نرخ احیای قلبی ۷۰ درصد در اورژانس حرم مطهر رضوی، رکوردی جهانی در دارالشفاء امام مهربانی‌ها مراسم استقبال از مدال‌آوران مشهدی مسابقات جهانی دانش‌آموزی زیست‌شناسی و هوش مصنوعی برگزار شد + ویدئو محل برگزاری فشن‌شوی قانون‌شکن پلمب شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۵ استان در پی پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) دانش‌آموزان خراسان رضوی متقاضی تحصیل در هنرستان‌ چرا جنگل‌های ارسباران تا کنون ثبت جهانی نشده‌اند؟ مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: فقط از تیم‌های رسمی المپیادی حمایت و پشتیبانی مالی می‌شود + فیلم نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی آیا سالاد جایگزین شام می‌شود؟ توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود بازنشستگان نگران نباشند؛ حقوق و مزایای بازنشستگان با ادغام صندوق‌ها تغییر نمی‌کند نقدی بر رویکرد تقلیل‌گرایانه به آموزش‌و‌پرورش کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از محور‌های اصلی برنامه هفتم توسعه است پایان پرداخت معوقات حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی در مهرماه | حدود ۳۷۰ هزار نفر به عنوان بازمانده مطلقه، مستمری دریافت می‌کنند
سرخط خبرها

تاثیر پروبیوتیک‌ها بر سلامت روان و کاهش استرس و افسردگی

  • کد خبر: ۳۵۴۴۷۲
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۳
تاثیر پروبیوتیک‌ها بر سلامت روان و کاهش استرس و افسردگی
دبیر اجرایی بیست و ششمین کنگره میکروب شناسی ایران گفت: پژوهش‌های نوین نشان داده‌اند که این میکروارگانیسم‌ها از طریق «محور مغز–روده» می‌توانند بر سلامت روان و کاهش استرس و افسردگی اثر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، پرویز افروغ، دبیر اجرایی بیست و ششمین کنگره میکروب شناسی ایران صبح سه شنبه در حاشیه افتتاحیه این رویداد به نقش مهم و کلیدی پروبیوتیک‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: پروبیوتیک‌ها به عنوان میکروارگانیسم‌های زنده‌ای تعریف می‌شوند که در صورت مصرف به میزان کافی، قادرند اثرات سلامت‌بخش مهمی را برای میزبان ایجاد کنند. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که مصرف پروبیوتیک‌ها می‌تواند تعادل میکروبی دستگاه گوارش را حفظ کرده و به پیشگیری و درمان اختلالات مختلف از جمله اسهال‌های ناشی از مصرف آنتی‌بیوتیک، سندرم روده تحریک‌پذیر، و برخی بیماری‌های التهابی کمک کند.

وی با این تاکید که تأثیر پروبیوتیک‌ها تنها به روده و سیستم گوارشی محدود نمی‌شود، گفت: پژوهش‌های نوین نشان داده‌اند که این میکروارگانیسم‌ها از طریق «محور مغز–روده» می‌توانند بر سلامت روان، عملکرد شناختی و حتی کاهش استرس و افسردگی اثرگذار باشند. علاوه بر آن، بررسی‌های علمی در حال گسترش ارتباط میان پروبیوتیک‌ها با سلامت اندام‌های مختلف بدن مانند کبد، قلب و پوست هستند. چنین شواهدی اهمیت پروبیوتیک‌ها را به‌عنوان یک حوزه بین‌رشته‌ای در علوم پزشکی، میکروب‌شناسی و تغذیه برجسته‌تر ساخته است.

افروغ افزود: نحوه مصرف پروبیوتیک‌ها بسیار متنوع است. این ترکیبات تنها به شکل فرآورده‌های لبنی عرضه نمی‌شوند، بلکه می‌توانند در قالب مکمل‌های دارویی (کپسول، ساشه و قطره)، نوشیدنی‌های غیرلبنی، فرآورده‌های غلات و حتی میان‌وعده‌های سلامت‌محور نیز وارد رژیم غذایی شوند. بدین ترتیب، دسترسی به پروبیوتیک‌ها محدود به گروه خاصی از مصرف‌کنندگان نبوده و طیف وسیعی از محصولات غذایی و دارویی می‌توانند حامل این میکروارگانیسم‌های مفید باشند.

وی تصریح کرد: با وجود پیشرفت‌های قابل توجه، سرانه مصرف پروبیوتیک‌ها در ایران نسبت به میانگین جهانی همچنان پایین‌تر است. این در حالی است که کشور‌های پیشرو در حوزه صنایع غذایی و دارویی، با آگاهی از مزایای علمی و بالینی پروبیوتیک‌ها، سرانه مصرف بسیار بالاتری دارند و بازار این محصولات را به سرعت توسعه داده‌اند. با این حال، بررسی‌های بازار داخلی نشان می‌دهد که مصرف پروبیوتیک‌ها در ایران در حال رشد است و استقبال روزافزون جامعه پزشکی و مصرف‌کنندگان از این فرآورده‌ها، آینده‌ای روشن را برای توسعه این حوزه در کشور نوید می‌دهد.

افروغ بیان داشت: متخصصان میکروب‌شناسی و صنایع غذایی تأکید دارند که سرمایه‌گذاری در تولید داخلی پروبیوتیک‌ها و توسعه محصولات متنوع، نه‌تنها می‌تواند نیاز کشور را پوشش دهد بلکه امکان رقابت در سطح منطقه‌ای را نیز فراهم می‌سازد. همچنین، حمایت از پژوهش‌های بالینی و آزمایشگاهی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور، زمینه را برای شناسایی سویه‌های بومی پروبیوتیک و تولید محصولات مبتنی بر آنها مهیا می‌کند.

وی در پایان گفت: کنگره میکروب‌شناسی ایران، به‌عنوان یکی از معتبرترین رویداد‌های علمی در این حوزه، فرصت ارزشمندی برای معرفی آخرین دستاورد‌ها و تبادل نظر میان متخصصان و پژوهشگران فراهم کرده است. یکی از محور‌های مهم این کنگره، بررسی نقش پروبیوتیک‌ها و محصولات مرتبط همچون پاراپروبیوتیک‌ها و پست‌بیوتیک‌ها در ارتقای سلامت و کاهش بار بیماری‌هاست. انتظار می‌رود این بحث‌ها، افق‌های تازه‌ای را در مسیر توسعه علمی و صنعتی کشور در حوزه پروبیوتیک‌ها بگشاید.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->