شست و شوی دهان، پس از مصرف تمامی اسپری‌های دهانی ضروری است کشف و ضبط ۱۴۴ قلم داروی قاچاق و غیرمجاز خارجی در مشهد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) پویش ملی سلامت دهان و دندان برای دانش‌آموزان آغاز شد صدای بازنشستگان باید در تصمیم‌سازی‌های کشور شنیده شود | پرداخت بدهی بیمه ملت و بیمه تکمیلی آغاز شد (۱۹ مهرماه ۱۴۰۴) کشف ۸ تن انواع موادمخدر در خراسان رضوی در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ فلسفیدن در باب چرایی بوق! کاهش ۲۰ درصدی تلفات رانندگی در مشهد طی نیمه نخست سال ۱۴۰۴ جان باختن ۲۸ نفر در مکزیک در پی بارش شدید باران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد در برخی نقاط استان (۱۹ مهر ۱۴۰۴) دستگیری شکارچیان آهو قبل از شکار در سمنان (۱۹ مهر ۱۴۰۴) ثبت‌نام کارشناسی‌ارشد ناپیوسته دانشگاه پیام‌نور آغاز شد + جزئیات روند نزولی ولادت‌ها در خراسان رضوی ادامه دارد خروج موفقیت‌آمیز جنین مومیایی‌شده پس از ۳۵ سال از بدن مادر ۷۱ساله در مشهد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۹ مهر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها تا اواسط هفته، نفس عمیق نکشند  اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد، به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۹ مهر ۱۴۰۴) وضعیت شیر خشک در بازدید خبرنگار شهرآرا از داروخانه های مشهد | وضعیت عادی شیرخشک‌های معمولی مشارکت ۶۱ درصدی خانم‌ها در آزمون مشاوران خانواده قوه قضائیه | نتایج آزمون در نیمه اول آذر ۱۴۰۴ اعلام می‌شود دفاع سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از پیش دبستانی اجباری | الگوی «۳-۳-۵-۱» بهتر از «۳-۳-۶» سامانه «سو» مسیر مطالبه‌گری مردمی را شفاف، امن و قابل‌پیگیری می‌کند | ۸۶ درصد گزارش‌های مردمی در یک سال اخیر به نتیجه رسیده است توضیحات نماینده مجلس درباره کاهش سن بازنشستگی مادران شاغل توضیحاتی درباره پرداخت مطالبات تأمین اجتماعی از سوی دولت (۱۹ مهرماه ۱۴۰۴) ایجاد مزاحمت و  درخواست‌های نامشروع  با گرفتن عکس‌های خصوصی | دستگیری عمه خانم آموزش و پرورش شایعات کمبود کتب درسی را تکذیب کرد | تحویل همه سفارشات ثبت شده در سایت پیگیری آموزش و پرورش برای اجباری‌کردن پیش‌دبستانی ۲ | دریافت ابلاغیه شهریه به معنی مجوز فعالیت مرکز است تنها ۱۵ درصد دانشجویان از طریق کنکور وارد دانشگاه می‌شوند سامانه «سو» زبان مردم در بیان دغدغه‌ها و دیده‌بان رفع مشکلات شهری است ظرفیت ۲ برابری کاروان عمره دانشگاهیان در سال ۱۴۰۴ | مهلت ثبت‌نام فردا (یکشنبه، ۲۰ مهر) به پایان می‌رسد اعلام نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ به تعویق افتاد | زمان جدید انتشار نتایج اقداماتی برای کاهش آمار طلاق در مجتمع قضایی شهید مطهری مشهد | میانجیگری برای حفظ خانواده
سرخط خبرها

احتساب خدمت در جبهه به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور و اصلاح حکم بازنشستگی بازنشستگان + نحوه برخورداری

