دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۱۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور رشد ۵ هزار تومانی قیمت نقره | گرم نقره به ۱۹۳ هزار تومان رسید پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ مشهد، میزبان بزرگ‌ترین رویداد نمایشگاهی صنعت ساختمان در کشور قیمت خودروهای داخلی و خارجی (۷ آبان ۱۴۰۴) | بازار در وضعیت انتظار جزئیات مصوبات کمیته حمایت از کسب‌وکار اعلام شد شرایط فروش فوری محصول برقی شرکت سایپا اعلام شد | مهلت افتتاح حساب وکالتی تا چه روزی است؟ + لینک ثبت نام عبور میانگین قیمت خانه در تهران از متری ۱۲۹ میلیون تومان | رشد خفیف تورم مسکن در مهرماه ۱۴۰۴ برنامه اصلاحی بانک مرکزی درباره ۵ بانک ناتراز چیست؟ سرانه مصرف انرژی بخش خانگی در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است ظهوریان: نهاد‌های نظارتی به وقوع پول‌شویی در پروژه‌های بانک آینده مشکوک‌اند +فیلم صعود بورس به کانال ۳.۲ میلیونی | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ آبان ۱۴۰۴) نرخ دلار در بازار آزاد مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) هر گرم طلا امروز در بازار مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) اونس جهانی طلا بار دیگر افزایش یافت (۷ آبان ۱۴۰۴) دلایل افزایش قیمت پوشاک چیست؟ | پوشاک استوک، بلای جان تولیدکنندگان جهش بی‌سابقه قیمت گوشت در بازار | علت چه بود؟ آخرین خبر از ساعت کاری کارکنان دولت (۷ آبان ۱۴۰۴) ساعت ثبت سفارش خرید عرضه‌اولیه امروز اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد تومور تورم در خراسان رضوی | تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها در خراسان رضوی در مهرماه ۱۴۰۴، به  ۶۷.۴ درصد رسید
سرخط خبرها

ارسال پیامک حذف یارانه برای برخی کارگران

  • کد خبر: ۳۵۴۵۲۵
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
ارسال پیامک حذف یارانه برای برخی کارگران
پیامک حذف یارانه برای برخی کارگران هم ارسال شده و این گروه از کارگران می‌گویند یارانه آنها بدون توضیح شفاف قطع شده و این تصمیم فشار بیشتری بر زندگی‌شان گذاشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، در روز‌های اخیر بسیاری از کارگران از حذف یارانه معیشتی خود گلایه دارند. این گروه از جامعه که بخش مهمی از بدنه تولید کشور را تشکیل می‌دهند، می‌گویند بدون اطلاع‌رسانی روشن و معیار‌های مشخص، یارانه آنها قطع شده و همین موضوع نگرانی‌های زیادی را در زندگی روزمره‌شان به وجود آورده است.

بر اساس اظهارات برخی کارگران، پیامک‌های سازمان هدفمندی یارانه‌ها تنها از قطع یارانه خبر داده و هیچ توضیح شفافی درباره علت آن ارائه نکرده است. این در حالی است که برای بسیاری از خانوار‌های کارگری، یارانه نقدی و معیشتی نقش قابل توجهی در جبران بخشی از هزینه‌های زندگی دارد و حذف آن، فشار معیشتی بیشتری بر این قشر وارد می‌کند.

یکی از کارگران گفت: ما با حقوقی که کفاف زندگی را نمی‌دهد، به این یارانه دل‌خوش بودیم. حالا بدون اینکه بدانیم بر چه اساسی، یارانه‌مان را قطع کرده‌اند. آیا داشتن یک خودرو یا خانه کوچک دلیل حذف است؟ چرا معیار‌ها را شفاف اعلام نمی‌کنند؟

در ماه‌های گذشته نیز کارشناسان اقتصادی بار‌ها تأکید کرده‌اند که نبود شفافیت در سیاست‌های حمایتی دولت باعث بی‌اعتمادی و نارضایتی مردم شده است. به گفته آنان، اگر ملاک حذف یارانه‌ها دارایی، درآمد یا الگوی مصرف خانوار است، لازم است این معیار‌ها به‌صورت عمومی و دقیق اطلاع‌رسانی شود تا مردم بتوانند نسبت به وضعیت خود آگاه شوند و در صورت اعتراض، مسیر قانونی روشنی برای پیگیری داشته باشند.

از سوی دیگر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش‌تر وعده داده بود سامانه‌ای برای بررسی اعتراضات یارانه‌بگیران فعال شود. اما به گفته کارگران، ثبت اعتراض در این سامانه نیز اغلب بی‌پاسخ مانده یا نتیجه مشخصی به همراه نداشته است.

فعالان کارگری نیز در واکنش به این موضوع معتقدند: حذف یارانه بدون اطلاع‌رسانی روشن، نه‌تنها به اقتصاد خانوار‌های کم‌درآمد آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند منجر به کاهش اعتماد عمومی به سیاست‌های دولت شود. آنها تأکید دارند که شفافیت در اعلام معیار‌ها و پاسخگویی به اعتراضات مردمی باید در اولویت قرار گیرد.

اکنون انتظار کارگران از دولت آن است که ضمن بازنگری در فرآیند شناسایی و حذف یارانه‌بگیران، معیار‌های دقیق و قابل‌فهم را به‌طور عمومی اعلام کند تا مردم بدانند ملاک تصمیم‌گیری‌ها چیست و سرنوشت حمایت‌های معیشتی‌شان بر چه مبنایی تعیین می‌شود.

برخی اخبار حکایت از این دارد که خانواری که سرانه درآمد ماهانه آنها بعد کسر هزینه اجاره‌خانه بالاتر از ۱۰ میلیون تومان برآورد می‌شود، مستحق دریافت یارانه نقدی نیستند. اتفاقی که گفته می‌شود در همین مرداد امسال یک میلیون خانوار ایرانی یا به عبارت بهتر سه میلیون ایرانی را از فهرست یارانه‌بگیران کنار گذاشته است.

سرانه درآمد ۱۰ میلیون تومان، البته پس از کسر هزینه اجاره خانه به‌معنی قرار گرفتن در دهک هشت به بالا معرفی می‌شود و این استدلال را به گزارش اخیر مرکز آمار ایران از میزان هزینه و درآمد سال ۱۴۰۳ ارتباط می‌دهند. اما واقعیت این است که میزان هزینه سالانه خانوار ایرانی حاضر در دهک هشت، حدود ۳۲۷ میلیون تومان اعلام شده است؛ یعنی ماهی ۲۷ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان! به عبارت بهتر اگر ملاک این باشد، باید بگوییم حذف یارانه نقدی با احتساب معیار جدیدی که در روز‌های اخیر رسانه‌ای شده، جمع کل معیار‌های حذف از فهرست یارانه‌بگیران را به هفت می‌رساند و می‌تواند شامل حال بخشی از کارگران باشد که باعث دلنگرانی شده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->