تفاهم ایران و افغانستان درباره انتقال زندانیان دستگیری دزد باغ ویلاهای اطراف مشهد شهادت ۹ نفر در حملات هوایی اسرائیل به غزه (۶ آبان ۱۴۰۴) وزیر کشور پاکستان به حرم مطهر رضوی مشرف شد حماس به حملات مجدد اسرائیل واکنش نشان داد (۶ آبان ۱۴۰۴) کاتز: حماس بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد نتانیاهو آمریکا را در جریان حمله به غزه قرار داد علی لاریجانی: روابط ایران و پاکستان می‌تواند به سطح شراکت راهبردی ارتقا یابد حملات شدید اسرائیل به نوار غزه + فیلم و تصاویر (۶ آبان ۱۴۰۴) اسرائیل، مناطق تحت اشغال در نوار غزه را گسترش می‌دهد وزیر کشور با ۴ همتای خود دیدار کرد (۶ آبان ۱۴۰۴) تکذیب ادعای خروج یکی از سهامداران اصلی بانک آینده از کشور (۶ آبان ۱۴۰۴) روزنامه صهیونیستی: از ۷ اکتبر به بعد جامعه اسرائیل روانی‌تر شده است مقام آمریکایی به اسرائیل: حماس آتش‌بس را نقض نکرده است نقض آتش‌بس غزه، تحویل جسد اسیر اسرائیلی را به تعویق انداخت سفیر ایران: تحریم‌ها و محاصره کوبا باید بی قید و شرط لغو شود نتانیاهو دستور نقض آتش بس غزه را صادر کرد (۶ آبان ۱۴۰۴) ترامپ مدعی پایان‌دادن کدام جنگ‌ها است؟ | بررسی وضعیت ۸ صلح آمریکایی سفر وزیر کشور پاکستان به مشهد (۶ آبان ۱۴۰۴) جوزف عون: با زور نمی‌توان حزب الله را خلع سلاح کرد شکایت رئیس امور اطلاع رسانی دولت از خضریان تبادل آتش میان اسرائیل و حماس در جنوب غزه (۶ آبان ۱۴۰۴) کسالت نمادین در بزنگاه پاسخگویی | ماجرای بستری‌شدن وزیر راه در بیمارستان چیست؟ مانع تراشی اسرائیل در فرایند پیدا کردن اجساد اسرای اسرائیلی بن فرحان: موضع عربستان در قبال فلسطین ثابت است آمریکا ۴ شناور دیگر را در کارائیب هدف قرار داد + فیلم شورای عالی امنیت ملی: ورود شورا به تصمیمات مرتبط با فوتبال کشور کذب است
سرخط خبرها

وزیر انرژی و آب حکومت طالبان: برای تامین حق‌آبه ایران تلاش می‌کنیم 

  • کد خبر: ۳۵۴۳۵۹
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۳
وزیر انرژی و آب حکومت طالبان: برای تامین حق‌آبه ایران تلاش می‌کنیم 
وزیر انرژی و آب افغانستان حکومت سرپرست افغانستان گفت: وقتی آب کافی در دسترس قرار می‌گیرد، ایران سهم خود را طبق توافق‌نامه دریافت می‌کند. امسال نیز چنین شد. اما نمی‌توان از کشوری که خودش با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند انتظار داشت فراتر از توانش آب برساند.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی‌که افغانستان این روز‌ها چهارمین سالگرد روی کار آمدن طالبان را پشت سر می‌گذارد، موضوع مدیریت منابع آبی و ساخت سد‌ها به یکی از مباحث حساس در روابط این کشور با همسایگانش تبدیل شده است.

در همین راستا، «ملا عبداللطیف منصور» وزیر انرژی و آب دولت سرپرست افغانستان در گفت‌وگویی اختصاصی با الجزیره ضمن تشریح سیاست‌های آبی دولت، موضع کابل در قبال ایران را بیان کرد.

وی گفت: افغانستان یک توافق‌نامه با ایران درباره رودخانه هلمند دارد. اما زمانی که خشکسالی شدید حاکم است، حتی مردم نیمروز و هلمند که در مسیر همین رودخانه زندگی می‌کنند از کمبود آب رنج می‌برند. طبیعی است که در چنین شرایطی اولویت با مردم خودمان است.

او افزود که رودخانه هلمند پس از عبور از مسیر طولانی تا سد کمال‌خان در نیمروز، در بیشتر مواقع خشک می‌شود و اگر هم آبی در آن جریان یابد، پیش از رسیدن به مرز در شنزار‌ها فرو می‌رود یا تبخیر می‌شود.

منصور تصریح کرد: وقتی آب کافی در دسترس قرار می‌گیرد، ایران سهم خود را طبق توافق‌نامه دریافت می‌کند. امسال نیز چنین شد. اما نمی‌توان از کشوری که خودش با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند انتظار داشت فراتر از توانش آب برساند.

اشاره به مواضع تاریخی ایران

وزیر انرژی و آب دولت سرپرست افغانستان در ادامه با یادآوری سابقه همکاری‌های گذشته گفت: در زمان ظاهرشاه در افغانستان، آب فراوان وجود داشت و حتی ایران درخواست کرد که افغانستان با هزینه ایرانی‌ها سد‌هایی برای مهار و تنظیم جریان آب بسازد. ایران در آن دوره پیشنهاد داد ۲ میلیارد دلار برای کنترل سیلاب‌ها هزینه کند. امروز، اما شرایط کاملا برعکس است؛ کم‌آبی گسترده شده و مردم نیمروز هم‌صدا با ایرانی‌ها از بی‌آبی شکایت دارند. در چنین وضعیتی طبیعی است که ما ناچار باشیم اولویت را به مردم خود بدهیم.

او با تاکید بر این نکته که «کابل به دنبال تنش با تهران نیست»، افزود: دولت افغانستان هیچ‌گاه نمی‌خواهد روابط خود با همسایگان، به‌ویژه کشور‌های اسلامی، بر سر چنین مسائل کوچکی آسیب ببیند. ما همواره تلاش کرده‌ایم با توضیح شرایط به طرف مقابل، سوءتفاهم‌ها را رفع کنیم. هیأت ایرانی که به منطقه آمد، با چشم خود دید زمین‌ها خشک و مردم ناچار به کوچ شده‌اند.

سدسازی با بودجه ملی

منصور در این گفت‌و‌گو یادآور شد که تمام پروژه‌های سدسازی افغانستان تاکنون از بودجه ملی تأمین شده و هیچ کشوری، از جمله چین و ترکیه، نقشی در آن نداشته است.

وی ادامه داد: ما تاکنون ۴۰۰ سد کوچک ساخته‌ایم و سد‌های بزرگی همچون کمال‌خان، شاه‌وعروس، عمری و باشدان تکمیل شده‌اند. پروژه‌های دیگری نیز در هرات، تخار، بغلان و پکتیا در دستور کار قرار دارد.

او همچنین تأکید کرد که اولویت کابل نه تنها تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی مردم است، بلکه گسترش تولید برق آبی نیز در برنامه قرار دارد.

منصور پیش‌بینی کرد تا سال ۲۰۳۲ افغانستان بتواند ۱۰ هزار مگاوات برق از منابع مختلف تولید کرده و شبکه سراسری برق را در سراسر کشور گسترش دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->