  • کد خبر: ۳۵۰۶۸۴
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۲
احتساب خدمت در جبهه به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور و اصلاح حکم بازنشستگی بازنشستگان + نحوه برخورداری
سرپرست اسبق سازمان تأمین اجتماعی به دنبال رأی وحدت‌رویه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر «احتساب ایام خدمت در جبهه به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور و اصلاح حکم بازنشستگی بازنشستگان»، نحوه برخورداری از این حق قانونی را توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسن زدا، درخصوص احتساب سابقه جبهه به‌عنوان سابقه بیمه‌ای بازنشستگان، اظهار کرد: براساس ماده ۲۷ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، مدت خدمت داوطلبانه جانبازان، رزمندگان، آزادگان و شهدا در جبهه قبل از استخدام و اشتغال در صورت تمایل جزء سنوات قابل قبول از لحاظ بیمه و بازنشستگی به مأخذ مشاغل سخت و زیان‌آور (یک به یک و نیم) محسوب می‌شود و در این راستا، دولت مکلف است مابه‌التفاوت کسور بیمه و بازنشستگی سهم کارمند یا کارگر و کارفرما را برای مدت مذکور به مأخذ آخرین وضعیت استخدامی (حقوق و مزایای مشمول کسور بیمه و بازنشستگی) محاسبه و یکجا به صندوق‌های مربوط واریز کند و بر این اساس، مشمولان سازمان تأمین اجتماعی که در مناطق عملیاتی و جنگی حضور داشته‌اند، در صورت تأیید یگان اعزام‌کننده، می‌توانند از مزایای این سابقه بهره‌مند شوند.

وی گفت: بازنشستگان می‌توانند ایام خدمت داوطلبانه خود در جبهه به عنوان سابقه بیمه‌ای سخت و زیان‌آور محسوب کرده و حکم بازنشستگی خود را اصلاح کنند.

وی افزود:، اما به دنبال رأی وحدت‌رویه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر احتساب ایام خدمت در جبهه به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور و اصلاح حکم بازنشستگی، دیگر محدودیتی برای فقط افراد شاغل وجود ندارد و حتی بازنشستگان نیز می‌توانند از این حق قانونی استفاده کنند و به عبارتی این ماده دارای اطلاق است و هیچ شرطی مبنی بر لزوم ارائه درخواست پیش از بازنشستگی در آن دیده نمی‌شود.

سرپرست اسبق سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: پیش‌تر، سازمان تأمین اجتماعی فقط برای شاغلین امکان احتساب این سابقه را فراهم کرده بود، اما اکنون با استناد به ماده ۲۷ قانون جامع خدمات ایثارگران و نبود هیچ قیدی در مصوبه جدید، بازنشستگان هم می‌توانند اقدام کنند. برای برخورداری از این امکان، بازنشستگان می‌توانند تاییدیه را از یگان مربوطه دریافت کنند که فرد در زمان مشخصی در جبهه حضور داشته است. پس از تأیید، این سوابق به سازمان ارائه می‌شود و سازمان تأمین اجتماعی آن را یک و نیم برابر محاسبه کرده و بر همین اساس، حکم بازنشستگی افراد اصلاح می‌شود.

زدا در توضیح بیشتر این مصوبه گفت: به‌عنوان مثال، اگر فردی ۳۰ سال سابقه خدمت داشته و دو سال نیز در جبهه حضور داشته، این دو سال به یک و نیم برابر یعنی سه سال سابقه بیمه‌پردازی تبدیل می‌شود. در نتیجه فرد به جای ۳۰ سال، ۳۱ سال سابقه مجدداً محاسبه می‌شود و حقوق بازنشستگی‌اش به همان نسبت افزایش پیدا می‌کند. این افزایش سابقه، می‌تواند در میزان مستمری ماهیانه فرد اثر داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره بازنشستگانی که چندین سال پیش بازنشسته شده و دارای سابقه جبهه هستند، گفت: حتی اگر بازنشسته‌ای ۶ یا ۷ سال پیش بازنشسته شده باشد، اکنون می‌تواند برای استفاده از این حق اقدام کند. البته اینکه آیا مابه‌التفاوت حقوق سال‌های گذشته نیز پرداخت می‌شود یا خیر، بستگی به تفسیر حقوقی دارد. در حال حاضر، واحد حقوقی سازمان تأمین اجتماعی استناد به رأیی کرده که می‌گوید افزایش حقوق از زمان رأی لازم‌الاجراست و ممکن است شامل سنوات گذشته نشود، اما این موضوع باید دقیق‌تر بررسی شود.

زدا در پایان گفت: فرآیند اقدام برای این موضوع هم ساده شده است. افراد می‌توانند به وب‌سایت ایثار مراجعه کرده و نامه تأیید حضور در جبهه را دریافت کنند. این نامه دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارد. پس از دریافت، باید به شعبه تأمین اجتماعی محل مراجعه کرده و با استناد به رأی دیوان عدالت اداری، درخواست تجدیدنظر در حکم بازنشستگی خود را ثبت کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->