جاماندگان سود سهام عدالت رئیس بانک مرکزی نرخ دلار در مرکز مبادله را اعلام کرد رشد شارپی بورس به دومین روز رسید | بورس ۶۱ هزار واحد مثبت شد (۶ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز گوشت، مرغ و ماهی در مشهد (۶ مهر ۱۴۰۴) | تخم‌مرغ گران‌تر شد گروه مپنا جزئیات قرارداد ۹ هزار میلیارد تومانی با شهرداری مشهد را منتشر کرد بررسی قیمت امروز دینار عراق و ریال سعودی در مشهد (۶ مهر ۱۴۰۴) بررسی تأثیر حضور پررنگ چینی ها در وضعیت بازار سنگ خام فیروزه | نفوذ چینی‌ها در قلب معدن فیروزه تأثیر افزایش نرخ ارز بر قیمت بلیت هواپیما | گردشگری در مشهد رونق بیشتری می‌گیرد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۶ مهرماه ۱۴۰۴) | بیت‌کوین از چشم افتاد؟ احتمال مسدودشدن دارایی کاربران ایرانی در تتر قوت گرفت (۶ مهر ۱۴۰۴) نرخ دلار امروز در مشهد با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی چه تغییری کرد؟ (۶ مهر ۱۴۰۴) قیمت طلا در اولین روز فعال‌شدن اسنپ‌بک چقدر شد؟ (۶ مهر ۱۴۰۴) | سکه ۱۱۲ میلیون تومان شد با فعالسازی مکانیسم ماشه آیا خودروسازان چینی، بازار ایران را ترک می‌کنند؟ سود سهام عدالت تا روز جمعه به حساب دارندگان واریز می‌شود پیش‌بینی جهش قیمت‌ خودرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ حراج شمش طلا امروز برگزار می‌شود (۶ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۶ مهر ۱۴۰۴) | لبو و شلغم به بازار آمد استاندار خراسان رضوی: شرط افزایش تولید کاغذ در خراسان رضوی، رعایت منافع کلی این استان است پیش‌فروش و فروش فوق‌العاده و اقساطی محصولات ایران‌خودرو از امروز آغاز می‌شود (۶ مهر ۱۴۰۴) + جزئیات سود سهام عدالت برای چه کسانی واریز نمی‌شود؟ مبلغ واریزی سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات از ناترازی انرژی تا تمرکز قدرت در تهران؛ چالش‌های بزرگ پیش‌روی صنایع و معادن خراسان رضوی صادرات خراسان رضوی از مرز ۱.۱۷ میلیارد دلار گذشت
سرخط خبرها

نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس: نباید انتظار داشت که تنها با حذف چهار صفر، تورم کاهش پیدا کند

  • کد خبر: ۳۵۱۱۳۷
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۵
نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس: نباید انتظار داشت که تنها با حذف چهار صفر، تورم کاهش پیدا کند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید مجدد بر اینکه «نباید انتظار داشت که تنها با حذف چهار صفر، تورم کاهش پیدا کند»، گفت: باید مکمل حذف صفر از پول ملی، اتخاذ و اجرای سیاست‌های انضباط بودجه‌ای، اصلاح نظام بانکی و دیگر اقدامات اساسی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، میثم ظهوریان با اشاره به مصوبه کمیسیون اقتصادی درباره لایحه اصلاح ماده یک قانون پولی و بانکی موسوم به حذف چهار صفر از پول ملی گفت: هدف از این لایحه و مصوبه کمیسیون اقتصادی، تغییر متغیر‌های واقعی اقتصاد کشور نیست. اساسا قرار نیست صرفا با حذف چهار صفر، تورم کاهش پیدا کند یا رشد اقتصادی بالا رود بلکه بیشتر موضوع درباره محاسبات مردم است که اشکالات زیادی در خوانش اعداد ایجاد کرده است.

وی توضیح داد: اشکالاتی در محاسبات روزمره مردم به وجود می‌آید که نمونه آن خواندن پیامک‌های بانکی و یا نگارش اعداد است که گاهی یک صفر اضافه یا کم گذاشته می‌شود لذا حذف چهار صفر کار با اعداد را ساده‌تر می‌کند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: مصوبه کمیسیون اقتصادی دنباله‌روی از مردم است که در فرهنگ عامه آنها، چهار صفر حذف شده است مثلا دیگر کسی نمی‌گوید ۵۰ هزار ریال بلکه می‌گویند ۵ تومان.

وی با تاکید مجدد بر اینکه «نباید انتظار داشت که تنها با حذف چهار صفر، تورم کاهش پیدا کند»، گفت: باید مکمل حذف صفر از پول ملی، اتخاذ و اجرای سیاست‌های انضباط بودجه‌ای، اصلاح نظام بانکی و دیگر اقدامات اساسی باشد.

ظهوریان درباره واحد پول ملی کشور با اجرایی شدن این لایحه، گفت: برای انتخاب واحد پول بین «ریال» و «تومان»، رای‌گیری کمیسیون اقتصادی انجام شد که اکثریت اعضا به «ریال» رای دادند البته نظر بنده «تومان» بود، چون مردم در معاملات روزمره خود از «تومان» استفاده می‌کنند.

وی درباره اینکه آیا امکان تغییر واحد پولی در زمان بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس وجود دارد، گفت: مصوبه کمیسیون اقتصادی برای حذف چهار صفر از پول ملی ناظر به رفع ایراد شورای نگهبان بود. فرآیند بررسی و تصویب ایرادات شورای نگهبان در صحن علنی بدین شکل است که مصوبات کمیسیون بدون طرح پیشنهادی در صحن علنی به رای گذاشته می‌شود لذا عملا امکان تغییر واحد پولی «ریال» وجود ندارد مگر اینکه تصمیم دیگری گرفته شود.

ظهوریان در توضیح ایراد شورای نگهبان در لایحه اصلاح ماده یک قانون پولی و بانکی، گفت: این لایحه مربوط به مجلس دهم است که از آن زمان ایراد شورای نگهبان رفع و تصویب نشده است؛ مصوبه مورد ایراد نیز این بود که میزان ارزش ریال براساس میزان تعهدات به صندوق بین‌المللی پول مشخص می‌شود؛ کمیسیون اقتصادی این ایراد را رفع کرد و برای تصویب به صحن علنی ارجاع شد.

وی درباره زمان اجرای این لایحه بعد از قانونی شدن آن گفت: با قانونی شدن این لایحه، دو سال فرصت اجرا و سه سال دوران گذار وجود دارد؛ در فاز اول از سال ۱۴۰۶ از پول جدید استفاده شده و در فاز دوم یعنی از سال ۱۴۰۹ پول قدیم و چهار صفر از پول ملی حذف می‌شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس توضیح داد: در این لایحه بازه زمانی پنج ساله برای اجرای حذف چهارصفر از پول ملی پیش‌بینی شده که براساس آن یعنی از سال ۱۴۰۹ تنها ملاک پول جدید خواهد بود و پول قدیم به طور کامل حذف می‌شود البته قرار است شعب خاصی پیش بینی شود تا مردم اجازه تبدیل پول قدیم را به جدید داشته باشند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->